Výběr psa – poradíte plemeno „aktivního gaučáka“

45
15.2.22 21:50

Výběr psa - ,,aktivní gaučak"

Ahoj,
Nemohu se rozhodnout jakou rasu psa si pořídit.
Chtěla bych psa malého či středního vzrůstu.
Ráda bych pejska se kterým mohu dělat agility (občasně jako koníček - asi to nevidím pravidelně spiš jako vsuvku do mého a pejskového života), ale zároveň mu nebudou vadit kratší procházky a občas den na gauči a pamlsky v tlapkách. 😁 (Snad chápete)
Pár plemen v hlavě mám, ale nejdříve bych se ráda zeptala vás.

Moc děkuju ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
15.2.22 21:57

Mame stafordku a krizenku borderkolie a splnuji to obe :) O dalsich plemenech uprimne moc nevim, takze jen osobni zkusenost. Po vetsim pohybu jsou samozrejme spokojenejsi, ale ani ve dny, kdy na ne neni moc cas, nic nenici, nestekaji atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
15.2.22 22:04

Tak pro tyhle požadavky na tisíc procent doporučím francouzskýho buldočka. Nejzábavnější pes na světě. Jen dost prdí, ale je boží!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
15.2.22 22:05

West terier, zvladal s nama 15 km prochazky i lenoseni doma. Na agility se vyborne hodi. A nelinaj z nej chuchvalce srsti, to je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
15.2.22 22:09

Bostonsky terier, stredni pudl, knírač, bedlington teriér.

• Citovat
  • Upravit
34322
15.2.22 22:10
@XxvercaxX píše:
Ahoj,
Nemohu se rozhodnout jakou rasu psa si pořídit.
Chtěla bych psa malého či středního vzrůstu.
Ráda bych pejska se kterým mohu dělat agility (občasně jako koníček - asi to nevidím pravidelně spiš jako vsuvku do mého a pejskového života), ale zároveň mu nebudou vadit kratší procházky a občas den na gauči a pamlsky v tlapkách. 😁 (Snad chápete)
Pár plemen v hlavě mám, ale nejdříve bych se ráda zeptala vás.Moc děkuju ☺️️

Hod sem ta plemena, stejne si neporidis neco, co se ti nelibi.

Jen detail - aby byl pes uspesny v agility, musi to byt akcni tryskomys. Pokud si poridis neco normalniho, bude agility jen jako zabava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
15.2.22 22:11

@P.petru to je hezký, jen myslím že mam 0,01% šanci tuhle křiženku mit😄 ale děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.2.22 22:12

Jinak podle toho, co pises, to vidim na nejake hodne malo aktivni plemeno. Takze bych vybirala z malych spolecenskych, treba tibetskeho spanela nebo shitzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
15.2.22 22:13

@Lucie_Sx ano, já jsem psala že bych agility chtěla pouze jen jako koníček. ☺️️ Né závodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
15.2.22 22:15

@Lucie_Sx jde mi spíš o to, ja sama moc ráda sportuju, vyletuju. Jenže jsou i dny kdy je člověk jen na gauči a spokojeny. 😅 Ano kazdy pes jednou za čas vydrží doma na gauči. Ale prostě chlupáč který to i na tom gauči bude mít rád ☺️️ aale zároveň tak jako já i prochajdy, vylety (agility)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
15.2.22 22:16

@Janadel na toho jsem koukala.
Ale přemýšlela jsem i nad boloňakem, maltezáčkem.
Nemáte zkušenosti, znalosti? 🧐 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.2.22 22:19
@XxvercaxX píše:
@Lucie_Sx jde mi spíš o to, ja sama moc ráda sportuju, vyletuju. Jenže jsou i dny kdy je člověk jen na gauči a spokojeny. 😅 Ano kazdy pes jednou za čas vydrží doma na gauči. Ale prostě chlupáč který to i na tom gauči bude mít rád ☺️️ aale zároveň tak jako já i prochajdy, vylety (agility)

Tohle budes muset trochu bliz definovat, jsou lidi, co povazuji za sport ujet 500 metru na inlinech a vylet jsou 4 km do parku a zpatky.
Ale jak pisu, male spolecenske plemeno. Klidne bolonak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
15.2.22 22:45

@XxvercaxX máme boloňáčka a splňuje na 100% tvé požadavky. Vyletujeme, cestujeme opravdu hodně, ale vydrží i celý den na gauči. Je to parťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
15.2.22 22:47
@DoňaPetruňa píše:
Tak pro tyhle požadavky na tisíc procent doporučím francouzskýho buldočka. Nejzábavnější pes na světě. Jen dost prdí, ale je boží!!

agility 8o :mrgreen:, buldočka taky meme. je ve všem super, ale ten pohyb bych moc aktivní neviděla. kdyby procházky tak to ano, ale nějaký sport to spíš ne.

Co kavalír? I grifonek a brabantík by šel ;) Ale ne každému se líbí placatý čumák. šel by i malý knírač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.2.22 23:07

Kavalír king Charles španěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie