Jak zpracovat banány pro děti?

1235
17.12.14 19:18

jak zpracovat banány ???

Ahoj maminky, včera jsme dostali asi 3kg banánů, a už teď mi je jasné, že je nestihneme sníst, dřív než zčernají.
Mám doma 4m miminko a 2,5 synka.
Prosím o radu, co s nimi. Nějaký recept na přesnídávky nebo něco podobného???
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
17.12.14 19:23

@PetulkaKol
Já mám osvědčený recept na banánové indiánky :-)
Mezi dva piškoty dáš širší kolečko banánu, napíchneš na párátko.
Rozehřeju si čokoládu - používám tak dvě mléčné na jednu hořkou, přidám trochu tuku…celé indiánky pak ponořím do čokolády, nechám okapat a dám na plech…pak nechávám indiánky tak dva dny v chladu na půdě.
Je to prý moc dobrý, já je teda nemůžu, kvůli alegii, ale chodila mi na ně celá vesnice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
17.12.14 19:25

Já dělám toto - http://www.albert.cz/…esne-susenky
Jen místo skořice vanilkové cukry :kytka: malému by to mohlo šmakovat. Jinak banánový milkshake ;) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.12.14 19:25

Dávala jsme je do normální přesnídávky, třeba mix s jablkem. nebo zmrzlinu udělat, nebo, to teda není trvanlivý, ale moc dobrý, rozmixovatjako koktejl s mlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
17.12.14 19:28

Tolik banánů obvykle doma nemívám, ale stává se nám, že nakoupíme, pak odjedeme a banány zhnědnou a u nás doma je nikdo nejí… takže je rozmačkám, smíchám s polohrubou moukou, vajíčkem, třtinovým cukrem a trochou másla nebo Hery, a upeču buchtu, bábovku nebo něco takového :)
Minule jsem do toho přidala i dýni, manželovi jsem nic neřekla, až když měl půlku v sobě, a včera mi hlásil, že máme hnědý banány, ať vyndám nastrouhanou dýni z mrazáku a pustím se do pečení ;)

Pro 2,5 by to klidně bylo, cukru tam ani nemusí být moc, banány jsou taky sladké. Pro miminko nevím, ale banány mi svojí konzistencí přijdou, že na zavaření nebudou moc vhodné, podle mě se z nich udělá bahno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
17.12.14 19:29

Jo taky to tak děláme už dost dlouho. Neznám nic lepšího než banány v čokoládě. Ještě teda něco podobného. Rozdrtila jsem piškoty banán taky a spojila. Udělala jsem kuličky nabodla na párápko a namáčela do čokolády. Taky moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.12.14 19:29

Banánový chleba, jednoduché a synovi moc chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
17.12.14 19:30

Můžeš dát banán do jogurtu, přesnídávky, pak přímá konzumace :-) A nebo co třeba nepečený dortík na vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
17.12.14 19:31

Přesnídávky dělám - cca 1250g ovoce (většinou kombinuju 900 g jablek a 350 g jiného ovoce), nakrájím na kousky, trochu podliju vodou, rozvařím, rozmixuju a zahustím 1 vanilkovým pudinkem rozmíchaném v troše vody, dosladím podle chuti a dám do skleniček ;)

a dělám výbornou banánovou buchtu:
2-3 měkké banány, rozmačkané vidličkou, 3 lžíce rozpuštěného másla (nesmí být horké, jinak se to srazí), necelý hrnek třtinového cukru, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1,5 hrnku mouky (dávám celozrnnou nebo polohrubou) a podle chuti lze přidat rozinky, oříšky, kousky čokolády atd.
množství je zhruba 1 formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček - vymazávám máslem, vysypat není třeba
je to u nás doma nejoblíbenější buchta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
17.12.14 19:34

Zrovna jsem dneska dělala s banánama kuličky http://www.nepecenecukrovi.cz/…ove-kulicky/ a moc dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.12.14 19:37

Banany rozloz z trsu jednotlive od sebe, v trsu se koncentruji plyny, ktere urychluji hnednuti.

Delam bananove muffiny, spotreba 4 banany. A v nejhorsim by se dali i ususit, bananove chipsy se prodavaji, pak se to da dat treba do jogurtu a nechat zase nabobtnat, pridat jemne vlocky a mas bananove musli k snidani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30663
17.12.14 19:45

Můžeš zkusit zmrzlinu, jsou k ní potřeba jen ty banány, ale můžeš i různě vylepšovat.
 http://www.brydova.cz/…ova-zmrzlina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
17.12.14 19:50

Nastavuji tím mléko když ho máme málo na lívance nebo palačinky. Banán jen nalámu a rozmixuju v mléce a pak přidám další ingredience podle toho jestli to mají být lívance nebo palačinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25320
17.12.14 19:54

@PetulkaKol Já pekla jednou buchtu, když nám jich každý nosil kila, po tom co jsem řekla, že je malá má ráda :D Byla dobrá, recept ale nemám, našla jsem ho na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
17.12.14 20:03

Dobre jsou livance - jen rozmackany banan, mleko a mouka. Tak akoratlva hustota a je to vyborne i samotne bez dzemu, smetany, sirupu.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí