Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahojky holky,
v návodu jsem se dočetla, že se může dát na přední sedačku spolujezdce, ale že musí být vyplý airbag. Není to divné? Ne ten airbag, ale že u této sedačky píšou, že se může dávat na přední sedadlo
Já měla pocit, že na přední může jen vajíčko.
Máte zkušenost s Britax Römer King plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer King...Anet
na predni sedacku mues dat jakoukoliv autosedacku
kat 0-13 proti smeru jizdy a MUSI BYT VZDY VYPNUTY AIRBAG
Kat 9-18, 9-36, 15-36 ve smeru jizdy SR ZAPNUTYM AIRBAGEM- pokud ho auto ma, zejo.A vzdy sedadlo spolujezdce posunout co nejdal
Ale osobne bych vepredu nevozila zadnou kategorii.......ja se radeji spotim jako prasatko a narvu vsechny 3 deti dozadu, kym neporidime vetsi auto.
Ahoj, souhlasím s Kat-kou. Kromě představitelných rizik na sedadle smrti
si myslím, že dítě vedle řidiče toho řidiče asi nutí se na drobečka vedle častěji koukat nebo mu něco podávat a může z toho být malér
.....
přesně jak píše Katka, všechny sedačky můžou být i na předním sedadle( pokud to dovoluje výrobce auta a sedačky)a kromě protisměrných sedaček se airbag nevypíná, zůstává aktivní, pouze se musí posunout sedadlo co nejvíce dozadu.
jinak v návodu na King plus ( str. 3)je psáno na která všechna sedadla se smí použít, je tam povoleno i sedadlo spolujezdce, a je tam pouze poznámka u sedadla spolujezdce o tom posunutí sedadla dozadu, a jsou tam také symboly označená sedadla, která jsou nejlepší na použití, která s výstrahou( nebo nějakým opatřením), a která nesmí být použitá
ale nicméně je vždy lepší mít dítě na zadním sedadle, je to bezpečnější, nenutí Vás to neustále na dítě šahat, a něco mu podávat, a hlavně ta sedačka také docela zaclání ve výhledu do strany, takže na přední sedadlo opravdu jen v nutném případě
Zrovna o víkendu jsem studovala silniční zákon a opravdu se děti smí vozit vepředu.
Já bych to ale rozhodně nedělala, na sedadle smrti raději pojedu osobně sama, než tam vozit dítě
.
Jen děda měl v autě pokažený zadní pás, tak jsme zkoumali, jestli může vozit děti ve předu, tak Klárka jela. Samozřejmě z toho byla bezmezně nadšená, protože jela ve vysokém teréňáku a ještě vepředu, což její jízdě dalo báječný, naprosto nový rozměr
, ovšem je srozumněna s tím, že v našem autě zá:,–(ně vzadu.
Steve, dost dobrý titul.
![]()
Ano, o tom, že se děti v sedačkách mohou vozit na předním sedadla vedle řidiče, samozřejmě vím. Ale z pohledu rodiče, ketrý své dítě miluje bych je tam nevozila. Prostě bych měla nepředstavitelný strach o něj, přeci jenom se ne nadarmo tomuto sedadlu říká " sedadlo smrti" V autě jsou určitě více vhodná místa pro umístění autosedačky s dítětem.
Co pořád máte s tím sedadlem smrti? Někde jsem četla statistiku, že nejvíc ohrožené je místo za řidičem.
A ano na přední sedačce se vozit může, většinou teda mám malou vzadu, ale třeba když je hodně protivná, nebo když zvracela, tak si dávám sedačku dopředu -jednak tam dobře vidí a já zase vidím na ní. A navíc mě přijde jednodušší podat něco dítku vepředu než to podávat dozadu.
Taky podle mě záleží na autě, na autosedačce a nejvíc na osudu a náhodě. ![]()
No mě to hodně zajímalo, protože jsem pořád měla nějak zafixováno, že se smí jen na zadních sedačkách. A tak jsem si řekla, že napíšu, protože tady na emiminu mi vždycky všichni skvěle poradí.
Náš děda má třeba BMW Z4 což má jen 2 sedadla a tak jsem si myslela, že už malýho nebude moc vozit. Sice mám v autě přídavné zrcátko, ale malej je tam jen trochu vidět. Je to moc malé. Ale asi taky raději přeci jen vozím na zadních sedadlech.
Vozím děti na předním sedadle běžně, nejčastěji Lidku ve vajíčku, ale pokud jedem celá rodina tak se vajco dává dozadu, neb mezi dvě velký sedačky je těžký si pak sedat. Za sebe si myslím že tím ohrožuji dítě vpředu mnohem míň než ho narvat dozadu a sedačku připásat jen bederním pásem, jiný tam není. Dokud nepořídíme nový auto jiné řešení než přední sedadlo bohužel nemáme ![]()
Petr 123 píše:
Odkolika let nebo višky se muž sedět bez sedačky![]()
![]()
od 36kg a 150cm přičemž musí splnovat obě! tyto podmínky ![]()
Příspěvek upraven 24.02.11 v 11:26
Petr 123 píše:
![]()
150 cm a 36 kg, případně 18 let, pokud kritéria nejsou dříve splněna…
lacenka píše:
Vozím děti na předním sedadle běžně, nejčastěji Lidku ve vajíčku, ale pokud jedem celá rodina tak se vajco dává dozadu, neb mezi dvě velký sedačky je těžký si pak sedat. Za sebe si myslím že tím ohrožuji dítě vpředu mnohem míň než ho narvat dozadu a sedačku připásat jen bederním pásem, jiný tam není. Dokud nepořídíme nový auto jiné řešení než přední sedadlo bohužel nemáme
No, pokud by se to vzalo striktně podle zákona, tak za připásání klasického vajíčka dvobodovým pásem bys měla dostat pokutu, neb krom výjimek (Steeve by věděl, které sedačky to jsou) jsou sedačky homologované pouze na tříbodové pásy.
j.a.n.i1 píše:lacenka píše:No, pokud by se to vzalo striktně podle zákona, tak za připásání klasického vajíčka dvobodovým pásem bys měla dostat pokutu, neb krom výjimek (Steeve by věděl, které sedačky to jsou) jsou sedačky homologované pouze na tříbodové pásy.
Vozím děti na předním sedadle běžně, nejčastěji Lidku ve vajíčku, ale pokud jedem celá rodina tak se vajco dává dozadu, neb mezi dvě velký sedačky je těžký si pak sedat. Za sebe si myslím že tím ohrožuji dítě vpředu mnohem míň než ho narvat dozadu a sedačku připásat jen bederním pásem, jiný tam není. Dokud nepořídíme nový auto jiné řešení než přední sedadlo bohužel nemáme
nikdy jsem netvrdila že pásám vajco dvoubodákem? to by mě fakt ani nenapadlo
naopak nechci poutat dvoubodovým pásem žádnou sedačku a proto vozím vepředu, asi sem to špatně napsala?
j.a.n.i1 píše:Petr 123 píše:150 cm a 36 kg, případně 18 let, pokud kritéria nejsou dříve splněna…
![]()
To bych tam toho puberťáka chtěla vidět
![]()