Jak uspat dítě 14m?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.5.23 07:09

Jak uspat dítě 14m

Jak ji uspat? Od narození hrůza, buzení co půl hodiny, hodinu. Teď 14m, žádná změna, akorát už nejde večer ani uspat. Vždy jsem uspávala kojením, ale už to přestává fungovat. Hlazení, zpívání, houpání, předstírání, že spím, vyřvání, nic nefunguje. :zed: Když jsem. v pokoji, vydrží řvát klidně dvě hodiny, více jsem zatím nedala. Když odejdu z pokoje jen na záchod, hned se pozvrací :,(.Unavená je. Já už zoufalá a zuřivá. Z postele mi odchází (mám zábrany jen po třech stranách, přelézá mě a zdrhá čtvrtou). V postýlce hysterický řev. Jediné, co občas zabere, je tatínek. Už jsem mu říkala, že se vyměníme, on bude spát s mladší a já se starší. Nechce se mu, dokud neodstavím. S odstavem přes noc mi taky moc pomoct nechce, nemůže si dovolit několik nocí nespat. Co mám dělat? Přes den je to zlatíčko, ale s večerkou vždycky začne tahle hrůza :,(. Po tom roce a čtvrt už to nějak nedávám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.5.23 07:28

Máme podobný problém. Přes den není potřeba uspávat. V noci nic. Nebude spát a nebude. Klidně do 2 do rána by to dala. Trochu zabralo rutina. Prohlidneme si knížky, zamává zvířátkům, mlíko, tma, postýlka. Jenom to zkouší většinou si pustí berušku a spí. Asi to chce vycihat ten správný moment. :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34322
25.5.23 07:52

Ty jo, dve hodiny nechat rvat je prisernost.
Kdyz si das na zem ohradku, do ni matraci, lehnete, nakojis, a budes „spat“ (ale chce to naprostou tmu), bude delat co..?

Jo a nedavate spat moc brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.23 08:08
@Lucie_Sx píše:
Ty jo, dve hodiny nechat rvat je prisernost.
Kdyz si das na zem ohradku, do ni matraci, lehnete, nakojis, a budes „spat“ (ale chce to naprostou tmu), bude delat co..?Jo a nedavate spat moc brzo?
Řvát. Odzkoušeno. Nedáváme. Tohle trvá de facto od narození. Jsou lepší a horší období. Některé dny zabere a spí třeba i dvě hodiny do prvního probuzení. Ale poslední měsíc to je absolutní dno. Já fakt nechápu, co jí je. :,( Říkám, že jsem zoufalá. Zkoušela jsem v noci nedávat mléko, starší jsem touto dobou odstavila a kojila už jen přes den, ale ona akorát řve klidně ty dvě hodiny. U toho zívá, pokládá se, střídavě tichne třeba na deset sekund a znovu vztyk a řev. Já jsem úplně vyřízená, já tohle taky nechci.
  • Citovat
  • Upravit
2931
25.5.23 08:17

Ty jo, na dvě hodiny uspávání bych nervy neměla, nechala bych to dítě se mnou třeba v obýváku a čekala bych až se utahá a samo lehne třeba na gauč a bude spát, pak bych přenesla do postýlky.
Jako já zažila u svých dětí taky se spánkem pekla, většinou v průběhu noci, u uspávání byl problém taky někdy, když už jsem uspávala déle jak hodinu, tak jsem řekla, fajn, nechce se ti spát, tak jdeme do obýváku, pustila jsem si film, dítě jsem nechala skákat po gauči, běhat, pak si samo řeklo, že chce spát nebo to rovnou zalomilo na gauči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24130
25.5.23 09:40

Co nosítko? Já kolem toho roku uspávala ráda v něm. Pak si sami řekli, že už nechtějí. Jaký máte denní režim?
První právě taky dlouho usínal. Prostě mu to trvalo. Pomohlo až zrušení denního spánku po druhém roce. Já nekojila, takže uspával i častěji manžel. Ono když jsi ve stresu už dopředu, tak to dítě neuspíš. To tak prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4603
25.5.23 10:15

Nositko jsi zkousela? U nas vzdy zachrana, az do nejakeho roku a pul. Jednu dobu nositko v loznici ve tme, jindy zas bylo nejlehci obejit s nositkem sidliste a byl tuhy. Sundat jsem ho musela ve specificky cas, u nas konkretne po 12 minutach po usnuti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.23 11:14
@Zoe1 píše:
Ty jo, na dvě hodiny uspávání bych nervy neměla, nechala bych to dítě se mnou třeba v obýváku a čekala bych až se utahá a samo lehne třeba na gauč a bude spát, pak bych přenesla do postýlky.
Jako já zažila u svých dětí taky se spánkem pekla, většinou v průběhu noci, u uspávání byl problém taky někdy, když už jsem uspávala déle jak hodinu, tak jsem řekla, fajn, nechce se ti spát, tak jdeme do obýváku, pustila jsem si film, dítě jsem nechala skákat po gauči, běhat, pak si samo řeklo, že chce spát nebo to rovnou zalomilo na gauči.

To taky nefunguje. Nechám se mnou v obýváku, zkusíme později, kdy vypadá, že už fakt musí padnout. Přijdeme do ložnice a stejně zase uspávám hodinu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.23 11:16
@anavi13 píše:
Co nosítko? Já kolem toho roku uspávala ráda v něm. Pak si sami řekli, že už nechtějí. Jaký máte denní režim?
První právě taky dlouho usínal. Prostě mu to trvalo. Pomohlo až zrušení denního spánku po druhém roce. Já nekojila, takže uspával i častěji manžel. Ono když jsi ve stresu už dopředu, tak to dítě neuspíš. To tak prostě je.

Popravdě ve stresu jsem až asi poslední týden, kdy už fakt nemůžu. Jinak jsem byla vždy v klidu. Nosítko na usnutí dobrý, ale musím odložit, dát do spícího pytle a jsme zas vzhůru. A můžu uspávat nanovo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.23 11:18
@Luminance píše:
Nositko jsi zkousela? U nas vzdy zachrana, az do nejakeho roku a pul. Jednu dobu nositko v loznici ve tme, jindy zas bylo nejlehci obejit s nositkem sidliste a byl tuhy. Sundat jsem ho musela ve specificky cas, u nas konkretne po 12 minutach po usnuti :lol:

Na uspání dobré, ale problém je odložit, dát do pytle. A s nočním buzením nepomůže vůbec.

Já zkoušela fakt už snad všechno. :zed:

• Citovat
  • Upravit
24130
25.5.23 11:32
@Anonymní píše:
Popravdě ve stresu jsem až asi poslední týden, kdy už fakt nemůžu. Jinak jsem byla vždy v klidu. Nosítko na usnutí dobrý, ale musím odložit, dát do spícího pytle a jsme zas vzhůru. A můžu uspávat nanovo.

A proč do spacího pytle? Já bych dala teplejší pyžamo ( nebo prostě podle toho kolik stupňů je v místnosti), deku a hotovo. Třeba moje děti pytel nesnášeli. Prostě by v něm neusnuly. Potřebují se i odkopat. Zkusila bych to bez něj :nevim: třeba to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24130
25.5.23 11:33

Noční buzení je věc druhá. Bude přetažený. Pak je to jistě kojením. Mě teda nějak rozumně děti začali spát po druhém roce. Kolem roku se budili co dvě hodiny a to byli na UM. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
25.5.23 11:46

To je asi největší problém, když je dítě zvyklé usinat od narození jen kojením a jiné spánkové asociace nezná. To se pak hodně těžko přeučuje… jinaak na to nocní buzeni pravdepodobne odstav pomuze. Jak vypadá váš denní režim?

• Citovat
  • Upravit
14651
25.5.23 12:08
@Zoe1 píše:
Jako já zažila u svých dětí taky se spánkem pekla, většinou v průběhu noci, u uspávání byl problém taky někdy, když už jsem uspávala déle jak hodinu, tak jsem řekla, fajn, nechce se ti spát, tak jdeme do obýváku, pustila jsem si film, dítě jsem nechala skákat po gauči, běhat, pak si samo řeklo, že chce spát nebo to rovnou zalomilo na gauči.

Ja jsem taky musela uspavat x hodin v kuse. Cca do 6 mesicu od 20 do 2 - 4 rano. Kazdy den. Vazne to jinak neslo. Vstavala okolo 6 - 7 rano, mezitim nekolik probuzeni. Pres den taky katastrofa.

Pozdeji (od tech 6 mesicu do cca 3 let) uz treba jen 2 - 3 hodiny. Ale nechat ji, at se sama utaha a usne treba v obyvaku, to by usinala ve 3 rano. S mym uspavanim usnula okolo pulnoci, vstavala v 7, pres den nespala od cca 14 mesicu. A vazne jsem ji nedavala spat brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.23 12:38
@anavi13 píše:
A proč do spacího pytle? Já bych dala teplejší pyžamo ( nebo prostě podle toho kolik stupňů je v místnosti), deku a hotovo. Třeba moje děti pytel nesnášeli. Prostě by v něm neusnuly. Potřebují se i odkopat. Zkusila bych to bez něj :nevim: třeba to pomůže.

No můžu to zkusit, ale v té ložnici je zima i mně :think:. Deku zatím nemám koupenou, leda velikou, aby mi tam někde nezapadla. Ale možná to dnes zkusím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510