Jak uvést rodičovskou dovolenou v životopise?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
Na zkrácený, prostě jsem podepsala to, na čem jsme se dohodli. V minulé práci totéž, začínala jsem na 50 procentech a postupně navyšovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji vsem. Tak snad neco najdu…me prijde ze ty zkraceny uvazky na HPP temer nejsou
- Citovat
- Upravit
Po okoli to znam spíš tak z obchodů, jinak neznam nikoho, kdo by kratší úvazek měl
Jedině pak OSVČ, co maji dobu podle svojí potřeby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Praze naštěstí dost běžné na nemalé části pozic. Někteří zaměstnavatelé na to nehrají, ale spousta jich už pochopila, že je lepší najmout odborníka na zkrácený úvazek než méně vhodného na plný. Za dobu mého mateřství (starší dítě už je v pubertě) jsem na třetí pozici a pokaždé na nějakým způsobem zkrácený úvazek, nikdy nebyl problém ho získat. Jasně, Praha je Praha, ale stejně doufám, že to celkově přestane být úlet a něco mimořádného. Ono to není jenom pro matky malých dětí, ale dost to využívají například studenti. V minulé firmě naprosto běžné, že nabírali studenty na 50% úvazek a ti pak s koncem studia přešli na plný. Pamatuju i kolegyni s 25% úvazkem, prostě se jim i těch 10 hdin týdně vyplatilo a pomohlo to. Taky znám zkrácené úvazky z lékařské profese, často naskakují do provozu ještě od mrňavých dětí třeba na 1-2 dny v týdnu, aby nevypadli z oboru. Naše zubařka teď mezi dětma pracovala nejdřív jeden, pak dva dny v týdnu. Kdyby jela stylem těhotná, porodím, mateřská, rodičák, podruhé těhotná, porod, mateřská, rodičák… asi by po šesti letech jednak sama koukala, kam se obor pohnul, druhak by za těch šest let přišla o klientelu a taky by se k ní lidi po takové pauze zrovna nehrnuli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krom úplně první práce, pracuji celý život na zkrácené úvazky
nejdřív kvůli škole, pak kvůli několika zaměstnavatelům. Paradoxně jsem se na plný vrátila po mateřské (v 6m dítěte), kdy doma pár měsíců zůstával chlap.
- Citovat
- Upravit
@andrasteia Většina žen 30+ má anebo brzy bude mít děti. Zaměstnavatelé s tím počítají, někde ty všechny matky pracují. Skoro mi přijde lepší přijmout již ženu s dětmi než tu, která za rok odejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit