Jak uvést rodičovskou dovolenou v životopise?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.10.25 08:24

Jak uvest dobu RD do zivotopisu?

Dobry den,

Mam dve otazky

1)po RD jsem se vratila do puvodni prace..Ale nejsem uplne spokojena (dojizdeni apod…) a premyslim, ze bych zkusila se porozhlednout po necem jinem..Ale prosim nevim jak uvest tu RD to mam napriklad uvest od 2019 administrativni pracovnice (vcetne RD) - dosud? Davam fiktivni priklad. Nebo mam uvest od 2019 - dosud a RD nepsat a tim padem jakoby lhat ze 6 let nekde pracuji a z toho jsem byla 3 roky doma. Nebo jak se to prosim uvadi aby ti bylo spravne? Nechci klamat.

1. Kdyz nekde pracuji a nejsem ve vypovedi mohu napriklad si nekam dat inzerat jako hledajici a uvest ze aktualne pracuji tam a tam…neporusuji tim neco, vystavit treba nekde zivotopis?

Prosim anonym jinak smazat. dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35613
26.10.25 08:28

RD bych tam neuváděla, oficiálně jsi pořád zaměstnaná i po dobu RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 08:30

@JancaS84 a treba dite di zivotopisu? Jako narovinu ja spise shanim neco kde by byl uvazek treba 35h/tyden nebo nejake pruzeni v ramci mesice. Tak nevim zda by nebylo i pro me usetreni casu ferove vse nejak tam vypsat..ale nevím no:(

• Citovat
  • Upravit
35613
26.10.25 08:33
@Anonymní píše: Více

Dítě do životopisu nepatří. Pokud ho tam uvedes tak si snizis šanci na nalezení práce řekla bych hodně blízko k nule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 08:35

@JancaS84 a jak s tim zkracenym uvazkem? Hlasit se na plny pracovni pomer a pri pohovoru to vse rict? To me asi taky vyřadí

• Citovat
  • Upravit
1480
26.10.25 09:04

Já jsem tedy RD do CV psala, ale právě proto, že jsem hledala půl úvazek. Hledala jsem si primárně nabídky, které výslovně uváděly, že jim stačí i půl úvazek a nevadí maminka na RD. Já jsem ale nepotřebovala novou práci akutně, pokud bych byla v zoufalejší situaci, tak bych to do CV nepsala, abych si ty šance zvýšila. Na druhou stranu, pokud opravdu potřebují někoho na celý úvazek, tak je to pro tebe i pro ně zbytečná ztráta času ten pohovor absolvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
26.10.25 09:04

Já bych tam nic nepsala.. Ale je zas fakt, že jsem upřímná a při pohovoru by to ze mě vypadlo, jakýmkoliv způsobem, samo.. Ale zas, už bys třeba udělala dojem a tak by zmínka na pohovoru, že máš dítě, nijak situaci nezhoršila.. Pamatuji, že se mě akorát ptali, zda mám hlídání, kdyby bylo potřeba, např. v nemoci.. a rovnou jsem řekla, že se s manželem střídáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
26.10.25 09:07

RD určitě neuvadet. Oficiálně jsi byla stále zaměstnaná. Můžeš si tam napsat že uvitas možnost pružné pracovní doby, případně se při rozhovoru zeptat zda by po nějaké době byl možný třeba částečný homeoffice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 10:53

Pořád jsi zaměstnanec. Smlouva ti pořád jede.

• Citovat
  • Upravit
18226
26.10.25 10:57

U nás často hledáme zkracene úvazky a dite je jedno z rozumných vysvětlení, proč někdo takovou práci hledá. Naopak má pak větší šanci než ten, kdo hledá cokoliv a hrozí, že zdrhne, jakmile je někde jinde přijat na celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
26.10.25 11:01

RD jsem nikdy neuváděla.
Ano, klidně posílám životopisy i jako ještě zaměstnaná. Na pohovoru pak vysvětlím, že jsem stále zaměstnaná a proč chci práci měnit.
A do průvodních dopisů píšu, že z rodinných důvodů můžu pracovat například jen na 80% úvazek. A klidně odpovídám i na inzeráty, kde chtějí plný. Ve většině případů je můj životopis zaujal a pozvali mě na pohovor. Kde jsem jim na rovinu řekla, že mám dítě ve školce/ první třídě a tam avírají v tolik a tolik a musím to stíhat. Že to vidím ještě tak na rok-dva a poté počítám s navýšením na plný úvazek. Zatím všude s tím byli v pohodě. Ti, kteří by nebyli, mě nepozvali už na ten první pohovor, když jsem rovnou psala, že nemohu pracovat na plný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
26.10.25 11:23
@Anonymní píše: Více

Ja deti do zivotopisu nepsala, ale na pohovoru jsem rekla, ze je mam, protože jsem se ptala na flexibilitu pracovni doby, pokud by ji neumožňovali, tak to pro mě neni zajímavé zaměstnání. Takže deti nemusi byt vzdy prekazkou, zejmena u kvalifikovanych mist se bere automaticky ze je clovek ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
26.10.25 11:24
@Theli píše: Více

Tak zase plny a 35 hodin tydne neni u prace, ktera je na „objem“ a ne od-do, zas takovy rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
26.10.25 11:40
@j.a.n.i1 píše: Více

Když ono dost často nějak počítají, že 40 hodin může být ve skutečnosti 45, v některých týdnech 50. Pamatuju na šéfa, když jsem chtěla zvednout 80 % na 100 %, jak na mě kouknul - když já tak nějak počítám, že kdo je tu na plný úvazek, nebude mít problém sedět tu do šesti-sedmi. No, počítat mohl, ale už ne se mnou.

Na rozdíl od personalistky jinde, co povídala, že má zkušenost, že matky za těch 35 hodin zvládají kolikrát víc, než bezdětné za 40.
Netuším, jakou pozici zakladatelka hledá, tohle bude hodně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
26.10.25 13:29

Já jsem to nakonec vždycky všude natvrdo psala, kolik mám dětí a že jsem na rodičovské, případně které dny můžu pracovat, jak dlouho a jak mám zajištěno hlídání. Tím si zajistis, ze se ozvou jen ti, kterým to nevadí :mrgreen: protože chození na zbytečné pohovory mě stvalo a nikdy jsem neměla tolik plonkoveho času nazbyt :lol: tedy asi jsem to neuvadela přímo do životopisu, ale do takové té mailové motivační “zdravice”, ke které ten životopis prikladas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat