Jak uspáváte 3 leté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
187
29.7.25 10:55

Jak uspáváte dítě 3 roky?

Zdravím, dřív to bylo jednoduché. Vzali jsme dudlík a autíčko, přečetli pohádku, dali autíčko spát, zhasli lampičku a do půl hodiny spal. Ale ztratili jsme dudlík, tak už jsem nový nekoupila, že je na čase se ho zbavit. Teď když zhasnu, tak si přes hodinu zpívá, skáče v posteli apod. Prostě se nemůže zastavit a uklidnit. Okřikuju ho, ale bez výsledku. Stejně dřív neusne a ráno je unavený. Vstáváme v pět do školky. Co děláte vy před spaním? Napadlo mě, pustit pohádku na CD, že by bylo zhasnuto a on poslouchal. Ale nevím, jestli by ho to zajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14692
29.7.25 11:06

Zkoušela ses s ním tulit? Moje dcera třeba chce škrábat záda. U toho většinou usne dost rychle. A má to tak od cca 2,5 let.

Jinak z audio pohádek doporučuji Skibi dostupné na Spotify. Nejmladší (aktuálně 4,5letou) moc nebaví, ale starší ano. A dokážou u toho usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.25 11:17

Když jsem musela sebrat dudlík dceři kvůli zubům v cca ě se a půl, tak první noc byla děsná. Měla jsem ji v posteli a asi hodinu, hodinu a půl v kuse přes usnutím strašně řvala. Druhou noc to bylo lepší, tu další už ležela vedle a jen jsem ji držela za ruku a pak si sama chtěla lehnout do postýlky. To jsem ze začátku zůstávala s ní než usne. Pak si to sedlo a mohla jsem odejít z pokoje a ona klidu a sama usnula.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
29.7.25 11:19

Všechny děti ve 3 letech jsem uspávala … Přijde mi šílený nechat dítě až pul hodiny samotné, ať si usne.
Takže vyčistit zuby, pohádka, pomazlit a usnout … Ve většině případů toto celé nezabere více než 20 minut.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.25 11:56

Uspávám. Počkám až usne, což je v rozmezí 10 až 30 minut a odcházím.
Akorát předěláváme pokojíček, tak spaní už nebude úplně možné. Budeme muset najít něco jiného :potlesk: :think:

• Citovat
  • Upravit
732
29.7.25 12:24

Přečteme pohádku a čekáme, až usnou. Problémem může být, jestli ve školce spí po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
29.7.25 12:37

Dcera, brzo tříletá. Vybere si knížku, chvíli čtu nebo ukazujeme na obrázky a povídáme si. Pak se přítulí, já jí u toho někdy zpívám a do 5 minut spí. Většinou ještě chvíli čekám než si jí sundám z ruky a odcházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4835
29.7.25 13:06

Škrabkám na zádech, od malička ještě teď ve 12 letech :mrgreen: ne do usnutí, ale prostě chvilku, pár minut. Nejdřív si v posteli chvíli povídáme, pak poškrabkám, pusu a dobrou noc. Dřív to děti právě krásně zklidnili a stal se z toho takový milý rituál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
29.7.25 16:36

@Snopy123
On tam ale není sám. Mám klasické jednolůžko přidělané k jeho postýlce, takže ležím vedle něj. Mám zavřené oči, říkám jak jsem unavená, že už je čas spinkat. Ať taky zavře oči a pusinku a jde spát. A on skáče, vrtí se, povídá si… Když se zklidní, tak sám ukáže, že chce hladit na zádech a pak usíná. Ale než se zklidní, tak to trvá i hodinu.
U nás je koupání, večeře u televize, zuby, pohádka v posteli a pak to začne. Dokonce jsem mu začala čistit zuby u televize, aby nezačal běhat po bytě, když jdeme do koupelny na zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
29.7.25 17:19
@vedma007 píše: Více

Presne. Skrabu 4letou i 9letou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
29.7.25 20:06

Buď přečtu pohádku nebo zpívám, podle toho co chce. Hladím po vlaskach a za chvíli spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
30.7.25 23:59
@Borys píše: Více

https://www.entosphinx.cz/…-1-litr.html
To ti vytačí alespoň na rok? A je to bez nervů, viď? Když už je člověk po celém dni unaven…

P. S. Přeivapuje mě, že se tohle dá na netu na pohodu vhodit do košíku.

Uspáváme čtenou pohádkou. Pak odejdeme a usne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15744
31.7.25 00:48

Možná teď budu za zlou mámu, ale nějaké uspávání v posteli a čekat dokud dítko neusne, mi tak trochu přijde spíš jako taková rozmazlenost…
No, zkrátka jsem ho uložila, přečetla jeho oblíbenou pohádku, třeba i dvě a udělala jsem mu prstem na obličej „šel pán Tulipán” dala pusinku na dobrou noc a nechala chvíli pootevřené dveře. :D

Čím víc to uspávání někteří rodiče hrotí, tím hůř. Nic se nesmí zase přehánět.
Když je dítě zdravé, tak mu to ke zdárnému vývoji jen prospěje. :P
Naučí se tak nezávislosti na rodičích, která mu bude postupem času jedině k jeho dobru. :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
31.7.25 05:56
@Borys píše: Více

Dobrý tip. Možná to vyzkouším - na sobě. A pak mi bude jedno, co tam v posteli dělá 🤣 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
31.7.25 10:41

@Černá Madonna
Já jsem to dřív nemusela řešit, až teď co odložil dudlík. S dudlíkem usnul do půl hodiny, už ho nemá tři týdny. Ale od narození je zvyklý, že ležím vedle něj, když usíná. A teď nevím jak to odnaučit, když chci odejít, pláče. Zatím by mi stačilo, kdyby opět usnul za půl hodiny a já byla schopna ještě vstát a něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí