Jak uplést čepičku...
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak a je to tady! Čepička je hotová a já jsem spokojená. Ani jsem nečekala, že první pokus dopadne takhle dobře! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Posílám další výtvor a tímto bych vám chtěla poděkovat za rady, tipy a odkazy. Díky, díky!! Zjistila jsem ,že to zvládnu i já!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kristy, nádherní čepička!
O takovou se teď pokouším, našla jsem tuto diskusi a šla na ten návod na mimibazaru, jenomže se mi to kroutí. Ale nevadí, budu zkoušet, ono se to poddá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se teď pustila do háčkování čepiček. Děsně mě to baví, už jich mám na kontě dobrých dvanáct a jde to strašně rychle. Jednu zmáknu za dva večery! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KPKristy píše:
Já jsem se teď pustila do háčkování čepiček. Děsně mě to baví, už jich mám na kontě dobrých dvanáct a jde to strašně rychle. Jednu zmáknu za dva večery!
ješššiš si dobrá, že jednu za dva večery
to já se ještě ani nerozběhla, vlastně pořád stojím na tom, že nemám správnej háček ![]()
Totiž koupila jsem vlnu Dianu a Katku a háček dvojku, sice jsem chtěla trojku, jenomže neměli. Jenže tou dvojkou to šlo blbě, tak jsem šla do galantérky, a prodali mi 4,5
nic mezi 2 a 4,5 tam už prodavačka nenašla. No a tou 4,5 to je katastrofen, takže mě zítra čeká cesta do jiný galantérky, kterou ani nevím, jestli už nezrušili - jsem tam nebyla roky.
No a u tý příležitosti si asi koupím i jinou vlnu, asi tu Merino, přímo jak je v tom návodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si oblíbila přízi Batole. Je to krásnej materiál a mají i hezké barvy. Sice klubko stojí 69,–, ale z jednoho udělám skoro čtyři čepičky! Ale musím je dělat o cca 1cm menší, protože docela povolí…
Pak je moc hezká příze Gloria. Ta je tenčí, takže ideální na jarní čepice, a když je háčkuju háčkem 3,5 (jinak je psaný 2,5), tak je ještě tenčí! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KPKristy píše:
Já jsem si oblíbila přízi Batole. Je to krásnej materiál a mají i hezké barvy. Sice klubko stojí 69,–, ale z jednoho udělám skoro čtyři čepičky! Ale musím je dělat o cca 1cm menší, protože docela povolí…Pak je moc hezká příze Gloria. Ta je tenčí, takže ideální na jarní čepice, a když je háčkuju háčkem 3,5 (jinak je psaný 2,5), tak je ještě tenčí!
Z jednoho klubka vyjdou 4??? tak to se vyplatí ![]()
No já tu Katku i Danielu kupovala taky kolem 60, tuším dokonce 69, tak ale ten obchod je hodně drahý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda vždycky kombinuji barvy, třeba pár proužků udělám jinak barevných. Ale většina čepičky je jedna barva a opravdu jich z toho udělám dost!
To Batole má totiž návin 100m, kdežto ty tenčí příze mají většinou 50m, ale cena je podobná!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se podívej, jaký jsem pako. Píšu o návinu a myslím gramáž…
![]()
Tak znova - ty čtyři čepky z Batolete jsou při gramáži 100g (69,–) a Glorie má 50g (39,–).
Nový poznatek - z Glorie 50g jsem uháčkovala tři čepice o velikosti 48 (dvě měly dva pruhy jiné barvy, jedna byla jednobarevná). To znamená náklady na jednu čepičku při ceně za klubko 39,– jsou 13,–!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, … já taky pletu a háčkuju ráda, ale ty návody taky nedávám. Teď se marně pokouším naučit plést na 4 jehlicích, ale asi to budu muset vzdát.
Já jsem pletla čepičku podle mojí babičky, je taky celkem jednoduchá…upletu čtverec - zadní část hlavy, pak obdélník, který našiju na 3 strany toho čtverce. vepředu upletu o kousek delší a zahnu. Do rohů dám bambulky, je děsně slušivá, malá je v ní k sežrání… Kdo budete chtít, dodám podrobnější návod.
vypadá asi nějak takhle: to je ta babiččina, ta moje byla nějaká malá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na a pak spíš háčkuju, to mi jde líp…nejradši furt dokola, dlouhý sloupky a pak nějakou ozdobu:
teď pletu svetřík, ale ještě nemám tucha, jak provedu ubírání na rukávy a výstřih, mám na to návod, ale na jinou šířku příze a samozřejmě mám jinej počet ok…tak až se dopletu k místu činnu, tak asi přijdu pro radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kristy: ta pletená čapka je krásná, něco takovýho bych taky chtěla zkusit, ale nechápu moc to zakončení nahoře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit