Dvouletá nechce sama jíst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18.12.14 09:25

Dvouletá nechce sama jíst

Holky jdu si k vám opět pro radu. Když se rozhédnu kolem sebe, připadá mi že ostatní děti kolem těch dvou let už sami jedí bez pomoci rodiče nebo umí pít sami z hrnku atd. Ta naše cácorka je dost šikovná, jen co se týče jídla a pití to vázne. Z hrníčku by i uměla pít s občasnou nehodou, ale spíš se jí nechce, raději z brčka, to samé u jídla, lžíčkou a vidličkou umí, ale nechává to na mně abych ji krmila. Když jí sama, jídlo rozčochňá, vybere jen to co ji chutná, zbytek nechá, když ji krmím já sní vše. Tak nevím kde je chyba, zda je tak pohodlná nebo je to i má vina že ji stále krmím aby snědla vše. Co by jste mi poradili? Měli jste to také tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
18.12.14 09:27

@ježourek x.x.x Asi nejsem dobrá matka ;), ale já krmím (a to je dcera větší). Podle mě se jí líbí, že ji opečovávám, tak proč jí to nedopřát. Ve školce nebo na návštěvě se nají, což je pro mě důležité, že vím, že to umí - a doma pokud chci, aby se najedla pořádně (a pak nesomrovala dobroty - ještě pořád máme i od Mikuláše :zed: ), tak jí holt pomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.12.14 09:31

Nekrmit, poskytnout nerozlivaci hrnek, nemusi byt nutne netekouci, staci obyc tekouci s nasoskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.14 09:37

Krmím tedy způsobem, že já mám lžičku, ona taky…já ji dávám to co sama nejí a ona si vybírá zbytek co ji chutná, takže např. vyjídá omáčku a já jí dávám knedlík a maso. Máme doma plastový hrnek s násoskou, tekoucí, ale s tím dělá zas kraviny, nemůžu ji s tím nechat bez dozoru, jinak je čaj nebo šťáva všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.12.14 09:39

@ježourek x.x.x nesrovnavej. Poradit..zalezi ceho chces dosahnout. Aby byla poradne najedena? Pak ji pomoz. Aby byla samostatna? Dej ji lzici a nech ji at se popere, a neres ze se v tom klohna, to totiz dela vetsina deti.
Osobni zkudenost. Kolem 2 let to bylo u obou kluku dobre, byli hladovi tak bagrovali..tudiz oba ochotni jist samostatne pomerne brzo (tudiz presne naopak jez u vas na jidlo na rozdil od jinych veci sikovni..kazde dite je holt sikovne na neco jineho a v jinem obdobi)… Kolem 2,5 let zaclo obdobi stourani a tohle nechci tamto nechci a nakrmit od nikoho se nenecha ani za nic. Neresim..uz to znam od starsiho. Holcicky to mozna maji trochu jinak ale to si vyzkousim az za dva roky. Zatim je pouze kojena a je to teda dravec, ze i bratry strci do kapsy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
18.12.14 09:59

@ježourek x.x.x Bud ráda, že neprostetuje. Syn jí od malička sám a taky to tak často vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.12.14 10:06

@ježourek x.x.x pokud s tekoucim kravi, tak netekouci. Ale myslim, ze vrcholem rodicovske snahy by melo byt, aby dite bylo samostatne, ne aby snedlo plny talir, takze bych nechala krmit se samotnou. Hlady neumre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.14 10:07

@quinny Pokouším se nesrovnávat, jen mi už bylo trochu divné že kolem snad všechny děti bagrujou sami a ta naše stále ne. Chtěla bych spíše aby jedla sama, abych si udělala třeba nádobí mezitím nebo se v klidu najedla. Pravda že nevypadá že by trpěla hlady, spíše naopak, tak bych mohla zkusit ji občas vrazit lžičku a poraď si. Díky za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
18.12.14 10:13

Muj chlapecek se sam neji a uz jsou mu 3 roky a kus… S jidlem je to u nas boj od narozeni. Kdybych ho nenakrmila, bude klidne o hladu. Doktorka mi poradila nedat najist, kdyz nechce, tak to klide vydrzel 4 dny. Jen pil a obcas si vzal kousek ovoce. Pak jsem to psychicky nevydrzela ja a zacala ho zase krmit. Ve skolce neni vubec nic. Jen pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
18.12.14 10:17

@ježourek x.x.x buď ráda. Naše malá zhruba od 22 všechno sama a pití do hrnečku jako starší brácha. Je to sice hezké, ale na jídlo bych jí asi musela dát skafandr. Všechno máme flekaté, po jídle pokaždé komplet umýt stoličku, stůl a vytřít pod ní. Když jíme v restauraci, tak ti přeju vidět ty ksichty personálu :mrgreen: Peru jednou tolik, protože prostě po každém jídle je komplet zralá na převlečení. Nemluvě o tom, kolikrát denně se tou vodou z hrnečku polije :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.12.14 10:19

@ježourek x.x.x razim heslo ze se zdrave dite dobrovolne hlady utyrat nenecha :lol:

@janiczka82 a co na to skolkamto jim to nevadi? U nas byl problem s holcickou v jeslich, vim ze hodne tlacili na rodice, ze by tam pripadne nemohla chodit..nakonec se rozjedla.
Vas je proste nezravec vseobecne, to je jiny level holt, chapu ze na psychiku matky asi dost narocne. Pokud ho krmis ty, ji normalni porce nebo i tak neji moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
18.12.14 10:26

@ježourek x.x.x hele mladšímu jsou čtyři a nechává se obsluhovat také. teda doma. ve školce vše zvládá s přehledem. tak to doma neřeším. Dceru jsem doma taky dost dlouho obsluhovala. ale i u ní jsem věděla, že se v jeslích i ve školce nají sama. holt potřebovala tu máminu péči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
18.12.14 10:43

@ježourek x.x.x krmila jsem dvě ze tří dětí tak do tří let. Pro mě je priorita aby se najedli, ne že sousedovic děcka už jedí samostatně. Ani jedno tím není nijak postižené a jíst opravdu umí :lol: jo holku jsem dokrmovala ještě jako předškolačku, ona by jíst ani nemusela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
18.12.14 21:43
@quinny píše:
@ježourek x.x.x razim heslo ze se zdrave dite dobrovolne hlady utyrat nenecha :lol:@janiczka82 a co na to skolkamto jim to nevadi? U nas byl problem s holcickou v jeslich, vim ze hodne tlacili na rodice, ze by tam pripadne nemohla chodit..nakonec se rozjedla.
Vas je proste nezravec vseobecne, to je jiny level holt, chapu ze na psychiku matky asi dost narocne. Pokud ho krmis ty, ji normalni porce nebo i tak neji moc?

Ve skolce jim to snad nevadi. Pani ucitelka dokonce rikala, ze by ho klidne i nakrmila, ale ze on nechce. Minuly rok tam pry meli take holcicku, ktera nejedla vubec nikdy. Chodi tam uz tretim rokem je uplne hubena a prusvitna a neji nic. Jen pije… Takze jsou na takove pripady zrejme zvykle :)
Doma ji take spatne. Neco do nej narvu, nekdy i hodne, ale vetsinou mi od toho chce zdrhnout a nezridkakdy jsou pri jidle i pekne scenky :( Prospiva ale dobre, meri o 5 cm vic nez jeho vrstevnici a vahu ma take lehce nadprumer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí