Jak utáhnout nýty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13837
7.11.12 12:38

Jak utáhnout nýty?

Mám na kočárku povolené nýty, takže mi vrže konstrukce. Je pořád v záruce, takže jsem jí chtěla nechat opravit. Bylo mi řečeno, že se povolily běžným užívám a že jsem si je měla průběžne dotahovat, takže mi to opraví, ale já si to zaplatím. Zároveň dodali, že si je můžu dotáhnout sama a mám to zadarmo. Zkoušela jsem to, ale pořád se mi to protáčí. Máte nějakou radu co s tím? Popřípadě v jaké specializované prodejně by to mohli opravit (napadl mě leda cykloservis)? Budu vděčná za každý nápad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11733
7.11.12 12:40

Taky mám na kočárku na rukojeti volné nýty, ale manžel říkal, že nýty dotáhnout nejdou, budou se tam muset dát nové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
7.11.12 12:43

Ahoj, nýty dotáhnout rozhodně nejdou, musí se vyměnit za nové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.11.12 12:43

@micelinka Nýty se přece roztloukají, je to jejich princip, takže to nijak dotahovat nejde a je to chyba výrobce, že není schopen dát do výrobku takové nýty, které tu zátěž vydrží a nebo odflákl práci (nerozklepal je dostatečně) a proto se viklají. Dle mého se nedej, snaží se tě dotlačit do něčeho, co není pravda. Tohle by přece nemělo patřit k běžnému opotřebení, že se ti kočárek vyviklá ještě před doběhnutím záruky :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.11.12 12:45

Jinak pokud by nebylo zbití, tak bych vzala prkýnko, kladívko a nýty ještě trošku zploštila (opatrně). Prkýnko na změkčení, případně to lze udělat přes hadřík, aby sis to neodřela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
7.11.12 12:46

Nýty se utahují kladivem, ale na kočárku to asi půjde blbě. trvala bych na reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.11.12 12:48

@Amabilis77 na kterou část dám prkýnko a do které budu mydlit kladivem?? Na hlavičku prkýnko (hadr) a na spodek kladivo? Abych vzteky ten kočár nerozmlátila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.11.12 12:49

@lenk oni to nereklamují, řekli, že jim to tam poslat můžu, bude jim to tam ležet 30 dní, a pak to pošlou zpět s tím, že je to běžným používáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 12:53

@micelinka a volalas na čoiku a ptala se na co máš při reklamaci nárok. Třeba ti to v záruce opravit musí a jen se vymlouvaj a zkoušej co vydržíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.11.12 12:54

@micelinka Já nevím, jak to vypadá :lol: Hele, roztloukat nýt musíš proti pevné podložce, takže nevím, jak to je na té rukojeti, ale položila bych to na zem, vypodložila prkýnkem a z druhé strany položila hadřík a opatrně tu hlavičku nýtu zploštila kladivem (prostě zkusit klepnout, podívat se, co to udělalo a dle toho se zařídit). A pozor neklepni se do prstu :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.11.12 12:55
@dajka16 píše:
@micelinka a volalas na čoiku a ptala se na co máš při reklamaci nárok. Třeba ti to v záruce opravit musí a jen se vymlouvaj a zkoušej co vydržíš ;)

Tak přesně takhle jsem to myslela ve svém prvním příspěvku, taky se mi to nezdá.

Jinak tohle jsou duté nýty? Jak to vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.11.12 12:56

Nýty rozhodně dotáhnout nejdou, nemá to žádný závit, princip spoje je roztloukáním, s tím už dodatečně nejde nic dělat, jen vyměnit. Otravuj s reklamací, musí to spravit, nenech se odbýt. Kdyžtak znalecký posudek, ale to se asi nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
7.11.12 12:58

Mně v cykloservise řekli, že to nedělají :(. Mám casualplay, měla jsem šíleně povolené nýty na řídítkách, chtěla jsem je vyměnit a v železářství, kde jsem chtěla nýty koupit mi poradili, že by raději doporučili nějaké šrouby místo nýtů. No, vyměnila jsem raději konstrukci kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 13:01

@Helii já jen pohrozila čoikou a začaly hned opravovat, najednou to jde. Chodím a prudím neustále s něčím. Momentálně leze se slídy kostice co je tam na vystužení. Napsali že to mám opravený, já došla a zjistila že kostice vylézá dál. Paní zkoušela, že prej kdo ví kdy to zas pošlou na opravu atd. Já ji jen suše zdělila že na to má třicet dní a tak sepsala další reklamaci.No su zvědavá jak to vyřeší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.11.12 13:02

@Katuskka mám ten samý kočárek…v jiných recnzích různě na netu jsem četla, že je to častý problém a že to nereklamují. Takže napsat na ČOI…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí