Roční dítě nechce pít

3505
16.12.14 13:40

Roční dítě nechce pít

Zdravím maminky :mavam: Jdu pro radu.. Náš malý ( skoro 13 měsíců ), mi odmítá tekutiny. Nekojím, ráno a večer má UM, ale nejvíc vypije 150 ml. A přes den vypije tak 100ml, někdy i míň tekutin. Zkusili jsme vše, různé flašky, hrníčky, pítka, všemožné šťávy, čaje, vody, ale malý prostě nechce. I dost málo čůrá :cert: Máte nějakou radu, jak to do něj narvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
16.12.14 13:41

Narvat? Nijak, dělej „vodová“ jídla. A nabízej, nabízej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
16.12.14 13:46

Můj capart taky odmíta tekutiny, pořád doufám, že se to zlomí (doufám už rok a půl) a nic. Tak dělám hodně polévky, tekutiny do ní rvu jak se dá..když jsme doma klidně i po lžičkách. Dobrovolně pije ráno v posteli a jen při nemoci, to dá i 200ml na ex, jinak je to katastrofa. S jídlem taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
16.12.14 13:46

@Zuzanice011 Polévky (vývary), ovoce a zelenina, můj chlastá jak duha, ale je to tím, že stále pije z kojenecké lahve. Je to hrůza děs, ale zase nemusím řešit pitný režim. A stále dokola pití nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
16.12.14 13:47

My dali hrneček na hraní, tak z něj upíjel, nejraději pije z naší skleničky, ale už se i sám rozpil. Teda UM neměl nikdy, ke kojení si dal tak 100 ml vody za den, ale teď jak nekojím a ani UM nemá (prostě nechce a rvát ho do něj nebudu, nepovedlo se mi to v rámci dvou měsíců, tak na to prdím), tak vypije kolem půl litru vody, čaje, což prý stačí. Občas dostane polívku, většinou ale dostane to, co my v lehčí verzi, tam voda taky je. Netlač na něj a uvidíš, on sám časem zjistí, že má vlastně žízeň a napije se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8002
16.12.14 13:49

@Zuzanice011 malá pila jako malá dobře vodu, ale postupně zjistila, že když je to sladký, tak je to lepší, takže teď musí mít alespoň naředěnou nějakou ovocnou šťávu. A pokud nechce ani to, tak dělej polévky, tam do sebe nějaké tekutiny dostane. Pokud ani to ne, tak zkus přidat ještě flašku UM třeba po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.12.14 13:54

Kokakoly, kofoly, sladkých limonád by vypili hektolitry. A dokonce jsem přišla an to, že když jim do tý flašky od kokakoly naliju jen šťávu, tak jí prakticky vyexnou. Ale jako donutit je napít se z hrnky, ze skleničky… to bych taky nedělalal nic jinýho než celej den na ně řvala vypij aspoń ten jeden hrnek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
16.12.14 13:55

Nas vypije jen teple.zkus ohrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.12.14 13:59

Mému jsou 3 roky a když vypije tak 200 ml denně, tak jsem šťastná. Když je dobrý den, tak k tomu dá 200 ml mlíka/UM. Od rána do večera za ním lítám a nabízím. Vždycky něco na chvíli zabere a po týdnu jsme na tom stejně. Čůrá minimálně.
Zkoušeli jsme: různé skleničky, hrníčky, lahvičky, pítka, brčka všech tvarů a velikostí. Ťukání - seděli jsme naproti sobě a po každém ťuknutí jsme se napili.
Různé druhy pití - vody, šťávy, čaje (ovocný i slabý černý), ředěné džusy, kupované pití, slabé bublinky, šťávu z vařeného ovoce, šťávu z kompotů.
Jediné, co trošku zabírá, je, že „si uvařím“ čaj, hlasitě to komentuju, jak mám dobrý čaj a nechci, aby mi ho někdo vypil. Tak to během odpoledne vypije i celý půllitrák.
Polévky naprosto odmítá, maximálně z ní vyjí hustou složku.
Není to tak dlouho, co pil aspoň UM, tak jsem mu ho dávala, aby pil aspoň něco a tomu teď taky moc nedá.

• Citovat
  • Upravit
2719
16.12.14 14:49

U nás je to uplně to samé. Já myslim, že jim to prostě stačí. Důležité je stále nabízet a víc pro to asi udělat nemůžem, však ono se to jednou zlomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
16.12.14 16:16

@Billi Jak kdyby jsi psala o našem prckovi, polívky taky moc nechce.. Když dělám každý den tak vůbec, když je třeba 2krát do týdne, tak ji i sní.. Zkoušeli jsme i teplé/studené, sladké/nesladké.. Tolik flašek co jsem koupila a leží mi tu :pocitac: Z čeho vypije nejvíc je sklenička, taky pořád dělám, že mu upíjím a komentuji, jak je to dobrý, ale už i to nepomáhá :jazyk: Háže na mě bobek.. Asi bych to tak neřešila, ale je nemocný, bere antibiotika, tak je potřeba aby pil co nejvíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
16.12.14 16:17

Díky za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
16.12.14 21:38

@Zuzanice011 nabizej, nabizej a nabizej :hug: u nas hodne pomohlo kdyz jsme z toho udelali zabavu, hru - rikali jsme pita, pita a smali se a anicka uz si o pita, pita pekne rika sama :mrgreen: take pomohlo kdyz jsem ji zacala „pomlouvat“ jak malo pije. jinak jeste ted v 18m moc nevypije, ale snazim se a jak sem psala rekne si i sama. kdyby ale mela k dispozoci treba jahodoveho kubikwater 500ml verim ze by dve lahvicky klidne za den dala, ale to nechci jeste zatim dopustit. hele, nejsou vedra tak bud v klidu, neco ma v um, neco v jidle a zbytek je na vas, nepolevuj :hug:
PS nase domaci sbirka pitek je uz take dost objemna :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
17.12.14 12:17

@superandrysek Děkuji, přijde mi, že čím víc na něj tlačím, tím míň on chce.. Včera už večer nechtěl ani UM :cert: Dnes jsem řekla, že na to kašlu a nebudu to hrotit a už aspoň něco vypil, dělám i polívku, tak snad bude jíst :jazyk: Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.12.14 12:27

@Zuzanice011 a nemá nějakého oblíbeného plyšáka? U nás pomáhalo jednu dobu, že jsme dávali pít Ijáčkovi a on pil taky, aby mu ukázal, jak pít a nepolít se u toho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko