Jak upravit ovoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
607
5.9.13 12:06

jak upravit ovoce

Dobrý den,
maminky, chci se zeptat, malé je sedum mesíců a baštíme příkrmy, obed a odpolední svačinku ovoce ( kupuju přesnídávky) ale dneska jsem koupila krásný bio hruštičky, uplne se rozapadají a chtela bych malé udelat ke svačince třeba domácí hrušku a s banánem, ale nevím, jak to upravdit, můžu to jen očistit, oloupat a namixovat, nebo to ovoce musím jakoby uvařit a udelat takovou domácí přesnídávku? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
5.9.13 12:07

To je velmi citlivá otázka. Já ovoce nikdy nevařila, takže já bych jí to nastrouhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
5.9.13 12:11

Já bych jí tu hrušku taky jen nastrouhala a přidala třeba piškot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.9.13 12:12

Nastrouhat, přimíchat /např do jogurtu/. Nedusila bych, jestli jsou fakt měkké, jdou namačkat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
5.9.13 12:12

Jestli je tak měkká a rozpadá se, tak bych jí oloupala a rozmačkala vidličkou jako banán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
5.9.13 12:56

Odmalinka ovoce projíždím tyčákem. Syn mi doted nesní žádné ovoce krom jabka a banánu jinak než ve formě přesnídávky, takže jsem vždycky vzala všechno ovoce, které bylo doma, oloupala, nakrájela na kousky a rozmixovala na pyré tyčákem. Nedochucovala, nic nepřidávala. Když tam zůstaly kousky např. zrníček z hroznového vína nebo tvrdých šlupek, ještě jsem to přepasírovala. Vlastně to tak dělám denně doted, aby měl různé druhy ovoce a ne pořád jen jabka a banány.

Tvoje dcerka je ještě maličká, možná bych radši zkusila rozmixovat, aby jí případný větší kousek nenadávil a ona by třeba mohla pak odmítat jen proto, že by to pro ni byl špatný zážitek.. ale nevařila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.9.13 13:06

Když to nastrouháš najemno, má to konzistenci jak přesnídávka… nebo aspoň jablko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
5.9.13 13:07

Jo, vlastně jsem ze začátku používala takové to skleněné struhadlo, co ovoce rozmělní, pravda.. úplně jsem zapomněla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
5.9.13 13:20
@Anonymní píše:
Dobrý den,
maminky, chci se zeptat, malé je sedum mesíců a baštíme příkrmy, obed a odpolední svačinku ovoce ( kupuju přesnídávky) ale dneska jsem koupila krásný bio hruštičky, uplne se rozapadají a chtela bych malé udelat ke svačince třeba domácí hrušku a s banánem, ale nevím, jak to upravdit, můžu to jen očistit, oloupat a namixovat, nebo to ovoce musím jakoby uvařit a udelat takovou domácí přesnídávku? dekuji

zkus jí to dát čerstvé - nastrouhat/rozmixovat, ale jen trošičku, pokud nebude reakce tak druhý třetí den přidej.

Kdyby byla alergická ať toho nesní moc. Jinak jsem za čerstvé ovoce všema deseti. Malý v 8 měsících už jedl kousky jablek, broskví, banán. Normálně kousal. Před tím jsem to povařila 5minut ve vodě a rozmixovala. Ale to byla i zima, žádné kvalitní ovoce nebylo. Mě je toho čerstvého prostě líto, vařit. Ale co maminka to názor.

Když si dáš pozor na alergii a počkáš jak to stráví (čerstvé ovoce je na trávení těžší), nemůže se nic stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí