Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
No můžu to zkusit, ale v té ložnici je zima i mně. Deku zatím nemám koupenou, leda velikou, aby mi tam někde nezapadla. Ale možná to dnes zkusím.
Některé děti mají rádi zimu
já spím s dětmi u otevřeného okna. Kluci oba odkopaní. Mají to tak od narození. Naši teda kalhoty, ponožky a tričko s krátkým rukávem na spaní. Chlap nadává, že by zmrzl
dětem a mě to vyhovuje.
@anavi13 píše:
Některé děti mají rádi zimujá spím s dětmi u otevřeného okna. Kluci oba odkopaní. Mají to tak od narození. Naši teda kalhoty, ponožky a tričko s krátkým rukávem na spaní. Chlap nadává, že by zmrzl
dětem a mě to vyhovuje.
No můj manžel taky mrzne všude, on má se starší v pokojíku mnohem tepleji a i tak je mu zima. To se nesmí vůbec dozvědět, že bude spát bez pytle
.
@Anonymní píše:
No můžu to zkusit, ale v té ložnici je zima i mně. Deku zatím nemám koupenou, leda velikou, aby mi tam někde nezapadla. Ale možná to dnes zkusím.
Nase dite nesneslo ani spaci pytel a pod perinou nespi a i ve 3,5 letech. Ma fleecovy overal na spani, jinak nic, je mu v tom teplo a muze se hybat volne.
@Anonymní píše:
Na uspání dobré, ale problém je odložit, dát do pytle. A s nočním buzením nepomůže vůbec.Já zkoušela fakt už snad všechno.
Takhle ne.
Ja mela Manducu, nachystala si naducanou perinu, se spicim ditetem jsem se predklonila do te periny, pockala az bude celou svou vahou v perine, opatrne odepla nositko a tak jak bylo v tom odeplem nositku jsem tam to dite nechala spat, jen prikryla.
Zkus to.
Byla jsi nekdy ve Skotsku? Tam maji deti venku v kocaru sandalky a kratasy, kdyz my mrzneme v bundach…
Diteti se vubec nic nestane. Treba ji na spani vadi ten pytel.
Moje deti spaly v bavlnenem overalu neprikryte az nekdy do dvou let, az se naucily pritahnout perinu.
@Anonymní píše:
No můj manžel taky mrzne všude, on má se starší v pokojíku mnohem tepleji a i tak je mu zima. To se nesmí vůbec dozvědět, že bude spát bez pytle.
Můj manžel, když s nimi spí tak je neustále zakrývá a dětem to vadí
takže naprosto chápu. Já vím, že teď ty pytle se i hodně doporučují i skrz bezpečnost spánku, ale mě teda taky vadí spát ve spacáku
ráda si dám i peřinu mezi nohy a tak spím. Děti to mají stejně. Ale kolem toho roku měli usínání náročné oba dva. Jestli v nosítku usne rychle, tak bych to zkusila. Lepší než uspávat dvě hodiny. Ono to přejde.
@Anonymní píše:
Ja jsem zmrzlina a mam otuzile deti. Takze deti spi jen v kalhotkach/plence, odkryte a ja s nimi v mistnosti minimalne v tricku a ponozkach a musim byt od krku k patam prikryta. Uz od miminek nechtely byt prikryte. Nenutila jsem je, byla jsem rada, ze nejsou jako ja.
Jak u vás vypadají denní spánky? Jejich délka, délka bdelych oken apod? Kolik hodin CELKEM za 24 hodin naspí? Připadá mi, že je velmi přetažený
@saniska píše:
Jak u vás vypadají denní spánky? Jejich délka, délka bdelych oken apod? Kolik hodin CELKEM za 24 hodin naspí? Připadá mi, že je velmi přetažený
Spí buď jednou nebo dvakrát denně aktuálně. Přes den cca dvě hodiny. V noci jak kdy. Jsou noci, kdy spí od osmi do zhruba půl sedmé, ale jsou i noci, kdy jde nakonec spát až v jedenáct a vzbudí se v šest. To je ale její volba
. Já se snažím fakt co můžu, uložím v trebav půl osmé v osm je vyspaná a nejde uspat. Dneska jsem uložila v sedm. Usnula hned. V půl osmé vstala, teď je vzhůru, řve, nechce spát, ale zíve. Snažím se jí uspat, ale nejde to. Přes den spala dvě a puky hodiny od 11 do půl druhé. Ráno vstala v půl sedmé.
@Anonymní píše:
Spí buď jednou nebo dvakrát denně aktuálně. Přes den cca dvě hodiny. V noci jak kdy. Jsou noci, kdy spí od osmi do zhruba půl sedmé, ale jsou i noci, kdy jde nakonec spát až v jedenáct a vzbudí se v šest. To je ale její volba. Já se snažím fakt co můžu, uložím v trebav půl osmé v osm je vyspaná a nejde uspat. Dneska jsem uložila v sedm. Usnula hned. V půl osmé vstala, teď je vzhůru, řve, nechce spát, ale zíve. Snažím se jí uspat, ale nejde to. Přes den spala dvě a puky hodiny od 11 do půl druhé. Ráno vstala v půl sedmé.
Tak to podle me spi hodne za cely den. Rozhodne vic nez nase deti. I ty 2 denni spanky jsou dost na tento vek. A dat nase deti spat v 19? Kdyby teda po celodennim nespani v tento cas usnuly, tak se probudi v 20:30 a znova usnou treba v 1 rano. Podle me ji davas spat brzo.
@Anonymní píše:
Spí buď jednou nebo dvakrát denně aktuálně. Přes den cca dvě hodiny. V noci jak kdy. Jsou noci, kdy spí od osmi do zhruba půl sedmé, ale jsou i noci, kdy jde nakonec spát až v jedenáct a vzbudí se v šest. To je ale její volba. Já se snažím fakt co můžu, uložím v trebav půl osmé v osm je vyspaná a nejde uspat. Dneska jsem uložila v sedm. Usnula hned. V půl osmé vstala, teď je vzhůru, řve, nechce spát, ale zíve. Snažím se jí uspat, ale nejde to. Přes den spala dvě a puky hodiny od 11 do půl druhé. Ráno vstala v půl sedmé.
Možná fakt je to na ni moc spánku. Mě syn vstával v pět ráno (5:30), pak šel spát po jedenácté na hodinu a půl. Večer usínal klidně teda v těch 19:30 nejpozději. V noci tak čtyřikrát vzhůru. První ještě lepší
vstával ve 4, v jedenáct spal maximálně hodinu. Usínal v 19 hod. Třikrát minimálně vzhůru v noci. Nic s tím teda nešlo dělat. ![]()