Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@micelinka NAJDI SI NA NETU ADRESU TŘEBA JSOU PŘÍMO U VÁS VE MĚSTĚ, NEBO ZAVOLEJ NA NEJBLIŽŠÍ POBOČKU A ONI TI PORADÍ NEBO DOJEDOU ![]()
Pokud je to v záruce, tak neradím jakkoli se pokoušet sama opravovat, jinak to už neuznají vůbec a budou tvrdit, že jste si to poškodili neodborným zásahem, jsou to ěmejdi a snaží se reklamace neuznávat a vyhýbat se tomu, jak se dá, už mám s tímto bohaté zkušenosti..
@micelinka Očividně o té vadě ví, proto to ani nechtějí brát na reklamaci ![]()
No, jsem teda strojař, ale pokud někdo řekne, že si nýty máte dotáhnout, tak asi neabsolvoval ani základní školu…
Nýty se zanýtujou tak, že se vezme polotovar nýtu, ten má vytvořenou jenom jednu hlavu, provleče se skrz nýtované součásti a podloží se „výtvarným“ příparavkem. Shora se přiloží „úderný“ přípravek a lisováním nebo úderem kladiva apod. se u nýtu vytvoří hlava ze spodní strany. A spoj je vytvořený jednou provždy. A teď mně řekněte, jak tohle chcete utahovat… Něco jiného je utahovat šroub a matici. Pokud nýty na konstrukci vržou, tak se pomalu začínají vyviklávat… Oprava nýtu se pro vádí následovně: vezme se vrtačka a vrták, který má průměr o něco větší než je stopka nýtu. Na horní hlavě nýtu se naklepnutím důlčíkem udělá důlek a do něj se nasadí vrták, upnutý a roztočený ve vrtačce. Větší část hlavy nýtu se odvrtá a při dotyku vrtáku se stopkou nýtu hlava odpadne. pak se nýt vyklepene z díry ven, nasadí se nový (nepoužitý) a zanýtuje se tak, jak jsem popsal. (Lepší teda bývá použít trhací nýt s vnitřním trnem, ale tam zase nepěkně vypadá díra po trnu. Běžně se zakrývá malou plastovou čepičkou. Proto opravované spoje je lepší řešit nerezovým šroubem a maticí.)
Zkusila bych jim to dát na reklamaci a nijak se jim nepřipomínat, oni jsou někdy liknaví a neuhlídají tu lhůtu a pokud by to nestihli v těch zákonných 30 dnech, co na to mají, tak ti musí vrátit celou částku bez dalších odkladů, nám to takto dopadlo se sedačkou.
No me u jednoho kocaru nyt rovnou praskl a kocar se slozil i s ditetem. Prodejce byl tak „hodny“ ze me to opravil ale reklamaci pry neuznava. No to me tak nas… napsala jsem mu dopis, pohrozila COIkou a najednou reklamaci dodatecne uznal. Nedej se…
@Jura007 vždycky jsem žila v domnění, že nýt utáhnout nejde, po jejich sdělení jsem si říkala, že jsem fakt asi úplně neschopná, když nejsem schopná dotáhnout něco o čem tvrdí, že to dotáhnou jde…
Jenže já to mám obtížnější v tom, že obchod, kde jsem kočár kupovala už není (paní nejsem schopná dohledat), takže mi řekli, že já nejsem prodejce toho kočárku ale zákazník, takže se se mnou vůbec o reklamaci nehodlají bavit…
@micelinka To chce jedině tu čoiku nikdo jiný ti stím neporadí ![]()
@micelinka píše:
@Jura007 vždycky jsem žila v domnění, že nýt utáhnout nejde, po jejich sdělení jsem si říkala, že jsem fakt asi úplně neschopná, když nejsem schopná dotáhnout něco o čem tvrdí, že to dotáhnou jde…Jenže já to mám obtížnější v tom, že obchod, kde jsem kočár kupovala už není (paní nejsem schopná dohledat), takže mi řekli, že já nejsem prodejce toho kočárku ale zákazník, takže se se mnou vůbec o reklamaci nehodlají bavit…
To není tvůj problém, oni vyrobili šmejd tak ať si to zodpoví. Snaží se dát od toho ruce pryč a odbývají. Je to kdo z koho, já je buzerovala půl roku až jsem pohrozila, že to budu medializovat/ a to bych i udělala/, pak to najednou šlo. Kdyžtak ať tam jde manžel a jedná rázně asertivně, na chlapa si třeba tak netroufnou, rozhodně by si asi chlapovi netroufli říct ať utáhne nýt
Sakra téma reklamace mě dokáže vždycky tak vytočit…
V krajním případě fakt ten znalecký posudek, pokud by to nakonec dopadlo, museli by vám všechny náklady s tím spojené uhradit, ale je to o spoustě nervů. ![]()
@Ainy píše:
No me u jednoho kocaru nyt rovnou praskl a kocar se slozil i s ditetem.Tak toto už je skoro na žalobu.., ach jo
Ahoj, ještě se podívej na sdružení ochrany spotřebitelů-třeba ti pomůžou tam. http://www.asociace-sos.cz/
![]()
@Helii přesně stojí to spoustu nervů, reklamace taky nesnáším, ale mám asi smůlu nebo dělaj tolik zmetků, že vždy na nějaký takový vadný výrobek narazím
Proč právě já ![]()
@micelinka píše:
@Jura007 vždycky jsem žila v domnění, že nýt utáhnout nejde, po jejich sdělení jsem si říkala, že jsem fakt asi úplně neschopná, když nejsem schopná dotáhnout něco o čem tvrdí, že to dotáhnou jde…Jenže já to mám obtížnější v tom, že obchod, kde jsem kočár kupovala už není (paní nejsem schopná dohledat), takže mi řekli, že já nejsem prodejce toho kočárku ale zákazník, takže se se mnou vůbec o reklamaci nehodlají bavit…
No a ze nejsi prodejce, ja jsem sice reklamovala pres prodejce ale pak jsem psala primo tomu dovozci. Prostrednika nepotrebujes, hlavne ze mas doklad o koupi.