Jak utáhnout nýty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
7.11.12 13:47

Psala jsem na ČOIku, tel. neberou, uvidíme… Blbý je, že firma, co přijímá reklAMACE je někde na Moravě a já jsem ze západu, jinak bych jim tam už dávno naklusala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 13:47

@Ainy Podle čoiky doklad nemusí bejt, dokonce ti na reklamačku stačí svědek koupi určitého výrobku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.11.12 13:52
@dajka16 píše:
@Ainy Podle čoiky doklad nemusí bejt, dokonce ti na reklamačku stačí svědek koupi určitého výrobku ;)

Tak to jsem nevedela, ale pro mne je jednodussi schovavat doklady jak shanet svedky :-). No hlavne jsem chtela rict ze muze jednat primo s dovozcem, prodejce nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 13:58

@Ainy Jo stím souhlasím. Mě se povedlo doklad při stěhování stratit :oops: tak to vím, jinak bych to taky ani netušila. Naštěstí sem našla aspoň záručák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.11.12 14:56

Tak bych se s reklamací obracel přímo na výrobce nebo dovozce do ČR, pokud byl výrobek vyroben v zahraničí. Jen dodám, nevím jestli se tady dá použít zákon o technických požadavcích na výrobky, ale asi ano. Takže - tento zákon byl původně přijat jako zákon č.22/1997 Sb., následně novelizován zákonem č.71/2000 a od té doby minimálně jedna další novela byla. Na tento zákon navazují pak nařízení vlády, v tomto případě se bude asi jednat o nařízení vlády, kterým se stanoví technické požadavky na posuzování dětských výrobků. No a k tomu nařízení vlády se pak vydávají tzv. harmonizované technické normy. Které normy byly použité při posuzování tohoto výrobku a při vydání tzv. Prohlášení o shodě se základními požadavky, to je pak uvedeno přímo v tom Prohlášení (na požádání ho musí výrobce nebo dovozce předložit ČOI).
Ještě možná bude dobré zmínit, kdo je podle českých zákonů výrobcem. „Výrobcem se rozumí právnická nebo fyzická osoba, která výrobek vyrobí, uvede na trh, připojí na výrobek svou značku nebo se za výrobce prohlásí.“ Takže si to vztáhněte na váš kočárek, ať víte, koho máte o reklamaci nýtu uhánět.
Edit: tak se omlouvám, přesný termín nezní „dětské výrobky“, ale „dětské a kojenecké zboží“. Což prý není jedno a to samé… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 14:59

@Jura007 A pokud je výrobce zahraniční co pak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.11.12 15:00
@dajka16 píše:
@Jura007 A pokud je výrobce zahraniční co pak? :nevim:

Pak se obrátit na dovozce. Pokud už dovozce neexistuje, pak se s dotazem obrátit na Sdružení ochrany spotřebitelů nebo ČOI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.12 15:04

@Jura007 A sme kde sme byli u čoi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.11.12 15:15

No ČOI vykonává ze zákona dohled nad dodržováním zákonů v tržní ekonomice - mimo jiné i nad dodržováním zákona o technických požadavcích na výrobky. A taky nad dodržováním záona na ochranu spotřbitelů.
ještě mě tak napadá - pokud dovozce nebude existovat, nedal by se dohledat „nástupnický subjekt“? Někdo, kdo prohlásil před příslušným soudem, že na sebe přebírá práva a povinnosti? Zkuste dovozce pohledat v Obchodním rejstříku - třeba tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.11.12 15:19

@Jura007 dovozce pro ČR existuje, neexistuje obchod, kde jsem kočár koupila. S dovozce jsem už mluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.11.12 15:29

@micelinka V tom případě je k řešení reklamace kompetentní dovozce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romuska1990
21.11.13 13:13

Pomoc s polohováním nožiček

Ahoj holky-maminky koupila jsem si kočárek ale bylo tam pokožené polohovaní nožíček nejde me to nahoru dát. Myslela jsem si že me to pujde spravit ale nevím si rady. Nemáte prosím nejaký napad? dekuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4