Jak uplést čepičku...

• Fotoalbum (18)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
21.4.11 11:47
salomme píše:
Slalomačka: A ty jsi uměla háčkovat už před tím a nebo ses to teď sama učila podle něčeho? U nás nikdo háčkovat neumí, ale mě se ty háčkované čepičky moc líbí…I když na kluka toho člověk tolik neužije jako na holčičku.

Já teda na kluka háčkovanou čepku užiju a už jsem háčkovala i pro jiné klučíky. Moc jim sluší. Ondra jich má několik a teď zrovna dělám další. Bude to parádník :jazyk:
Akorát je pravda, že to zdobení tam není, ale proužky jsou taky hezký :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22605
21.4.11 11:55
KPKristy píše:
salomme píše:
Slalomačka: A ty jsi uměla háčkovat už před tím a nebo ses to teď sama učila podle něčeho? U nás nikdo háčkovat neumí, ale mě se ty háčkované čepičky moc líbí…I když na kluka toho člověk tolik neužije jako na holčičku.
Já teda na kluka háčkovanou čepku užiju a už jsem háčkovala i pro jiné klučíky. Moc jim sluší. Ondra jich má několik a teď zrovna dělám další. Bude to parádník :jazyk:
Akorát je pravda, že to zdobení tam není, ale proužky jsou taky hezký :wink:

Aha - já mám háčkované zafixované jen takové ty holčičí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.4.11 12:04

Mrkni tady, ty jsou pro klučíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.4.11 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
21.4.11 12:09

Já jsem taky původně myslela, že se tyto čepičky hačkujou jenom pro malé slečny, ale teď jsem viděla v této diskusi i na mimibazare spoustu krásných tipů na klukovské čepičky :palec:
Mám synovce 2r., tak až se trochu zacvičím, něco vykouzlím i pro něj :-)

Salomme, já hačkovala na panenky jako malá, ale to jenom takovým stylem pokus-omyl, až teď jsem si nastudovala ty základní pojmy a ty zkratky jako ř.o., kr.sl.,dl.sl. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22605
21.4.11 12:10
KPKristy píše: …

Ty jsou povedené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
21.4.11 12:11

KPKristy, máš to moc pěkný :palec: pak na podzim se nechám inspirovat :-D
Jinak, co myslíte, tyto čepičky jsou pro kluky zhruba do jakého věku? já mám i starší synovce, 6, 7 let, ale nevím, jestli to tyto kluci ještě nosí.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
21.4.11 12:12
salomme píše:

Jinak mě teď docela pomohla knížka o ručních pracích, půjčila jsem si z knihovny, trošku jsem to potřebovala objasnit, je tom tam pěkně nakreslené a polopatisticky napsané :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22605
21.4.11 12:22
Slalomacka píše:
salomme píše:
Jinak mě teď docela pomohla knížka o ručních pracích, půjčila jsem si z knihovny, trošku jsem to potřebovala objasnit, je tom tam pěkně nakreslené a polopatisticky napsané :palec:

Aha, vidíš, my jakousi takovou knížku měli doma, bylo tam i různé drhnutí provázků, pletení atd, když mě ale nebaví ty návody studovat, já mám nejraději, když mi to někdo názorně ukáže :nevim:

Pokud tam těm starším synovcům našiješ Spidermana, tak to určitě budou nosit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.4.11 12:33

Myslím, že to záleží na vkusu, na tom do čeho je mamča obléká. V tomhle věku normálně děti nosí čepice, takže myslím, že kdyby se jim to hodilo k celku, tak proč ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
21.4.11 14:07
salomme píše:
Slalomacka píše:
salomme píše:
Jinak mě teď docela pomohla knížka o ručních pracích, půjčila jsem si z knihovny, trošku jsem to potřebovala objasnit, je tom tam pěkně nakreslené a polopatisticky napsané :palec:

Aha, vidíš, my jakousi takovou knížku měli doma, bylo tam i různé drhnutí provázků, pletení atd, když mě ale nebaví ty návody studovat, já mám nejraději, když mi to někdo názorně ukáže :nevim:

Pokud tam těm starším synovcům našiješ Spidermana, tak to určitě budou nosit :lol:

Jo, správná nášivka by vyřešila jakékoli pochyby :palec:

Jinak, zkus instruktážní videa na youtube, je jich spoooooousta, da se tam dostat i přes mimibazar. Nebo zadat „crochet“ a vyjede toho mraky :-D
třeba pro absolut beginners
ttp://www.youtube.com/watch?v=eqca00LdmAc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.4.11 16:27

Holky, jestli jsem některá juknete, prosim neporadíte přízi na letní čepičku? Chtela bych to uhackovat s takovyma většíma dírkama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.4.11 16:31

Tak určitě něco bavlněného… Katka? Pak Sněhurka, ale ta už je tenká docela na čepici, ale taky se dá.
Camilla je myslím často v návodech.

nebo machrovat=) a zkusit nějakou bambusovou, moc příjemný materiál (ale značku nevím přesně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.4.11 18:03

Diky moc, Pipetko! Tak zrovna z ty Katky jsem hackovala, kombinovala jsem ji s Danielou, takze pak je to uz takovy hrubší. Zkusim pokusně z těch zbytku, jak to pujde. Jinak ty bambusove prize jsou jaké? Jeste jsem o nich neslyšela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.4.11 18:24

http://www.pleteni.cz/…9_bambus.htm

Třeba, měla jsem nějakou bambus/bavlna a fakt hrozně příjemný materiál, jemný, chladivý, na léto jak dělaný. Ale nevím, jestli na čepičku už to nebude moc hrubé… Chtělo by pohledat, jestli nedělají nějakou tenkou na háčkování (nevím…)

Na fotce čepice ze Sněhurky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat