Extrémně živé a nespavé roční dítě - jak na něj?

Anonymní
19.5.23 13:13

Extrémně živé a nespavé roční dítě - jak na něj?

Ahoj holky, jsem už zoufalá :,(. Mám ročního syna, od narození je opravdu hodně plactivy a nespavy. Od narození se ještě nestalo, aby spal alespoň hodinu v kuse. Ale teď už je to katastrofa. V noci stále každých 40 minut vzhůru, neumí usnout sám - uspavani 2 hodiny v posteli kde se střídají extrémní zachvaty vzteku, plac, smích… Když konečně usne, je opět za 40 minut vzhůru. V noci je opravdu hodně neklidný. Když spi tak stále kope, cestuje, hýbe se.. jakmile se probere, boucha se (schválně) hlavou o postel nebo cokoliv co je poblíž. 14 dni zpět jsem přestala kojit (kojila jsem už jen v noci, přes den má normální stravu) a doufala, ze se to zlepší. Ani o trochu. Od doktorky jsme dostali Sedalia sirup na zklidnění, ale vůbec žádné výsledky nevidím. Jsem už opravdu zoufalá, unavená. Doma nic nestíhám. Prosím, mate někdo stejnou zkušenost? Zlepšilo se to? Nebo alespoň nějaký tip od zkušenějších maminek jak naučit roční dite usinat a spát v postýlce? :zed:

Ještě jsem chtěla jen doplnit, ze kočárek u nás také nehrozí. Nechce tam byt. Teď se naučil chodit, takže už vůbec ne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
334
19.5.23 15:20

A jak spite? V uplnem tichu?

My jsme meli odbobi kdy se budil takhle a pomohlo mit na celou noc opravdu hodne potichu pustenou pohadku nebo hudbu. Nevypinat kdyz usne. Nebo bily sum - neco aby jsi pri tom dokazala spat i ty.

Z popisu predpokladam, ze spite spolecne.

Sedalia nam zabrala ale po delsim uzivani. U nas jsou to spise obdobi nespani (moc podnetu, nova dovednost).

Ja jsem teda spolehlive uspala v kocarku. Sice jsem musela chodit, pri zastaveni se vzbudil, ale to zabiralo. Kdyz uz je dlouhodobe pretizeny tak to pujde tezko… posilam noc sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
19.5.23 16:40

A jak spi přes den? Ten denni spanek hrozne pak ovlivňuje ten noční. Co třeba ji před soanim, jaky je večerní, popř. denni rituál? A když se vzbudí po 40min, tak co dělá a kdy zase usne? Dost ti rozumím a soucitim, ja mam už 4leta dvojcata a to byl teprve fičák :mrgreen: A ty hlavně taky zapoj partnera/manžela a prarodiče. At si někdo kloucka vezme na noc a kompletně se postaraji, at ty se můžeš celou noc vyspat, nebo si přes den odpočinout, jestli už nekojis. Nenech si namluvit, ani sebou, že to dítě se bez tebe zblazni, když si vezmeš víkend jen a jen pro sebe. Jo a taky doporucuju ho totálně unavit přes den-hřiště, bazen apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.23 20:15
@Lubuch píše:
A jak spite? V uplnem tichu?

My jsme meli odbobi kdy se budil takhle a pomohlo mit na celou noc opravdu hodne potichu pustenou pohadku nebo hudbu. Nevypinat kdyz usne. Nebo bily sum - neco aby jsi pri tom dokazala spat i ty.

Z popisu predpokladam, ze spite spolecne.

Sedalia nam zabrala ale po delsim uzivani. U nas jsou to spise obdobi nespani (moc podnetu, nova dovednost).

Ja jsem teda spolehlive uspala v kocarku. Sice jsem musela chodit, pri zastaveni se vzbudil, ale to zabiralo. Kdyz uz je dlouhodobe pretizeny tak to pujde tezko… posilam noc sil :hug:

Také máme bily šum. Na ten je zvyknuty už od miminka. Máme ho jak na noc tak přes den když usina.

Tu Sedalii teď zkousim znovu, poprvé jsem ji prave po tydnu vysadila, ze nepomáhá, ale dnes jsem se prave někde tu v diskuzi docetla, ze začne zabírat až po delší době. Tak jsem ji zase znovu nasadila.

Moc děkuji :lol: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.23 20:20
@suzka1 píše:
A jak spi přes den? Ten denni spanek hrozne pak ovlivňuje ten noční. Co třeba ji před soanim, jaky je večerní, popř. denni rituál? A když se vzbudí po 40min, tak co dělá a kdy zase usne? Dost ti rozumím a soucitim, ja mam už 4leta dvojcata a to byl teprve fičák :mrgreen: A ty hlavně taky zapoj partnera/manžela a prarodiče. At si někdo kloucka vezme na noc a kompletně se postaraji, at ty se můžeš celou noc vyspat, nebo si přes den odpočinout, jestli už nekojis. Nenech si namluvit, ani sebou, že to dítě se bez tebe zblazni, když si vezmeš víkend jen a jen pro sebe. Jo a taky doporucuju ho totálně unavit přes den-hřiště, bazen apod.

Přes den tu hodku vydrži i když prerusovane. Většinou 40 minut, pak se vzbudi, ale ještě ho uspim a těch 20 min ještě vydrzi, někdy i 30. Víc ani tuk. V kočárku vůbec. Problém je to usinani. :zed:
Jinak v noci když se vzbudi tak křičí, brečí. Občas si ho vezme na starosti manžel, ale to je teda něco a já to nedávám. Syn křičí a vzteka se klidně i půl hodiny, pak už to většinou nevydrzim já a jdu tam. Přitom je na manžela zvyklý. Večer s nim usne stejne jako se mnou, přes den s jim také tráví čas a v pohodě. Problém je jen v noci. S dvojčaty tě obdivuji, stejne jako všechny maminky co mají více než jedno dítě :lol: jste skvělé. Já mít ještě jednoho našeho Jakuba, tak už jsem asi v blázinci :lol: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
3746
20.5.23 06:31

Budit se v noci může ještě roky. Noční desy apod. Na ročního kluka mi přijde jeden spanek na hodinu málo. Co děláte celý den, jaky ma aktivity??? Ten kočárek nic? Ani když mu dáš ty ksandy a 15min jezdíš po trávě? Sice se může vztekat, ale vážně neusne? Přes den ti tedy usne tak, že spolu ležíte v posteli a on usne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
20.5.23 06:50
@Anonymní píše:
Přes den tu hodku vydrži i když prerusovane. Většinou 40 minut, pak se vzbudi, ale ještě ho uspim a těch 20 min ještě vydrzi, někdy i 30. Víc ani tuk. V kočárku vůbec. Problém je to usinani. :zed:
Jinak v noci když se vzbudi tak křičí, brečí. Občas si ho vezme na starosti manžel, ale to je teda něco a já to nedávám. Syn křičí a vzteka se klidně i půl hodiny, pak už to většinou nevydrzim já a jdu tam. Přitom je na manžela zvyklý. Večer s nim usne stejne jako se mnou, přes den s jim také tráví čas a v pohodě. Problém je jen v noci. S dvojčaty tě obdivuji, stejne jako všechny maminky co mají více než jedno dítě :lol: jste skvělé. Já mít ještě jednoho našeho Jakuba, tak už jsem asi v blázinci :lol: :pankac:

Hele a neni to tim jmenem? My mame taky Jakuba :D :D :D taky moc nespi

Co cesta autem? Neuspava ho?
Dle meho ted potrebujes zapracovat na tom, aby dospal ten deficit. To by melo spanek skvalitnit.

Sama vim jak obtizne a dlouho jsem se treba po jetlegu dostavala do normy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.23 10:05
@suzka1 píše:
Budit se v noci může ještě roky. Noční desy apod. Na ročního kluka mi přijde jeden spanek na hodinu málo. Co děláte celý den, jaky ma aktivity??? Ten kočárek nic? Ani když mu dáš ty ksandy a 15min jezdíš po trávě? Sice se může vztekat, ale vážně neusne? Přes den ti tedy usne tak, že spolu ležíte v posteli a on usne?

Prave, je to málo. Je mi ho líto, protože sám je unavený cely den, ale proste nespinka. Zkoušeli jsme už vše. V kočárku třeba i usne po nějaké době křiku, ale vydrží spát max 10 minut :nevim: Přes den ho uspavam v posteli, ležím s nim a když si už konečně řekne, ze de přestane vztekat, skákat po mě a lézt vsude možné :lol: tak usne při hlazeni po rucicce. A teda když ho uspava manžel, tak s nim spi do 15 minut a to ho uspava úplně stejne jako já. Ale bohužel manžel pracuje na 3smenny provoz, takže ho nemůže uspat pokaždé :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.23 10:08
@Lubuch píše:
Hele a neni to tim jmenem? My mame taky Jakuba :D :D :D taky moc nespi

Co cesta autem? Neuspava ho?
Dle meho ted potrebujes zapracovat na tom, aby dospal ten deficit. To by melo spanek skvalitnit.

Sama vim jak obtizne a dlouho jsem se treba po jetlegu dostavala do normy.

Haha :lol: :lol: je to možné, známa má také Jakuba a také nespi. Asi nějaké zaklete jméno :lol: :lol:

Cesta autem - dřív to byla jistota. Ale teď od toho roka se to strašně otočilo a neusne už ani tam. Je to proste tvrdohlavý býk :zed: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3746
20.5.23 14:47

Zkus ho uspat v kocarku a jezdit s tim kocarem, aby to mírně drndalo. Nevěřím, že za jezdiciho kocaru by spal jen 10min. Nasi spali za jezdiciho kocaru 2-3 hodiny. Bylo to na hlavu, ze jsem musela za jezdiciho kocaru chodit veb 2× denne za KAŽDÉHO počasí, ale nasi museli spat, jinak bychom se vsichni picli. A taky ho musíš nechat přes den dost vylitat. Nedavat sladky, protože to ho akorat nespeeduje. Když v posteli lita apod., tak proste rázně říct ne, případně ho „držet“, aby nemohl lítat. Ja bych si s nim poradila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
20.5.23 20:25

A čím je teda extrémně živé dítě? Popisuješ problém se spánkem, ale tohle tam jaksi vynecháváš? Jak vypadá váš režim? Co přes den děláte? Co jí?

• Citovat
  • Upravit
12
15.9.23 17:38

Ahoj. Jakobych četla o své dceři 14 měsíců. Od 3. měsíce taky hrůza..v noci neklid, mele se, přetáčí, kope. Pořád a pořád. Nejde u toho spát. Do toho se kolikrát vzbudí i úplně a nejde s ní nic.. takže čekám prostě. Většinou nepláče, ale to vrtění :( kolikrát až do rána. :( Přes den obvykle 2 spánky po 40 minutach. Když se zadaří tak hodina a půl s tím, že se stejně po těch 40 minutach začne rochnit a já vždy jen trnu, jestli zabere nebo ne. Už to trvá hrozně dlouho. Sedalie nepomohla, Bachovy esence také ne, neurologie v pořádku. Jí jak má, přibírá, roste. Ale já už sem úplně zničená. Vyčerpaná psychicky i fyzicky. Kdo tohle nezažil, nepochopí to. Každý den se modlím za lepší noc. Už aby mi řekla, co jí sakra štve? :oops: vůbec si to mateřství nemůžu užívat tak jak bych si přála, když každý den funguju tak na 30%. Zkoušela jsem snad opravdu vše. Nic nezabirá.. pomohlo u vás něco? Zlepšilo se to? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
16.9.23 20:37

@Ver92 a co přesun do vlastního pokojíčku? Ne každé dítě rádo spí s rodiči v pokoji. Máme malou ve vlastním pokoji od 5 měsíců a bylo to to nejlepší rozhodnutí. Teď má 22 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.9.23 15:12

@saniska zkoušeli sme. Ale ona se do toho kolikrát vzbudí i úplně, takže jsem tam stejně jenom pořád běhala. Nemyslím si, že bych ji budila nebo ji tam nějak vadila, že by se kvůli tomu tolik mlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
17.9.23 15:56

@Ver92 a jaký máte denní režim spánků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie