Jak uspat novorozence?

15
21.7.23 21:20

Jak uspat novorozence

Zdravím, chci se zeptat jak uspat v tehle teplých dnech miminko? Nechci ho zavazovat do zavinovačky ale tím jak sebou vždy skubne hlavně teda nohama tak ho to vždy vzbudi a a usíná nanovo. Je to celkem vysilujici sedět u něj 2 hodiny a čekat než usne. Na ruce ho zatím moc uspavam nechci. Tak prosím o nějakou zaručenou radu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7384
21.7.23 21:21
@Veronik32 píše:
Zdravím, chci se zeptat jak uspat v tehle teplých dnech miminko? Nechci ho zavazovat do zavinovačky ale tím jak sebou vždy skubne hlavně teda nohama tak ho to vždy vzbudi a a usíná nanovo. Je to celkem vysilujici sedět u něj 2 hodiny a čekat než usne. Na ruce ho zatím moc uspavam nechci. Tak prosím o nějakou zaručenou radu :P

zavinovat do velké plény… některé miminka prostě mají rády být zavinuté a je to pro ně lepší. a mín třeba oblíknout. Ale mu horko nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
21.7.23 21:24

Nemám s tím tedy zkušenost, moje děti se škubáním nebudily, ale kamarádka svazovala do pleny podobně jako do zavinovačky. Moc to neumím popsat, ale určitě najdeš něco na YouTube :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
21.7.23 21:29

Co tím myslíš, že ho na ruce moc uspávat nechceš?

• Citovat
  • Upravit
15
21.7.23 21:34

@Tosidelassrandu už se mi několikrát stalo že jsem ho xkrat uspavala v náručí a pak se stejně vzbudilo při dávání do postýlky. A bohužel jsem ještě dost opatrnána to s nim spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
21.7.23 21:35

Bambusova nebo muselinova treba plena, a zavinout. Ale ja bych treba po mejch zkusenostech radsi houpala nez zavinovala - protoze zavinovani prestane byt bezpecne jakmile se dite zacne pretacet na brisko, a moje mladsi dcera od te chvile prestala spat :mrgreen: Ale mozna to nesouviselo, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
21.7.23 21:36
@Veronik32 píše:
@Tosidelassrandu už se mi několikrát stalo že jsem ho xkrat uspavala v náručí a pak se stejně vzbudilo při dávání do postýlky. A bohužel jsem ještě dost opatrnána to s nim spát

Takže ho jen tak strčíš do postýlky a očekáváš, že magicky usne?

• Citovat
  • Upravit
2607
21.7.23 21:38
@Tosidelassrandu píše:
Takže ho jen tak strčíš do postýlky a očekáváš, že magicky usne?

A proč ne? Mě tak usínali obě miminka.. A bez pláče.. Každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
21.7.23 21:40

Syn narodil touhle dobou před 4 lety a v zavinovačce byl, bud zavinuty plenou nebo jsem měla swaddle me zavinovačky. A měla jsem ho v posteli, takže jsem jen byla s ním a počkala až usnul. Pak někdy v nosítku, nebo jsem ho dala večer do kočáru a šla se projít a pak ho jen přesunula do postele…ale u nas se zadne dlouho uspavani nikdy neprovozovalo, nechceš spát, tak nespi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
21.7.23 21:42

@Tosidelassrandu ja mam tak naucenou malou uz od cca 3 mesicu a muj syn take takto zaspaval.

Pohadka, zabalit do tenke letni zavinovacky, pusu a spat. Decka jak po 5te vrngaly, ze jim vypadl cucek - dala sem mleko a zaspaly. Jinak zaspaly hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
21.7.23 21:44
@Jemako píše:
A proč ne? Mě tak usínali obě miminka.. A bez pláče.. Každé dítě je jiné.

Ale tady se bavíme o dítěti zakladatelky a ne tvém, víš to?

• Citovat
  • Upravit
4493
21.7.23 21:45

Do roka jsem musela uspávat dceru na mně. Ležela mi na břichu/hrudníku. Toto léto nějak nechápu, jak jsme loni ve vedrech přežily ve zdraví. :lol: Dcera je podzimní mimino.
Pak jsme spaly nějaký měsíc, dva na rozloženém gauči (vím, že to nebylo ideální), ale měla jsem strach, že by spadla z postele. Ze začátku jsem přes ní musela mít ruku, aby se uklidnila a usnula. Pak stačilo, abych byla vedle ní a pak tak nějak vyplynulo, že už chtěla svůj prostor a usíná v postýlce. A do teď si tedá muchlá plínečku a usíná s dudlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
21.7.23 21:45

Pokud zavinovačka funguje, zkusila bych také zavinutí do plenky :). Kdybys netušila, jak na to, zkusím poslat fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
21.7.23 21:46

Hoď si přes rameno plenu, na ni jeho (jako pytel) a nech ho usnout tvrdě, aspoň deset minut od usnutí. klidně můžeš sedět nebo chodit a cokoli dělat druhou rukou. pak ho opatrně přesuneš, kam potřebuješ.
jinak souhlasím s tím, že když spát nechce, tak neuspávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
21.7.23 21:46

Syn třeba se také budil tím škubnutím, ale to pevné zavinování děsně nesnášel. To by tím řevem snad prorazil zeď, když jsem to zkoušela… :roll: Takže ani to zavinování, často chválené i fungující, není pro všechny děti. Ona žádná univerzální rada není. Myslím, že jsme všechny měly nějaké postoje a postupy, nehoupat, nenosit na ruce, nesedět u něj, nebrat si ho do postele atd atd. A nakonec to vzalo za své, protože se udělá, co jde, když se nechce spát. Nám nezbylo než houpat, nosit (taky to vyšlo třeba napočtvrté, protože se položením do postýlky vzbudil), dokonce jsem kolikrát šla já nebo chlap v mrazu v noci s brečícím kočárem, protože syn je nespavec dodnes a byl jako miminko dráždivý. Vadilo mu všechno, když sousedům „spadl vlas na podlahu“, byl vzhůru… Ale nic netrvá věčně. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí