Jak upravit ovoce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jak upravit ovoce
Dobrý den,
maminky, chci se zeptat, malé je sedum mesíců a baštíme příkrmy, obed a odpolední svačinku ovoce ( kupuju přesnídávky) ale dneska jsem koupila krásný bio hruštičky, uplne se rozapadají a chtela bych malé udelat ke svačince třeba domácí hrušku a s banánem, ale nevím, jak to upravdit, můžu to jen očistit, oloupat a namixovat, nebo to ovoce musím jakoby uvařit a udelat takovou domácí přesnídávku? dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je velmi citlivá otázka. Já ovoce nikdy nevařila, takže já bych jí to nastrouhala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jí tu hrušku taky jen nastrouhala a přidala třeba piškot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nastrouhat, přimíchat /např do jogurtu/. Nedusila bych, jestli jsou fakt měkké, jdou namačkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je tak měkká a rozpadá se, tak bych jí oloupala a rozmačkala vidličkou jako banán
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odmalinka ovoce projíždím tyčákem. Syn mi doted nesní žádné ovoce krom jabka a banánu jinak než ve formě přesnídávky, takže jsem vždycky vzala všechno ovoce, které bylo doma, oloupala, nakrájela na kousky a rozmixovala na pyré tyčákem. Nedochucovala, nic nepřidávala. Když tam zůstaly kousky např. zrníček z hroznového vína nebo tvrdých šlupek, ještě jsem to přepasírovala. Vlastně to tak dělám denně doted, aby měl různé druhy ovoce a ne pořád jen jabka a banány.
Tvoje dcerka je ještě maličká, možná bych radši zkusila rozmixovat, aby jí případný větší kousek nenadávil a ona by třeba mohla pak odmítat jen proto, že by to pro ni byl špatný zážitek.. ale nevařila bych to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to nastrouháš najemno, má to konzistenci jak přesnídávka… nebo aspoň jablko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, vlastně jsem ze začátku používala takové to skleněné struhadlo, co ovoce rozmělní, pravda.. úplně jsem zapomněla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den,
maminky, chci se zeptat, malé je sedum mesíců a baštíme příkrmy, obed a odpolední svačinku ovoce ( kupuju přesnídávky) ale dneska jsem koupila krásný bio hruštičky, uplne se rozapadají a chtela bych malé udelat ke svačince třeba domácí hrušku a s banánem, ale nevím, jak to upravdit, můžu to jen očistit, oloupat a namixovat, nebo to ovoce musím jakoby uvařit a udelat takovou domácí přesnídávku? dekuji
zkus jí to dát čerstvé - nastrouhat/rozmixovat, ale jen trošičku, pokud nebude reakce tak druhý třetí den přidej.
Kdyby byla alergická ať toho nesní moc. Jinak jsem za čerstvé ovoce všema deseti. Malý v 8 měsících už jedl kousky jablek, broskví, banán. Normálně kousal. Před tím jsem to povařila 5minut ve vodě a rozmixovala. Ale to byla i zima, žádné kvalitní ovoce nebylo. Mě je toho čerstvého prostě líto, vařit. Ale co maminka to názor.
Když si dáš pozor na alergii a počkáš jak to stráví (čerstvé ovoce je na trávení těžší), nemůže se nic stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit