Jak upravit lososa pro miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak upravit lososa pro miminko
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, jak upravit lososa na Vánoce pro mou dcerku. Je ji 9.5měsíce a chtěla ybch aby měla s náma na Vánoce rybu, ale nehci ji dát kapra. Tak jsem uvažovala nad lososem, ale bohužel nemám zkušenosti s přípravou a vůbec nevim jak ji to mám připravit, zda jen uvařit ve vodě, či osmahnout trošku na masle? Máte někdo zkušenosti? Děkuji za nazory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dávám lososa synovi každý týden, s bramborem a brokolicí…dám plátek lososa na pečící papír, dám na něj plátek másla a dám péct do trouby
cca 180 stupů 30-40 minut ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš v troubě nebo jen v páře.
Píšeš, ze nechceš dávat kapra… Kousek by pro jednou mohla, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecil7 30-40 minut?? No to teda musi byt slusne vysuseny, to je trosku moc dlouho
- Citovat
- Upravit
Jinak ja bych takhle malymu diteti lososa nedavala, kdyz uz tak jedine divokeho a ne farmoveho, ten ma vic skodlivin
- Citovat
- Upravit
Na másle s bylinkami na pánvi. S kaprem je potíž, že má kosti, nás malej 15m ho letos mit bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Losos staci na 20 min bohate, jinak je to vysušené jak troud. Pokapu citronem, olivovym olejem, a dam pect. Pak nakrajis na kousky a muze jist, je to měkké a bez kosti. Kapra bych nedavala kvuli kostem prave. Nemusi se podařit vsechny odendat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaNela Dát na páru. Buď jen tak, nebo s trochou kopru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja balim lososa do alobalu a strcim do trouby. Zustane krasne stavnaty.
Maslo je pro tak male dite i zbytecne, losos je uz tak dost tucna ryba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, pravě že kapra nechci davat kvůli kostem, mam strach že ne všechny vytáhnu, děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria píše:
Losos staci na 20 min bohate, jinak je to vysušené jak troud. Pokapu citronem, olivovym olejem, a dam pect. Pak nakrajis na kousky a muze jist, je to měkké a bez kosti. Kapra bych nedavala kvuli kostem prave. Nemusi se podařit vsechny odendat.
naprosto souhlasim lepe bych to nenapsala mnamky taky nad nim uvazuji pro deti ale jedi ho casto zkusime jinou rybu asik tunaka… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co vás vede k tomu, že nahrazujete kapra lososem? (Jinak já neporadím, mám atopiky, takže ryby zařazuji vééélmi pozvolně až po roce a peču jak bylo popsáno výše)
FYI: Mořské ryby mají výrazně nahoru posunuté limity na obsah těžkých kovů (TK) ve srovnání s rybami sladkovodními. V dravé rybě (=losos) bude ještě k tomu vždy víc TK, než v rybě plevelné, protože TK se v organismu kumulují.
Nechci tady zatracovat výživový význam lososa, miminko se při štědrovečerní večeři TK neotráví, ale myslím, že spoustu informací běžný spotřebitel nemá. Což je škoda, protože by mnohdy volil jinak.
Skladování zmražených mořských ryb v reálu si nechám na jindy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za 40 minut by se mi losos v troubě ugriloval k smrti, 20 minut bohatě stačí. Olej na něj nepatří, máslo se s ním snoubí mnohem více. Kup chlazeného, dítě se bude olizovat až za ušima. Ad TK v mořských rybách - ano, ovšem v jakém množství vzhledem k váze člověka a limitním množstvím. Přímořské státy kupodivu nevymřely a to tam zhusta mořskými rybami začínají coby s prvním masem. Všeho s rozvahou a selským rozumem.
- Citovat
- Upravit