Jak uplést čepičku...

• Fotoalbum (18)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
21.2.11 07:23

Tak a je to tady! Čepička je hotová a já jsem spokojená. Ani jsem nečekala, že první pokus dopadne takhle dobře! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.2.11 07:24
:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.2.11 10:41

Posílám další výtvor a tímto bych vám chtěla poděkovat za rady, tipy a odkazy. Díky, díky!! Zjistila jsem ,že to zvládnu i já!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.2.11 10:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
24.2.11 11:26

Perfektní! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
6.4.11 20:54

Kristy, nádherní čepička!
O takovou se teď pokouším, našla jsem tuto diskusi a šla na ten návod na mimibazaru, jenomže se mi to kroutí. Ale nevadí, budu zkoušet, ono se to poddá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.4.11 21:52

Já jsem se teď pustila do háčkování čepiček. Děsně mě to baví, už jich mám na kontě dobrých dvanáct a jde to strašně rychle. Jednu zmáknu za dva večery! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
10.4.11 20:24
KPKristy píše:
Já jsem se teď pustila do háčkování čepiček. Děsně mě to baví, už jich mám na kontě dobrých dvanáct a jde to strašně rychle. Jednu zmáknu za dva večery! :palec:

ješššiš si dobrá, že jednu za dva večery :palec: to já se ještě ani nerozběhla, vlastně pořád stojím na tom, že nemám správnej háček :roll:

Totiž koupila jsem vlnu Dianu a Katku a háček dvojku, sice jsem chtěla trojku, jenomže neměli. Jenže tou dvojkou to šlo blbě, tak jsem šla do galantérky, a prodali mi 4,5 :zed: nic mezi 2 a 4,5 tam už prodavačka nenašla. No a tou 4,5 to je katastrofen, takže mě zítra čeká cesta do jiný galantérky, kterou ani nevím, jestli už nezrušili - jsem tam nebyla roky.
No a u tý příležitosti si asi koupím i jinou vlnu, asi tu Merino, přímo jak je v tom návodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.4.11 09:55

Já jsem si oblíbila přízi Batole. Je to krásnej materiál a mají i hezké barvy. Sice klubko stojí 69,–, ale z jednoho udělám skoro čtyři čepičky! Ale musím je dělat o cca 1cm menší, protože docela povolí…

Pak je moc hezká příze Gloria. Ta je tenčí, takže ideální na jarní čepice, a když je háčkuju háčkem 3,5 (jinak je psaný 2,5), tak je ještě tenčí! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
11.4.11 19:45
KPKristy píše:
Já jsem si oblíbila přízi Batole. Je to krásnej materiál a mají i hezké barvy. Sice klubko stojí 69,–, ale z jednoho udělám skoro čtyři čepičky! Ale musím je dělat o cca 1cm menší, protože docela povolí…Pak je moc hezká příze Gloria. Ta je tenčí, takže ideální na jarní čepice, a když je háčkuju háčkem 3,5 (jinak je psaný 2,5), tak je ještě tenčí! :palec:

Z jednoho klubka vyjdou 4??? tak to se vyplatí :palec:
No já tu Katku i Danielu kupovala taky kolem 60, tuším dokonce 69, tak ale ten obchod je hodně drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.4.11 21:52

Já teda vždycky kombinuji barvy, třeba pár proužků udělám jinak barevných. Ale většina čepičky je jedna barva a opravdu jich z toho udělám dost!
To Batole má totiž návin 100m, kdežto ty tenčí příze mají většinou 50m, ale cena je podobná!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.4.11 11:10

Tak se podívej, jaký jsem pako. Píšu o návinu a myslím gramáž… :oops: :oops: :oops:

Tak znova - ty čtyři čepky z Batolete jsou při gramáži 100g (69,–) a Glorie má 50g (39,–).
Nový poznatek - z Glorie 50g jsem uháčkovala tři čepice o velikosti 48 (dvě měly dva pruhy jiné barvy, jedna byla jednobarevná). To znamená náklady na jednu čepičku při ceně za klubko 39,– jsou 13,–!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.11 11:48

Ahoj, … já taky pletu a háčkuju ráda, ale ty návody taky nedávám. Teď se marně pokouším naučit plést na 4 jehlicích, ale asi to budu muset vzdát.

Já jsem pletla čepičku podle mojí babičky, je taky celkem jednoduchá…upletu čtverec - zadní část hlavy, pak obdélník, který našiju na 3 strany toho čtverce. vepředu upletu o kousek delší a zahnu. Do rohů dám bambulky, je děsně slušivá, malá je v ní k sežrání… Kdo budete chtít, dodám podrobnější návod.

vypadá asi nějak takhle: to je ta babiččina, ta moje byla nějaká malá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.11 11:51

na a pak spíš háčkuju, to mi jde líp…nejradši furt dokola, dlouhý sloupky a pak nějakou ozdobu:

teď pletu svetřík, ale ještě nemám tucha, jak provedu ubírání na rukávy a výstřih, mám na to návod, ale na jinou šířku příze a samozřejmě mám jinej počet ok…tak až se dopletu k místu činnu, tak asi přijdu pro radu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.11 11:53

kristy: ta pletená čapka je krásná, něco takovýho bych taky chtěla zkusit, ale nechápu moc to zakončení nahoře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat