Jak utáhnout nýty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3435
7.11.12 13:04

@micelinka NAJDI SI NA NETU ADRESU TŘEBA JSOU PŘÍMO U VÁS VE MĚSTĚ, NEBO ZAVOLEJ NA NEJBLIŽŠÍ POBOČKU A ONI TI PORADÍ NEBO DOJEDOU ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.11.12 13:06

Pokud je to v záruce, tak neradím jakkoli se pokoušet sama opravovat, jinak to už neuznají vůbec a budou tvrdit, že jste si to poškodili neodborným zásahem, jsou to ěmejdi a snaží se reklamace neuznávat a vyhýbat se tomu, jak se dá, už mám s tímto bohaté zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
7.11.12 13:06

@micelinka Očividně o té vadě ví, proto to ani nechtějí brát na reklamaci :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.11.12 13:08

No, jsem teda strojař, ale pokud někdo řekne, že si nýty máte dotáhnout, tak asi neabsolvoval ani základní školu… :roll: Nýty se zanýtujou tak, že se vezme polotovar nýtu, ten má vytvořenou jenom jednu hlavu, provleče se skrz nýtované součásti a podloží se „výtvarným“ příparavkem. Shora se přiloží „úderný“ přípravek a lisováním nebo úderem kladiva apod. se u nýtu vytvoří hlava ze spodní strany. A spoj je vytvořený jednou provždy. A teď mně řekněte, jak tohle chcete utahovat… Něco jiného je utahovat šroub a matici. Pokud nýty na konstrukci vržou, tak se pomalu začínají vyviklávat… Oprava nýtu se pro vádí následovně: vezme se vrtačka a vrták, který má průměr o něco větší než je stopka nýtu. Na horní hlavě nýtu se naklepnutím důlčíkem udělá důlek a do něj se nasadí vrták, upnutý a roztočený ve vrtačce. Větší část hlavy nýtu se odvrtá a při dotyku vrtáku se stopkou nýtu hlava odpadne. pak se nýt vyklepene z díry ven, nasadí se nový (nepoužitý) a zanýtuje se tak, jak jsem popsal. (Lepší teda bývá použít trhací nýt s vnitřním trnem, ale tam zase nepěkně vypadá díra po trnu. Běžně se zakrývá malou plastovou čepičkou. Proto opravované spoje je lepší řešit nerezovým šroubem a maticí.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.11.12 13:10

Zkusila bych jim to dát na reklamaci a nijak se jim nepřipomínat, oni jsou někdy liknaví a neuhlídají tu lhůtu a pokud by to nestihli v těch zákonných 30 dnech, co na to mají, tak ti musí vrátit celou částku bez dalších odkladů, nám to takto dopadlo se sedačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.11.12 13:15

No me u jednoho kocaru nyt rovnou praskl a kocar se slozil i s ditetem. Prodejce byl tak „hodny“ ze me to opravil ale reklamaci pry neuznava. No to me tak nas… napsala jsem mu dopis, pohrozila COIkou a najednou reklamaci dodatecne uznal. Nedej se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
7.11.12 13:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 13:17

@Ainy Tak se na ně musí :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.11.12 13:22

@Jura007 vždycky jsem žila v domnění, že nýt utáhnout nejde, po jejich sdělení jsem si říkala, že jsem fakt asi úplně neschopná, když nejsem schopná dotáhnout něco o čem tvrdí, že to dotáhnou jde…

Jenže já to mám obtížnější v tom, že obchod, kde jsem kočár kupovala už není (paní nejsem schopná dohledat), takže mi řekli, že já nejsem prodejce toho kočárku ale zákazník, takže se se mnou vůbec o reklamaci nehodlají bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 13:30

@micelinka To chce jedině tu čoiku nikdo jiný ti stím neporadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.11.12 13:32
@micelinka píše:
@Jura007 vždycky jsem žila v domnění, že nýt utáhnout nejde, po jejich sdělení jsem si říkala, že jsem fakt asi úplně neschopná, když nejsem schopná dotáhnout něco o čem tvrdí, že to dotáhnou jde…Jenže já to mám obtížnější v tom, že obchod, kde jsem kočár kupovala už není (paní nejsem schopná dohledat), takže mi řekli, že já nejsem prodejce toho kočárku ale zákazník, takže se se mnou vůbec o reklamaci nehodlají bavit…

To není tvůj problém, oni vyrobili šmejd tak ať si to zodpoví. Snaží se dát od toho ruce pryč a odbývají. Je to kdo z koho, já je buzerovala půl roku až jsem pohrozila, že to budu medializovat/ a to bych i udělala/, pak to najednou šlo. Kdyžtak ať tam jde manžel a jedná rázně asertivně, na chlapa si třeba tak netroufnou, rozhodně by si asi chlapovi netroufli říct ať utáhne nýt :cert: Sakra téma reklamace mě dokáže vždycky tak vytočit… :cert: V krajním případě fakt ten znalecký posudek, pokud by to nakonec dopadlo, museli by vám všechny náklady s tím spojené uhradit, ale je to o spoustě nervů. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.11.12 13:35
@Ainy píše:
No me u jednoho kocaru nyt rovnou praskl a kocar se slozil i s ditetem.

Tak toto už je skoro na žalobu.., ach jo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
7.11.12 13:39

Ahoj, ještě se podívej na sdružení ochrany spotřebitelů-třeba ti pomůžou tam. http://www.asociace-sos.cz/
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 13:39

@Helii přesně stojí to spoustu nervů, reklamace taky nesnáším, ale mám asi smůlu nebo dělaj tolik zmetků, že vždy na nějaký takový vadný výrobek narazím :cert: Proč právě já :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.11.12 13:40
@micelinka píše:
@Jura007 vždycky jsem žila v domnění, že nýt utáhnout nejde, po jejich sdělení jsem si říkala, že jsem fakt asi úplně neschopná, když nejsem schopná dotáhnout něco o čem tvrdí, že to dotáhnou jde…Jenže já to mám obtížnější v tom, že obchod, kde jsem kočár kupovala už není (paní nejsem schopná dohledat), takže mi řekli, že já nejsem prodejce toho kočárku ale zákazník, takže se se mnou vůbec o reklamaci nehodlají bavit…

No a ze nejsi prodejce, ja jsem sice reklamovala pres prodejce ale pak jsem psala primo tomu dovozci. Prostrednika nepotrebujes, hlavne ze mas doklad o koupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí