Jak v autě převážet psa?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26.6.24 21:38

Jak v autě převážet psa?

Ahoj,
mám menšího jezevčíka. Jak ho převážet v autě? Momentálně je v pelechu pod mýma nohama (spolujezdec), ale není to dlouhodobě udržitelný, protože vyrostl a už tam oba máme málo místa. Mám mu koupit klec? A klec do kufru nebo na zadní sedadla? Nějak se v tom nevyznám a zákon o ničem konkrétním nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
438
26.6.24 22:15

My měli jezevčici, kterou jsme převáželi na sedadle. Koupili jsme jí kšíry a pás jako na obrázku. Taky jde o to, zda vydrží v klidu, nebo má nutkání, když je na sedačce cestovat, či byt neklidný. Naše si lehla na zadní sedadla a byla v klidu. Teď máme křížence belgického ovčáka a ten musí být v kufru. Buď je připoutaný, nebo v kleci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
26.6.24 22:18

@Kristyna.Cerna buď ten pás co už tu byl dán a nebo klec do auta do kufru.
Někde jsem četla článek se záchranáři. A ty popisovali co a jak má být. Jak nebezpečné je nezajištěný pes v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
26.6.24 22:19

A ohledně zákona.
Správně by měl být připoutaný na zadním sedadle, neměl by se převážet na místě spolujezdce. Jsou za to dost velké pokuty- dle toho na koho narazíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
26.6.24 22:32
@Kristyna.Cerna píše: Více

Co taková přepravka v kufru? :cert: Chceš ho u případného nehody zabít :pocitac: mít volně psa v autě :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
75440
26.6.24 22:36
@Rézina7 píše: Více

Přesně tak.
Westíky převážím na zadním sedadle upoutané v těch transportních postrojích, co jsi sem dávala (ke koupi kdekoli v chovatelských potřebách, ideálně psa sebou, existuje několik velikostí a pes se nesmí vyvléknout, takže kupuju na míru) a s koncovkou zacvaknutou do úchytky na pás -a proto jsem taky na finálním počtu 3 psů, protože víc úchytek na pásy zadní sedadlo nemá. :nevim:
Všichni moji psi ježdění milovali a milují, bez problémů jsme tahle svého času jeli i do Chorvatska a byli o dost hodnější, než děcka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
26.6.24 22:38
@smajlik345 píše: Více

Hlavně nikdy nevíš, lekneš se něčeho ty, nebo pes, skočí ti do náruče a co pak. Každý živý tvor v autě má být připoutaný, nebo tak, aby nebyl kdekoliv po celém autě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
26.6.24 22:38

Kšíry + koncovka do pásu. Pes jezdí takto na zadní sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
26.6.24 22:55

Zákon mluví jasně, psa musís mít v autě zabezpečeného. Takže kšíry, přepravka apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
26.6.24 22:56
@sirikit píše: Více

Ha ha teď jsi mě pobavila. :mrgreen:
Tak ještě nějaký pejsek by šel do kufru do auta do klece. Není to takový luxus jako na zadní sedačce, ale může se tak rozrůst počet psů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
26.6.24 22:59
@smajlik345 píše: Více

No hlavně může i způsobit nehodu a někoho zabít. Pes se lekne, skočí na řidiče, ten to strhne a neštěstí je na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
27.6.24 00:11

Klec. Nebo kennelka. Já teď budu pořizovat klec s crashtesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
27.6.24 00:18

My jezdíme celkem často a i třeba k moři nebo na hory a bezpečnější mi přijde přepravka/klec v kufru. Mám jí tam trvale a všichni chlupáči co jsme kdy měli to zvládali skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
27.6.24 09:00

Mame prepravku na zadních sedadlech a ma tam i vetracek do teplých dnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.24 22:32

Náš pes v autě blije, koupila jsem mu taky ten pás dozadu a tam se pořád hýbal ze strany na stranu (díky čemuž blil) a byl celkově neklidný a všude chodil, nebo se o to aspon snažil. Nemáte odkaz na konkrétní klec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný