Strach z dušení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Neboj!!! ![]()
Chápu tvůj strach, ale přehnaným strachem by si mu mohla spíš uškodit. Synovi bude 7 měsíců, kukuřičné křupky miluje, dávám mu je dost často, nemáš se čeho bát, ta křupka se mu v pusince slinama rozpustí, ještě mu po nich dávám lahvičku, aby se zkusil napít vody. To, že se ti dusila dcera, neznamená, že bude i syn. Nejdůležitější krok je překonat strach, vyzkoušet to a uvidíš, že to bude v pohodě a pak už si zvykneš. Držím palce, aby ses toho strachu zbavila a syn ti kousky pěkně baštil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři je 7,5 mesice a dávám pořad jen uplně namixovanou stravu. Křupky jsem nedávala a ani se v nejbližší době nechystám. Tak to dělej, jak to cítíš. Než se stresovat, mixuj. Myslím, že kousky zatím k životu nutně nepotrebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mu ty kousky nedávej… Jen třeba takové maličké, spíš hrubší strukturu, jako je v děztských skleničkách. A občas pod dozorem tu křupku, třeba syn bude jiný a dusit se nebude. A klidně ještě třeba počkej, ono se nic nestane, když v 8m nebude mít kousky
. Můj syn jedl do hladka mixované i po roce, protože často zvracel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje se dusila a dusi docela casto, nejhur co jsem zazila v aute kde se cela pozvracela tak uz ji tam nedavam nic co by mohlo zaskocit. Obcas se dusi jeste ted, lidi na nas vetsinou vyvaluji oci protoze to vypada desne, ale ona je schodpna se dusit po cemkoliv, jako malinkou ji nadavoval i dudlik. Ja to vetsinou zvladam v klidu, manzel jak kdy ale nekdy si rikam to kdyz to z ni nevyrazim.. Mno jsem ti asi moc nepomohla. Zase to nebylo nikdy nic kvuli cemu bych ji odmitala neco dat, naucit se to musi a ted uz je to jen vyjimecne. Ale jednou poblila prodavacku v Mayoralu piskotem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za názory…
@pikola tak moje teda neblila, jen se jí to prostě seklo kde si na cestě a dokázala se dusit čímkoliv, banánem, bramborem rozmačkaným vidličkou, masem no hrůza
v autě jsem jí nedávala snad nic nikdy, představa že jí to hrkne a já budu řídit, no ani omylem
kdyby do ní člověk klepl a bylo to venku - dobrý. Ale párkrát jsem zažila i to když už fakt začala upadat do bezvědomí, byla jsem naprosto šílená až histerická potom tedy v tu danou chvíli jsem kupodivu fungovala ![]()
- Citovat
- Upravit
Dcera měla mixovane do včerejška, dnes snedla ryzí z kuřetem a poprvé kousala! Máme dnes premiéru
je ji 16mes
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nas jen valila oci a dusila se, kdyz to neslo tak se pozvracela. vetsinou pomohlo placani dlani do zad a hlavou dolu. Ale nekdy treba v kocaru nez ji odpoutam, v aute kdyz ridim tak davam bacha a jakmile se zakucne uz vymejslim kam to pichnu. Jezdime delsi trasy a hodne po dalnici a jsem s ni vetsinou sama, ale jeste jsem zastavit nemusela, jen jednou a to byla jeste mala a vyhodila to ven vsechno. Byt tebou tam to zkusim doma v klidu a uvodis, nase je oproti jinym detem dusici dost a stejne si neda pokoj porad do ty papuly neco rvat
nejhorsi je pecivo co se nalepi na patro, treba ceskej rohlik byl u nas daveni snad u kazdyho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak chapu Tvuj strach a treba s cerstvym jablickem bych byla take hodne opatrna. Ale zrovna krupky, piskoty a detske susenky se snadno v puse rozmelni a rozpusti. Totez varena zelenina hodne do mekka. Pokud se bojis tech krupek, susenek a tak, zkus nejdrive tu varenou zeleninu, jako je mrkev, brokolice, petrzel. Vse ale opravdu pekne do mekka. To nepomuze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janjsem k druhemu diteti prestala skakat jak kamzik pri sebemensim zakuckani a celkem rychle se naucil s tim vyrovnat a kousky zpracovat.
Ale do mixu jsem je nikdy nemichala, aby to bylo hladky, hladky a najednou se vynori kousek jak ledovec pred Titanicem, to je zrada. Dostaval rohlik, krupky, banan a pa na drobno nakrajenou beznou stravu. Nebo treba v polivce jsem zeleninu a zavarku pomackala vidlickou.
Prvnimu diteti jsem neumela kousky zavest, vysledek byl, ze jsem mixovala do 15 mesicu, prave proto, ze jsem se pokuzsila zavest kousky v mixu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč by musel kousky? Já mixovala mladší do roka. Pak přešla v klidu. Znám dítě, co nechtělo mixované skoro do 1,5 roka a pak přešlo rovnou na klasické jídlo. Řiď se dítětem, zkus to, jestli chceš a když to nepůjde nehroť to.
Naše starší třeba kousky jedla zase líp jak mix - každý dítě je jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, ráda bych požádala o radu.
Můj syn má již osm měsíců a je čase mu dávat v příkrmech kousky, ne jen mixované. V tom nastává kámen úrazu. BOJÍM SE! ale hrozně.
Dcera se mi jídlem dusila 2-3× v týdnu pomalu do dvou let. Kolikrát až tolik, že jsem myslela že už to z ní nedostanu
ty chvíle kdy jsem jí takto brzvládnou držela, mlátila do zad a modlila byly hrozné 
Dala jsem synovi křipku, krásně jí žvýkal… vydržela jsem to chvíli a hned na to mu jí sebrala. Celou dobu jsem v křeči u něj stála a hypnotizovala ho a vyloženě čekala kdy se začne dávit. Pak jsem to nedala, vzala mu to a uzavřela s tím že je ještě čas. Ale čas už není a já na to nemám… nevím jak to udělat.. v rodině není nikdo kdo by mi pomohl a třeba to klukovi dal za mě, manžel mi řekl že se bojí taky a že to dělat nebude
Tak snad mu kaše nebudeme míchat do patnácti, že? potřebuji nějak nakopnout, nějakou radu nebo přes hubu nebo já už nevím