Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No já si právě říkala jestli by bylo nejlepší jí pořídit malinkou kamarádku, ale mám strach že pak dopadne jako ty její sestřičky, ona je taková jako agresivnější(dominantnější) a hodně upovídaná, bojim se aby to malý pak taky nepokousala nebo něco…
Morčata by měla být vždycky v páru ne?
Je jí smutno podle mě ![]()
Asi máte pravdu taky to tak na mě působí když jí vidim…v nejbližší době jí pořídim třetí ségrušu snad s tou už zůstane, vůbec nechápu proč se to mezi nimi takhle semlelo, ale i my se časem měníme…
No ty jsi chovatelka teda
za prvé nesmí být sama a za druhé by jí měl prohlédnout veterinář, když si nejsi jistá, že je v pořádku.
Moje postel je nízká dávam velký pozor a kdyby jí něco bylo už bych to určitě zaznamenala trávim s ní hodně času a hlavně kníkala už chvíli před tím ale ne od začatku co je sama až po pár týdnech..myslim si že je to opravdu tou samotou ale bohužel udělala si to sama..vyřešim to novým morčátkem přece jen už nebude nejmladší tak bude moct mít i navrch tim pádem by snad nemělo dojít zase k takovým rvačkam…no uvidíme snad to tak bude dobře a bude jí líp..
Buď je smutné/ osamocené. Nebo něco bolí. Chuďátko. Tak zatím si ho vem k sobě a mazlit.
Zašla bych co nejdřív na veterinu. A pořídila stejné pohlaví kamaráda/ ku.
Já jí i celou prohledala a myslim si že by kníkala kdyby jí to někde bolelo a to právěže nedělá jen když je sama ale jen chvilkama…
@terien souhlasim a doporucuji navstevu KVALITNIHO veterinare a pote porizeni partaka.
Tak teda nevim, ale pripada mi ta diskuze trochu mimo. Morcata jsem chovala 12 let, dokonce i 8 let se mi jedno dozilo.Za prve-morce neni kopyto, aby se mu neco stalo, kdyz spadne z nizke postele.Za druhe-nemusi mit druhe morce, staci si ho parkrat denne vytahnout, pomazlit,podrbat.Za treti-morce knika? Tak z mejch zkusenosti pisti radosti kdykoliv nekdo vejde do bytu nebo treba otevre lednicku a znamena to-konecne dostanu nazrat. ![]()
Jestli zní to kníkání jinak (brumlání), tak se může chystat i říje (proto se mohla i prát). Takže volá samečka.
Samozřejmě projev smutku to může být taky, ale to se spíš projevuje apatií. Ale může si tak říkat o pozornost. ![]()
Zkus si půjčit nějakou knížku o morčatech, všechno tam najdeš. ![]()
@dyňa píše:
Tak teda nevim, ale pripada mi ta diskuze trochu mimo. Morcata jsem chovala 12 let, dokonce i 8 let se mi jedno dozilo.Za prve-morce neni kopyto, aby se mu neco stalo, kdyz spadne z nizke postele.Za druhe-nemusi mit druhe morce, staci si ho parkrat denne vytahnout, pomazlit,podrbat.Za treti-morce knika? Tak z mejch zkusenosti pisti radosti kdykoliv nekdo vejde do bytu nebo treba otevre lednicku a znamena to-konecne dostanu nazrat.
To že někdo choval morčata 12 let z něj nedělá ale zkušeného chovatele. Morče má být v páru…to je bez diskuze. Radši nikomu nerad ty chovatelko protože to jsou bláboly ![]()
@kruel píše:
To že někdo choval morčata 12 let z něj nedělá ale zkušeného chovatele. Morče má být v páru…to je bez diskuze. Radši nikomu nerad ty chovatelko protože to jsou bláboly
Evidentně se její morče s dalšími nesnese, když od ní 2 musela oddělit. Ale jo, jen ať dál kupuje morčata a zase je po chvíli odděluje, protože se nesnesou. To je jistě pro všechny lepší.
Dobrý den, prosím o radu, mám morčátko holčičku roční ve výběhu a tak jako mi pokňourává, asi před týdnem mi spadla z postele ale jako nezaznamenala jsem nic neobvyklýho, hezky papá, chodí, celá se roztejká když jí škrabkam, pije, zkrátka nic divnýho až na to kníkání…
Jinak před tim byla třičtvrtě roku s dvěmi sestrami (akorát každá z jiného vrhu) ale najednou se začali prát tak jsem je i kvůli zdravotním problémům musela oddělit a zůstala právě tuta s tou druhou ale po měsíci se začali prát i tuty tak jsou už nějakou dobu oddělené všechny tři bohužel to nejde jinak ta nejstarší má už po druhé abces..
Prostě nevim co to její kníkání po nocích a i občas přes den znamená a nevím si rady nechci aby byla nešťastná jinak zkoušela je zase sblížit ale marně…
Děkuju za každou odpověď…