Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu. Mám 3 měsíční holčičku a od 2. měsíce nechce být v nositku. Do te doby nebyl problém. Když ji tam dam teď, tak se hrozne rozčiluje. Někdy to vydrzim, trvá to cca 10 minut vzdoru, vzteku, řvu, ale pak v něm spi i 3 hodiny. Ona ten spánek potřebuje, jinak je nevrlá a často place. Jinde spi jen půl hodiny, ať v kocarku, u prsa nebo po uhoupani na míči.
Mamky co používáte nositko, je v něm hned mimco v klidu nebo je také vzdor? Myslíte, že toto období přejde? Jinak ona tam pouze spi, nevydrží koukat.
A co za nositko mas, nějaké ergonomicke? Jinak jestli za 10 minut usne, tak asi v pohodě? Třeba jak je pretazena a vidí, že jde do nosítka, kde bude spinkat, tak křičí, protože ví, ze se bude spát ![]()
Jinak mne děti z nosítka vyskakovaly směrem nahoru
a jak jsem starší matka, tak už je mi fyzicky nepříjemné to nositko na sobě mít, takže s nositelky mám ten problém, ze v nem nevydrzim já
![]()
@Semtex píše:
A co za nositko mas, nějaké ergonomicke? Jinak jestli za 10 minut usne, tak asi v pohodě? Třeba jak je pretazena a vidí, že jde do nosítka, kde bude spinkat, tak křičí, protože ví, ze se bude spátJinak mne děti z nosítka vyskakovaly směrem nahoru
a jak jsem starší matka, tak už je mi fyzicky nepříjemné to nositko na sobě mít, takže s nositelky mám ten problém, ze v nem nevydrzim já
![]()
![]()
“Stará” matka jsem taky
, ale jen na obcance (37)
… a ano nositko je ergonomicke. Ona tedy řve i u houpani na míči, klizi se ji očka a do toho řve. Když ji uhoupavam dřív, tak řev, že se ji ještě nechce a po 10 minutách je už pretazena
… no vyznat se v ni je oříšek… tak je fakt, že je asi jedno kde řve, ale v tom nositku mi o přišlo takové horší, jak je tam na mě namacknuta ![]()
Dobre vychytat dobu spani a pak proste tu chvili breceni vydrzet, nez usne.
@Janadzus a zkousela jsi třeba bílý šum ji pustit? Ze si ji das do nosítka, a pustis ten šum. Třeba by to zabralo a usnula by rychleji. ![]()
Memu druhému to v tom věku celkem fungovalo, zlom a potažmo i konec nastal kolem sedmého měsíce, až už začal pátrat, odkud ten zvuk jde, když jsem to pustila, a timpadem se naopak aktivizoval, místo aby začal usinat ![]()
@Lucie_Sx píše:
Dobre vychytat dobu spani a pak proste tu chvili breceni vydrzet, nez usne.
Jojo občas se povede a usne během minutku, ale u ni je to problém. Klasické náznaky u ni nefunguji a pak je to pokus omyl ![]()
@Semtex píše:
@Janadzus a zkousela jsi třeba bílý šum ji pustit? Ze si ji das do nosítka, a pustis ten šum. Třeba by to zabralo a usnula by rychleji.Memu druhému to v tom věku celkem fungovalo, zlom a potažmo i konec nastal kolem sedmého měsíce, až už začal pátrat, odkud ten zvuk jde, když jsem to pustila, a timpadem se naopak aktivizoval, místo aby začal usinat
Bílý šum pouzivam večer
, jako rituál, tak to nechci dávat přes den ![]()
Mně holky dobře reagovaly na fidellu flytai, je taková měkká, líp se reguluje, skoro jako šátek. V přezkových nosítkách vícero druhů být nechtěly, já je taky neměla ráda. Tak bych možná zkusila jít i touto cestou, měkké vázací nosítko nebo rovnou šátek.
@Janadzus já zjistila, že mi tam mladá řve, když je přetažená. Ale jako pokud kojis, tak nahodit, prso do pusy, až usne, tak dotáhnout
nebo zkusit jiné nosítko. My máme noigu maggion, novější model neuspěl, starší model jakž takž toleruje - jiná látka a asi jo víc sedí ta starší
no a v Monilu to je tak nějak nejvíc v Klidu
musí mít prso. Na festivalu mi asi 3× usnula i s dudlíkem, ale jinak ho nechce
Mám aloe a kluk spal jak dudek i se rád nosil do 2 let. Bylo to super. Akorát to pohupovani mi zůstalo to se snad nikdy neodnaucimTeď, to dělám i bez dítěte
Teď se měsíční holka učí na cabbo a taky spokojena, poprvý byla nesva než zjistila že to je super bejt na mámě a já jsem spokojená že mám volný ruce a vidinou toho že nebudem muset do školky tahat kočár do kopce 💪
@Janadzus píše:
Jojo občas se povede a usne během minutku, ale u ni je to problém. Klasické náznaky u ni nefunguji a pak je to pokus omyl
Hele to mozna nevychytas. Moje starsi dite bylo stejne, proste on-off. Zadne naznaky, nic, bud bdely, nebo uz pretazeny, jestli mezi tim bylo 30 vterin tak moc ![]()
@beruska9 píše:
Hele to mozna nevychytas. Moje starsi dite bylo stejne, proste on-off. Zadne naznaky, nic, bud bdely, nebo uz pretazeny, jestli mezi tim bylo 30 vterin tak moc
Taky mám mladší takovou, jede jak ďábel a pak najednou řev, přetažená, všechno špatně
myslim že jsem celkem vnímavá matka, ale tohle teda nevysleduju, tak se snažim držet přibližně stejný časy jídla a spánku, jinej fígl nemám (u x-měsíčního miminka samozřejmě nereálné).
Jj, mladší myslím taky řvala.
Ze začátku to bylo v pohodě, pak chvíli to nosítko nebylo nic moc, a pak se to zlepšilo s tím, jak začala víc vnímat svět a bylo.na co koukat. Taky jsem se v nosítku naučila kojit, to také pomohlo. Vlastně si vzpomínám, jak jednou šel manžel dokonce zavírat okna, jak řvala, aby na nás nezavolali sociálku, jak řvala, když jsem se jí snažila uspat. To jí mohly být tak 4m.
@Mámou naskok píše:
Jj, mladší myslím taky řvala.Ze začátku to bylo v pohodě, pak chvíli to nosítko nebylo nic moc, a pak se to zlepšilo s tím, jak začala víc vnímat svět a bylo.na co koukat. Taky jsem se v nosítku naučila kojit, to také pomohlo. Vlastně si vzpomínám, jak jednou šel manžel dokonce zavírat okna, jak řvala, aby na nás nezavolali sociálku, jak řvala, když jsem se jí snažila uspat. To jí mohly být tak 4m.
Jojo já chodím po zahradě dozadu, kde nikdo není
taky aby ji nikdo neslyšel. A kdy začala koukat kolem sebe a zlepšilo se to? Malé je něco přes 3.měsíce, tak je to asi ještě brzo…?
Holky, já jsem si koupila nosítko Ergobaby a spokojenost. Miminko se v něm dá nosit už od narození a vydrží až do jeho 20 kilo. Navíc je malý spokojený, že je u mě a nepláče.