Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Nemohu se rozhodnout jakou rasu psa si pořídit.
Chtěla bych psa malého či středního vzrůstu.
Ráda bych pejska se kterým mohu dělat agility (občasně jako koníček - asi to nevidím pravidelně spiš jako vsuvku do mého a pejskového života), ale zároveň mu nebudou vadit kratší procházky a občas den na gauči a pamlsky v tlapkách. 😁 (Snad chápete)
Pár plemen v hlavě mám, ale nejdříve bych se ráda zeptala vás.
Moc děkuju ☺️️
Mame stafordku a krizenku borderkolie a splnuji to obe
O dalsich plemenech uprimne moc nevim, takze jen osobni zkusenost. Po vetsim pohybu jsou samozrejme spokojenejsi, ale ani ve dny, kdy na ne neni moc cas, nic nenici, nestekaji atp.
Tak pro tyhle požadavky na tisíc procent doporučím francouzskýho buldočka. Nejzábavnější pes na světě. Jen dost prdí, ale je boží!!
West terier, zvladal s nama 15 km prochazky i lenoseni doma. Na agility se vyborne hodi. A nelinaj z nej chuchvalce srsti, to je super.
@XxvercaxX píše:
Ahoj,
Nemohu se rozhodnout jakou rasu psa si pořídit.
Chtěla bych psa malého či středního vzrůstu.
Ráda bych pejska se kterým mohu dělat agility (občasně jako koníček - asi to nevidím pravidelně spiš jako vsuvku do mého a pejskového života), ale zároveň mu nebudou vadit kratší procházky a občas den na gauči a pamlsky v tlapkách. 😁 (Snad chápete)
Pár plemen v hlavě mám, ale nejdříve bych se ráda zeptala vás.Moc děkuju ☺️️
Hod sem ta plemena, stejne si neporidis neco, co se ti nelibi.
Jen detail - aby byl pes uspesny v agility, musi to byt akcni tryskomys. Pokud si poridis neco normalniho, bude agility jen jako zabava.
@P.petru to je hezký, jen myslím že mam 0,01% šanci tuhle křiženku mit😄 ale děkuju
Jinak podle toho, co pises, to vidim na nejake hodne malo aktivni plemeno. Takze bych vybirala z malych spolecenskych, treba tibetskeho spanela nebo shitzu.
@Lucie_Sx ano, já jsem psala že bych agility chtěla pouze jen jako koníček. ☺️️ Né závodně
@Lucie_Sx jde mi spíš o to, ja sama moc ráda sportuju, vyletuju. Jenže jsou i dny kdy je člověk jen na gauči a spokojeny. 😅 Ano kazdy pes jednou za čas vydrží doma na gauči. Ale prostě chlupáč který to i na tom gauči bude mít rád ☺️️ aale zároveň tak jako já i prochajdy, vylety (agility)
@Janadel na toho jsem koukala.
Ale přemýšlela jsem i nad boloňakem, maltezáčkem.
Nemáte zkušenosti, znalosti? 🧐 😅
@XxvercaxX píše:
@Lucie_Sx jde mi spíš o to, ja sama moc ráda sportuju, vyletuju. Jenže jsou i dny kdy je člověk jen na gauči a spokojeny. 😅 Ano kazdy pes jednou za čas vydrží doma na gauči. Ale prostě chlupáč který to i na tom gauči bude mít rád ☺️️ aale zároveň tak jako já i prochajdy, vylety (agility)
Tohle budes muset trochu bliz definovat, jsou lidi, co povazuji za sport ujet 500 metru na inlinech a vylet jsou 4 km do parku a zpatky.
Ale jak pisu, male spolecenske plemeno. Klidne bolonak.
@XxvercaxX máme boloňáčka a splňuje na 100% tvé požadavky. Vyletujeme, cestujeme opravdu hodně, ale vydrží i celý den na gauči. Je to parťák.
@DoňaPetruňa píše:
Tak pro tyhle požadavky na tisíc procent doporučím francouzskýho buldočka. Nejzábavnější pes na světě. Jen dost prdí, ale je boží!!
agility
, buldočka taky meme. je ve všem super, ale ten pohyb bych moc aktivní neviděla. kdyby procházky tak to ano, ale nějaký sport to spíš ne.
Co kavalír? I grifonek a brabantík by šel
Ale ne každému se líbí placatý čumák. šel by i malý knírač.