Jak ušít sáček na přezůvky?

2901
31.8.10 12:16

Jak ušít sáček na přezůvky?

Švadlenky se asi umlátí smíchy - ale potřebuju poradit s ušitím pytlíku na cvičky do školy :oops:

Mám tu pruh látky v požadované šířce … kdyby mi nezáleželo na vzhledu, tak nejspíš založím svrchu tunýlky na provlečení tkanice (jenže tam mi vadí, že ty tunýlky po bocích nebudou založené, maximálně tak obentlované), po bocích to sešiju a je vymalováno. Ale nevím, jestli se to nedá udělat nějak elegantně (přece jen bych dceru nerada ztrapnila před spolužáky), třeba jestli by ta tkanice nemohla „vylézat“ radši někde jinde, než ve švu (profi pytlíky mívaly takové kovové očko, kterým ta tkanice z tunýlku vylézala…

Tak co? Poradí mi nějaká švadlenka (až se dosměje? :lol: )
Sama si připadám jako trotl, na ruční práce levá nejsem, od dětství pletu, háčkuju, vyšívám … jen to šití mě nějak minulo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
bamba
31.8.10 12:33

Jsem švadlena a nesměju se.Můžeš místo těch kroužků vyšít dirky,jinak,možná to víš,abys měla začištěné vnitřní švy,sešij pytlík nejdříve po líci,na šířku patky,pak otoč a sešij po rubu,trochu širší,než předešlý šev,abys schovala tem první.Abys neměla tunýlek jen oentlovaný,přehni ho 2×.Abys to nemusela stehovat,můžeš si to sežehlit žehličkou.
Snad mě aspoň trochu pochopíš,neumím moc vysvětlovat.

• Citovat
  • Upravit
2901
31.8.10 12:40

Bambo, díky moc :palec: Já už jsem na to teď taky přišla, udělat ten dvojitý šev (skoro se mi u toho ale zavařily mozkové závity:))… nebo ještě jinak, jednodušeji.
Tkanici asi vyvedu ve švu nebo v obou, když to bude začištěné, tak to snad nebude ttaková hrůza. Ještě jednou díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
31.8.10 12:57

Jsem krejčová a ani sem se nesmála.
Jen jsem pořádně nepochopila co máš na mysli.
Ono se to těžko vysvětluje,jen takto přes mluvené slovo,když to nejde ukázat názorně.
Myslím,že pokud bude tkanice vylézat na boku nic špatného na tom není.Olemované to bude pokud to uděláš takto-představ si šev boku pytlíku,udělej ho širší.Nedošiješ ho až nahoru,ale necháš asi 5-6cm nedošitý šev.Švové záložky zažehlíš po obou stranách do boku(jako by šev pokračoval)Horní okraj pak ohneš asi 1cm směrem do vnitř pytlíku,mužeš si to také zažehlit.Pak ohneš horní okraj znovu až k nedošitému švu,vznikne tunýlek-který v kraji prošiješ.Na koncích ve švu zůstanou obroubené okraje.Neumím to lépe vysvětlit.
Kovová očka která popisuješ se dají koupit ve švadlence,ale nedoporučuji je špatně drží a vytrhávají se z látky.
Můžeš také prostřihnout dírku kdekoliv v tunýlku a ručně jí obšít.Nebude to mít ale trvanlivost-nitě se potrhají jak se přes ně bude odírat provázek při utahování pytlíku.
Také si můžeš ustříhnout ještě jeden asi 5cm široký pruh látky,asi o 3-4cm delší než je horní okraj pytlíku.Kratší strany zahneš tak,aby byla délka pruhu stejná s horním okrajem pytlíku.
Přiložíš ho k hornímu okraji pytlíku jakoby dovnitř kratší založené strany nahoru -budou v místě kde chceš mít otvory na provázek.V kraji kolem dokola za 1cm prišiješ pak ohneš směrem ven dolní okraj pruhutaké založíš 1cm a též prošiješ,švy se schovají dovnitř.
Neumím to lépe vysvětlit.
Tak snad jsem trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
31.8.10 15:24

Sunnny, moc díky i Tobě za vyčerpávající odpověď :kytka: Nakonec jsem zabrala hlavou a vypotila docela hezký pytlík, rovně a celkem slušně ušitý. I moje školačka mi ho pochválila, že prý je lepší, než ten, co dostali ze školy :wink:
Ještě si večer pohraju s apolikacemi, chci tam z plsti našít velké iniciály ..
Ještě jednou moc díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucumi
26.11.13 22:48

Sunny, dodatečně děkuji za návod - googlila jsem návod a tento mi posloužil celkem dobře, jen kdyby me male pytliky nebyly šity ze zbytku a tak jsem měla problem s druhým bočním švem…ale nasmála jsem se u šití hodně..než jsem zjistila, kde je chyba:)) joo a pytlíku bylo 24 - adventní!

• Citovat
  • Upravit
veronikalvickova
20.12.13 18:05

koupit :P

Víte, jak bych ušila pytlík na papuče? normálně ho koupila :D a pak na něj třeba našila nějaké vzory, nebo nažehlila a nebo nechala natisknout, ale na šití celého pytlíku bych se mohla vyprdnout, dokončovací práce ano, ale celek bych nedala :think: :dance:

• Citovat
  • Upravit
21681
3.6.20 19:04

Fajn návod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat