Jak upravit lososa pro miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nečetla jsem celou diskuzi. Lososa synovi dělám tak, že na něj naplácám trošku másla a bylinky (pažitku, tymián, kopr - co doma je) a dám upéct do trouby cca 15 minut. Syn ho miluje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gaaabule Je to pokrm pro kojence a těch cca 20 minut je na místě kvůli likvidaci případných listerií apod. Je to na úrovni přípravy jakéhokoliv masa. Minimum je deset minut, ovšem za tu dobu po vložení do trouby se na těch deset minut i ve středu potraviny nedostaneš. Nad dvacet je to naprostá zbytečnost, losos je pak jako podrážka
. Pro dospěláky neděláme déle než 15 minut, já ho můžu i téměř syrového ![]()
- Citovat
- Upravit
Také je fajn ho pošírovat pro mimi -je šťavnatý a moc dobrý!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ahoj ![]()
Super diskuse, zrovna přemýšlím, co dám malé ke Štědrovečerní večeři a musím se přiznat, že jsem uvažovala taky nad lososem..
A co k tomu? Třeba br kaši? Nebo udělat jako,,salát" brambory s bílým jogurtem..Vůbec nevím..
Jako to děláte vy?
Malé je 8 měsíců
- Citovat
- Upravit
@Lambdada píše:
Minimum je deset minut, ovšem za tu dobu po vložení do trouby se na těch deset minut i ve středu potraviny nedostaneš. Nad dvacet je to naprostá zbytečnost, losos je pak jako podrážka. Pro dospěláky neděláme déle než 15 minut, já ho můžu i téměř syrového
Přesně tak, 10 minut, to je uvnitř ještě růžový (což má být), 15 minut je strop, pak nastává totální smrt.
Já jsem minulé Vánoce taky chtěla něco, z čeho nebudu muset vybírat kosti. No… nějak jsem na tu troubu v tom frmolu zapomněla, ani nevím, na jak dlouho. Nevěřila bych, že jde losos udělat tak hnusně
. Večeři zachránil manželův sprostý obalovaný kapr, bylo to sto a jedna
.
Mořskou rybu bych tři čtvrtě ročnímu dítku též nedávala.
Příspěvek upraven 21.12.14 v 17:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi dělám všechny ryby, které mám dostupné - losos, pstruh (i když Siven chutná líp), štika, candát (to je špička) a samozřejmě kapra. Nebála bych se vůbec ničeho kromě kostí. A příprava - na másle - není třeba kořenit jen trošku osolit(jak je kdo zvyklý)) Příloha - bram. kaše, brambory nebo salát. Záleží co je dítě zvyklé jíst. Nedávala bych nic, co dřív neměl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaNela píše:
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, jak upravit lososa na Vánoce pro mou dcerku. Je ji 9.5měsíce a chtěla ybch aby měla s náma na Vánoce rybu, ale nehci ji dát kapra. Tak jsem uvažovala nad lososem, ale bohužel nemám zkušenosti s přípravou a vůbec nevim jak ji to mám připravit, zda jen uvařit ve vodě, či osmahnout trošku na masle? Máte někdo zkušenosti? Děkuji za nazory
za sebe bych se vyprdla na rybu, pokud jí malá ještě neměla. Štědrý večer mi nepřijde jako nejlepší doba na testování nové potraviny
Dala bych, co má ráda. U nás měly obě holky na večeři kaši, jak byly zvyklé. Plus jsem dala ochutnat vařeného kapra (schovala jsem si pro ně na ochutnání, když jsem obírala do polévky).
Jinak jsem holkám dávala rybu, co jsme měli zrovna my
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Silwinka87 Osmiměsíčnímu bych nedala, ale pokud trváš na lososovi, tak jako příloha brambory, br. kaše, rýže, bulgur. Kombinace s br. salátem mi přijde teda krapet šílená, ale proti gustu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za vaše rady, rozhodla jsem se zkusit toho lososa v troubě, stejně dostane jen kousek, a k tomu jsem myslela salat s jogurtem. Takže od všeho kousek at ji nepřeplacam, zbytek dojim ja jelikož kapra nejim. Takže ještě jednou všem diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ho delam v parnim hrnci - v jedne vrstve lososa a v druhe zeleninu a nema chybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem se ptala doktorky v poradně jestli můžu dát malé na vánoce rybu (má skoro 11měsíců) a ona mě to nedoporučila
řekla že jí mám dát radši telecí maso nebo tak…že pokud si na tom budu trvat tak jí mám dát radši sladkovodní rybu klidně kousek kapra ale určitě ne lososa
prej ono by se asi nic nestalo ale pokud se ptám na její názor tak ryby prej dávat dítěti až po jednom roce…tak jsem to přehodnotila a dám malé asi krůtí nebo telecí maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako na vsechno v pediatrii, najdes minimalne dva naprosto odlisne nazory
.
- Citovat
- Upravit
Ja se o toto vcelku hodne zajimala a cca jeste pred deseti lety se ryby nedoporucovaly kvuli rizikovosti alergenu az do tri let. Nicmene ted uz je obecne doporuceni ryby konzumovat, benefity vysoce prevazuji nad negativy. Neplati pro velke morske ryby typu tunak, ale plati naopak prave pro lososa a jeho odnoze, coz jsou vsechno terminus technikus sladkovodni ryby
.
- Citovat
- Upravit
No nám taky řekla, když jsme začali zavádět maso (cca 6.měsíc) aby měl jednou týdně rybu - tak peču lososa…ale teda jak jsem to tu četla tak ho peču moc dlouho - no my ryby vůbec nejíme, takže nevím jak dlouho péct tak příště to zkrátím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě dr. naposledy tvrdila, že můžu davat male vše krom tvarohu a tvarohových jogurtu a samozdřejmě kořeni, je fakt že přesně na rybu jsem se neptala, ale pochopila jsem že vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit