Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám na kočárku povolené nýty, takže mi vrže konstrukce. Je pořád v záruce, takže jsem jí chtěla nechat opravit. Bylo mi řečeno, že se povolily běžným užívám a že jsem si je měla průběžne dotahovat, takže mi to opraví, ale já si to zaplatím. Zároveň dodali, že si je můžu dotáhnout sama a mám to zadarmo. Zkoušela jsem to, ale pořád se mi to protáčí. Máte nějakou radu co s tím? Popřípadě v jaké specializované prodejně by to mohli opravit (napadl mě leda cykloservis)? Budu vděčná za každý nápad!
Taky mám na kočárku na rukojeti volné nýty, ale manžel říkal, že nýty dotáhnout nejdou, budou se tam muset dát nové ![]()
Ahoj, nýty dotáhnout rozhodně nejdou, musí se vyměnit za nové…
@micelinka Nýty se přece roztloukají, je to jejich princip, takže to nijak dotahovat nejde a je to chyba výrobce, že není schopen dát do výrobku takové nýty, které tu zátěž vydrží a nebo odflákl práci (nerozklepal je dostatečně) a proto se viklají. Dle mého se nedej, snaží se tě dotlačit do něčeho, co není pravda. Tohle by přece nemělo patřit k běžnému opotřebení, že se ti kočárek vyviklá ještě před doběhnutím záruky
![]()
Jinak pokud by nebylo zbití, tak bych vzala prkýnko, kladívko a nýty ještě trošku zploštila (opatrně). Prkýnko na změkčení, případně to lze udělat přes hadřík, aby sis to neodřela ![]()
Nýty se utahují kladivem, ale na kočárku to asi půjde blbě. trvala bych na reklamaci.
@Amabilis77 na kterou část dám prkýnko a do které budu mydlit kladivem?? Na hlavičku prkýnko (hadr) a na spodek kladivo? Abych vzteky ten kočár nerozmlátila ![]()
@lenk oni to nereklamují, řekli, že jim to tam poslat můžu, bude jim to tam ležet 30 dní, a pak to pošlou zpět s tím, že je to běžným používáním.
@micelinka a volalas na čoiku a ptala se na co máš při reklamaci nárok. Třeba ti to v záruce opravit musí a jen se vymlouvaj a zkoušej co vydržíš ![]()
@micelinka Já nevím, jak to vypadá
Hele, roztloukat nýt musíš proti pevné podložce, takže nevím, jak to je na té rukojeti, ale položila bych to na zem, vypodložila prkýnkem a z druhé strany položila hadřík a opatrně tu hlavičku nýtu zploštila kladivem (prostě zkusit klepnout, podívat se, co to udělalo a dle toho se zařídit). A pozor neklepni se do prstu
![]()
@dajka16 píše:
@micelinka a volalas na čoiku a ptala se na co máš při reklamaci nárok. Třeba ti to v záruce opravit musí a jen se vymlouvaj a zkoušej co vydržíš
Tak přesně takhle jsem to myslela ve svém prvním příspěvku, taky se mi to nezdá.
Jinak tohle jsou duté nýty? Jak to vypadá?
Nýty rozhodně dotáhnout nejdou, nemá to žádný závit, princip spoje je roztloukáním, s tím už dodatečně nejde nic dělat, jen vyměnit. Otravuj s reklamací, musí to spravit, nenech se odbýt. Kdyžtak znalecký posudek, ale to se asi nevyplatí.
Mně v cykloservise řekli, že to nedělají
. Mám casualplay, měla jsem šíleně povolené nýty na řídítkách, chtěla jsem je vyměnit a v železářství, kde jsem chtěla nýty koupit mi poradili, že by raději doporučili nějaké šrouby místo nýtů. No, vyměnila jsem raději konstrukci kočárku
@Helii já jen pohrozila čoikou a začaly hned opravovat, najednou to jde. Chodím a prudím neustále s něčím. Momentálně leze se slídy kostice co je tam na vystužení. Napsali že to mám opravený, já došla a zjistila že kostice vylézá dál. Paní zkoušela, že prej kdo ví kdy to zas pošlou na opravu atd. Já ji jen suše zdělila že na to má třicet dní a tak sepsala další reklamaci.No su zvědavá jak to vyřeší ![]()
@Katuskka mám ten samý kočárek…v jiných recnzích různě na netu jsem četla, že je to častý problém a že to nereklamují. Takže napsat na ČOI…