Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, je to pro mě vše nové. Jak vám je a jaké máte příznaky? Ja byla na Uz minulé pondělí, tam už bylo i něco vidět HCG přes 1000, tak snad to bude růst i nadale ????. Bolí mě prsa, obcas únava a podbrisek… modlim se ať je vše v pořádku! V pondělí jdu na další UZ ![]()
To jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhotná a jezdila lyžovat, bruslit, do wellnessu…k lékaři se chodí v 7.az 8.tydnu, aby bylo vidět srdíčko a ne v den vynechání ms…
@Kocicka1987 to vim, ze se chodi az takhle. Ale ona to ví a takhle mě objednala. Urcite me objedna pak za 14 dni znovu
diky…
U starší dcery jsem v 5tt byla na koncertě Totálního nasazení a divila se, že mi jaksi nechutná pivo, přišla jsem na to až asi o týden později, kdy už mi bylo divný že mi nechutná ani pivo, ani kafe ![]()
U mladší jsem to v 5tt zjistila protože mi zas nechutnalo kafe a už jsem věděla, kde bude příčina
A u úplně prvního těhotenství jsem vůbec nepočítala že po dvou letech nechráněného styku a nepravidelné menstruace vůbec někdy otěhotním, takže jsem v 8tt byla mírně v šoku, měla jsem to rovnou i se srdíčkem, ale o měsíc později to stejně skončilo.
Mně bylo vždy od 6tt zle. U prvního těhotenství neměl ještě ani UTZ ( byly 3 placené v nemocnici ) v ordinaci a srdíčko poslouchal trubkou, takže žádný stres se srdíčkem, atd… U posledního minoritní kontrola vyšla až na 11+3 t. r a byl klid taky
U neprosperujících jsem to poznala i bez lékaře - krvácení.
V prvním těhotenství jsem v 5tt neměla žádné příznaky, ačkoliv dle vnitřního pocitu jsem věděla, že se zadařilo (plánovali jsme obě děti). U druhého (aktuálně 38+3tt) jsem v 5tt měla příznaky snad všechny.
Ranní i večerní nevolnosti, nafouklé břicho, nechutenství, únava, noční zimnice, citlivá prsa, změny nálad. Někomu se ty hormony zblázní již takto brzo, někomu ne. Proti prvnímu těhotenství to byla v počátcích aktuálního fakt jízda. Kolegyně, vícenásobné mámy, to na mě spolehlivě poznaly ještě před návštěvou gynekologa
Později se přidalo pálení žáhy, zčervenání tváří, problémy s pletí… klid od příznaků mám cca od 25-26 týdne. Ale pak se začaly dít zas jiné věci s tím související ![]()
Dekuju za zpravy holky!
Ja mam jen citlivější prsa, obcas me boda podbrisek jsem nafoukla a unava.
No modlim se at je vse v poradku!
![]()
Nevím, bylo mi tak nějak normálně
Ale to víceméně až do porodu ![]()
No jestli ty se moc nepozoruješ
každopádně gratuluji k těhotenství ![]()
V pátém týdnu jsem byla s kámoškou na dovolené, kde jsem se 3× ztřískala pod obraz s vykouřila pár krabiček ze zoufalství že nemůžu otěhotnět.
Nebylo mi vůbec nic do chvíle než jsem odešla z UTZ v 7. týdnu, kde jsem doktorovi líčila že je mi divný že nemám žádný příznak.
Den na to pŕišly nevolnosti a postupně ty ostatní vèci.
@Kryptozoo ja se taky ozrala minuly tyden a pak to zjistila a taky sem bulela ze budu bezdetna 😀