Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Lily Evans píše:
Na rozpalenym oleji osmazim cibuli nadrobno, mezitim proplachnu (hodne, hodne moc - jinak bude blemcava), necham ji oschnout a az potom ji prihodim k cibuli. Orestuju ji a zaliju vodou. Osolim, priklopim poklickou a varim do vyvareni vody
no vida, to bude tím proplachováním, záhada rozluštěna. ![]()
Proplachuješ teplou nebo studenou?
@aiwwa já třeba rýži neproplachuji, dám do hrnce hrnek rýže, osolim a dám 2 hrnky vody. Troubu nám většinou na nejvíc a až není voda je rýže hotová… Kdyby se ti zdála málo, stačí prilit trochu vody ![]()
@Mimis2017 píše:
@aiwwa já třeba rýži neproplachuji, dám do hrnce hrnek rýže, osolim a dám 2 hrnky vody. Troubu nám většinou na nejvíc a až není voda je rýže hotová… Kdyby se ti zdála málo, stačí prilit trochu vody
super, díky, zkusím ![]()
@aiwwa na rizoto v italskym smyslu, to je z pohledu „naseho“ rizota rozvarene - uplne jiny typ jidla
@Capretta píše:
@aiwwa na rizoto v italskym smyslu, to je z pohledu „naseho“ rizota rozvarene - uplne jiny typ jidla
no vždyt jsem psala „na krémové rizoto používám arborio“
Pouzivam basmati nebo jasminovou.Na trose masla ji neproplachnutou orestuji, tim se ryze zatahne a prestane uvolnovat skrob, zaliju vodou, aby byla cca centak ponorena, osolim, priklopim a na jednicku dusim.Je krasne sypka.Obyc ryze potrebuje te vody trochu vic.
@Emimin7 píše:
Nazývat české rizoto rizotem je skutečně na pováženou.
Nebud hnidopich
.Vsadim se, ze jsi rizoto jmenoval rizotem jeste driv, nez jsi o existenci italskeho risotta vubec vedel ![]()
@aiwwa Zrovna jsem dovařila
Já jí dělám takhle: Nasypu rýži do hrnce (s nepřilnavým povrchem), dám na ní trošku oleje a sůl… Zapnu a trošku opeču - hlídat, snadno se spálí! Když je trošku dohněda, zaliju vodou a pod pokličkou dodělám. Vařím tak 10minut na nižší stupeň. Poměr mám 2 hrníčky rýže a 3 vody ![]()
Používám jasmínovou rýži. Hrnek rýže na dva hrnky vody. První proplachuju v sítku dokud teče čistá voda a pak chvíli povařím na plotně s trochou másla. Pak šoupnu do trouby.
@Eemii píše:
Pouzivam basmati nebo jasminovou.Na trose masla ji neproplachnutou orestuji, tim se ryze zatahne a prestane uvolnovat skrob, zaliju vodou, aby byla cca centak ponorena, osolim, priklopim a na jednicku dusim.Je krasne sypka.Obyc ryze potrebuje te vody trochu vic.
@Eemii píše:
Nebud hnidopich.Vsadim se, ze jsi rizoto jmenoval rizotem jeste driv, nez jsi o existenci italskeho risotta vubec vedel
Dřív jo, než jsem zažil to skutečné.
Je to asi jako naše „čína.“ ![]()
@Emimin7 píše:
Nazývat české rizoto rizotem je skutečně na pováženou.
Náhodou mě to české ze školní jídelny chutná víc než italský.