Jak utratit křečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20906
17.2.22 22:33

@AnoNe to nesmíš! Musíš jet hned na veterinu přeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 23:10

Já vím, že to někomu přijde hrozný, ale kdo chová zvířata, tak tohle prostě zná. Když se nedaří vypiplat třeba nějaké kuřátko a trápí se, tak je holt potřeba ho zabít. Nebo myslíte, že se s každým takovým zvířátkem jezdí na veterinu? Ne, to je samozřejmě blbost. A chovatelům to rozhodně nedělá radost a je to nepříjemný. Holt s pořízením zvířete na sebe bere člověk i tuhle část zodpovědnosti. Určitě nenechat křečka trápit. Ale jestli to někdo zvládne rychle a bezbolestně doma, je to úplně stejně v pořádku, jako s ním jet na veterinu, když to byl mazlíček. Možná je dokonce fakt lepší to zvládnout doma a nenechat ho absolvovat dlouhou cestu do vedlejšího města… Hlavně to vyřešit a nenechat ho, chudáka, pomalu chcípat.

• Citovat
  • Upravit
1195
17.2.22 23:19

Udělala bych to doma, poprosila bych chlapa a neptala se, jak to vyřešil :oops:
Na veterinu bych s křečkem nejela :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.2.22 12:55

Pardon ale vy jste hrozní co radíte aby ho zabila sama. No fuj teda. Zajet na vet v jiném mestě, Normálně do přepravky, k němu flaška zabalit s telou vodou obalit hadrem nebo ručníkem. V autě zatopit. Na veterině dostane injekci na uspání a poté na utracení. Sama jsem skřečkem byla takto na veterině. Když si tady čtu přejet autem nebo do mrazáku. Jste normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
18.2.22 13:13
@wonderwoman1 píše:
Pardon ale vy jste hrozní co radíte aby ho zabila sama. No fuj teda. Zajet na vet v jiném mestě, Normálně do přepravky, k němu flaška zabalit s telou vodou obalit hadrem nebo ručníkem. V autě zatopit. Na veterině dostane injekci na uspání a poté na utracení. Sama jsem skřečkem byla takto na veterině. Když si tady čtu přejet autem nebo do mrazáku. Jste normální?

Tak co? Až bude starý pes nebo kočka, tak přejet autem nebo do mrazáku, ne? Zvíře jako zvíře, nevidím v tom rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
18.2.22 13:20

Takhle „podomácku“ zvládne relativně humánně zabít zvíře jen člověk, co má jistou ruku.

V opačném případě to spíš dopadne tak, že ho zmrzačíš, způsobíš mu víc bolesti, zpanikaříš, nedokonáš to a nakonec budeš křečka v agónii ještě rvát do mrazáku, protože už na to nechceš koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
18.2.22 15:09

Já bych ho pustila ven, tam ho dříve ci později zcela jistě sežere nějaká kočka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.2.22 15:14

Takhle mály zvíře ani veterinář nedokáže usmrtit humánně. Normálně dostávají injekci do hrudníku, ktera křečka bolí a téčko do srdce fakt cejti.
Kreckovi se těžko trefis do zily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.3.22 00:02
@Kriss Tina píše:
Budeš muset na tu veterinu, nic lepšího nevymyslis. Já takhle chtěla uspat potkana a dala sem mu hodně silné prášky na spaní, dávku co by zabila člověka a on se z toho jen vyspal a stejně sem na tu veterinu musela.

Ježišmarja. :D :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.3.22 00:05
@Anonymní píše:
Nebo myslíte, že se s každým takovým zvířátkem jezdí na veterinu? Ne, to je samozřejmě blbost.

Blbost je to, co píšeš. Ano, normální je jet se zvířetem na veterinu. Protože ne každý má koule na to - zabít. Bohužel se i to totiž musí umět. Pokud nechceš zvíře vystavit dalšímu trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.3.22 00:06
@Alladina píše:
Tak co? Až bude starý pes nebo kočka, tak přejet autem nebo do mrazáku, ne? Zvíře jako zvíře, nevidím v tom rozdíl.

jak to myslíš???
Jakože máš psa třeba 12 let a jak se mu zdravotní stav zhorší, tak na něj najedeš autem? Nebo jak jsi to myslela? Vůbec Ti nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
19.3.22 00:09

Ježíšikriste, že já jsem sem lezla, budu mít zlé sny. :? zabíjet trpící zvířátko doma, doufám, že křečík odešel za pomoci veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
19.3.22 00:10

Asi už pozdě, ale já bych si našla na internetu ve tvém městě nějakého chovatele hada a dala bych mu toho křečka. :D U užovky červené je to zabití docela humánní, kousnutí sice bolí, ale pak se asi minutu nebo dvě dusí a je mrtvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.3.22 00:19
@whitemirror píše:
Asi už pozdě, ale já bych si našla na internetu ve tvém městě nějakého chovatele hada a dala bych mu toho křečka. :D U užovky červené je to zabití docela humánní, kousnutí sice bolí, ale pak se asi minutu nebo dvě dusí a je mrtvý.
Hmmm, 2 minuty se dusit, no zkus to. :-)
Ale jinak to asi není nejhorší nápad. Já jen nechápu, že má někdo takový problém „zajet do vedlejšího města“, proboha. Pro boty by tam jela. :zed:

Ježiš, tohle svoje noční psaní musím okamžitě upravit: ne že není špatný nápad s tím udušením, spíš že než lámat křečkovi vaz, je asi opravdu lepší ho zanést pro toho hada, i když bych teda u toho taky být nechtěla.

Příspěvek upraven 19.03.22 v 11:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
19.3.22 09:30
@Anelize píše:
Takhle mály zvíře ani veterinář nedokáže usmrtit humánně. Normálně dostávají injekci do hrudníku, ktera křečka bolí a téčko do srdce fakt cejti.
Kreckovi se těžko trefis do zily

za a/ trefíš, nebo dáš anestetikum intraperitoneálně, za b/ velká část klinik už je dneska vybavená inhalační anestézií, zvíře se uspí a pak utratí. Veterinář, který utrácí zvíře „za živa“ injekcí do srdce je prase. To už je opravdu humánnější a rychlejší tomu křečkovi zlomit vaz nebo ho vzít sekerkou po hlavě. Když to provedeš rychle a zručně, tak je mrtvý dřív, než mu vůbec dojde co se děje.
A vůbec největší prasárna co tu zazněla je zvíře udusit, utopit nebo dát do mrazáku. To je neuvěřitelný stres a utrpení, které trvá velmi, velmi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný