Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, 12m, přes den vypije cca 1-1,5l vody, čaje, dětských džusu..
v noci se stále budí na pití, vypije 500ml za noc🤔
Není na MM ani UM.
Máte někdo zkušenost ![]()
Jako až 2 litry za den?
Doporučená dávka je tak polovina. Proc mu to probůh dáváš? Džusy ročnímu? Žádné mléko? Má alergii nebo proč?
To ma fakt žízeň nebo jen je naučené něco cucat?
Bože samozřejmě džusy dětské a ještě ředěné. 🤦♀️
MM odmítne na UM nikdy nebylo zvykle, nechce přijmout
@Lucka847 píše: Více
Tak to není moc.
Syn se budil na pití minimálně, když je 65-70%. Zkusila bych pustit difuzér
Jinak u nás um taky není od 13m vůbec, od 10m bylo jenom 1× za noc. Takže určitě neřeš reakce na toto.
To je uplne jedno, pro tahle malé dítě je jakékoliv sladke pití za mě totální mor. Doufám, ze aspon ten čaj nesladis. A s tímhle příjmem tekutin (plus počítám, ze k tomu má jeste polévky, ovoce atd) bych byla u dětské a žádala testy na cukrovku, pokid to je vysloveně, že má žízeň ![]()
Jinak bych se teda bála, ze mu to odrovna ledviny, vždyť pije dospelackou davku
.
Plus teda kravské mléko taky nic? Ji aspo ln jogurty apod? Je furt ve věku, kdy mléko do stravy patří
Aspon to těch 2 let.
Tak aspon tak. Ale stejne mi to množství tekutin, hlavne, pokud to je čistě pití, prijde naprosto silene ![]()
No mě tedy nepřijde normální, že roční dítě vypije to co dospělý člověk a řešila bych to s lékařem. Dětský džusy bych mu taky nedávala, zbytečně ho učíš na sladký pití, to je to nejhorší na zuby.
To množství tekutin je moc. Ale když pije celý den pouze vodu, taky vypije tolik? Nemá žízeň po těch dzusech byť redenych?
noo bože… ale dítě nepotřebuje pít sladké. Dej mu čaj, neslazený. čistou vodu. V roce má mít dítě příjem tekutin cca 1litr. A počítá se i polévka, ovoce i v jogurtu je voda… takže ono stačí i tak 700ml za den.
Mě osobně hned napadla cukrovka. V lepším případě mu jen chutná to sladké,… ale po sladkém je žízeň. Ty dětské džusíky… jakmile to má ve složení napsaný cukr, vyhnout se tomu… Má to krásné obrázky, dětem to chutná, ale nic moc dobrého z toho nemají. Ochutnávala jste je někdy sama? Mně to teda přijde přeslazené děsně. Začala bych jejich úplným vyřazením. Dát tomu pár dní a uvidíte.
Co dáváte jako poslední jídlo před spaním, když není mléko?
Nám 20m syn pije krásně vodu, od 700ml - 1300ml, záleží jestli je zrovna horko a co ten den jí, od roka spí celou noc. Také čaj, ovocné neslazené, ani my nesladíme, vždyť je to hnus.
Co třeba rooibos a namačkat do něj maliličko citrónu?
Nebo pokud chcete teď v létě osvěžit džusem, místo čaje, koupit pomeranče, mandarinky, vymačkat a podle potřeby naředit. Je to trochu pracné, ale dá se do ledničky nachystat i na víc dní dopředu. Náš prďolka je miluje.
(Usuzuji, že když pijete ovocné džusíky, problém s alergiemi nemáte).