Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem poprvé těhotná a jsem v 13tt a mám už docela viditelné bříško, spíš mi to příjde jakoby takový vypouklejší špek, není nto ještě klasické pěkné bříško ale prostě břicho snadno, které se snadno zamění se špekem ![]()
Jak jste na tom vy? už máte bříško a kolik máte kilo navíc? já už 2 kila. Nosím ještě běžné oblečení, ale knoflík na džínech už mi začíná býát nepříjemný, tak když řídím, jezdím s odepnutým knoflíkem ![]()
@celinne v pohode ![]()
Ja jen ze jsem vzdycky byla hubena a najednou tu mam toto a nevim zda je normalni abych mela bricho takhle brzy, kdyz kamosce naroslo poradne az v patem ![]()
@Deneriss ja kdyz byla tehotna, tak uz jsem ve 3.mesici mela docela brisko. Kazdy to na me uz poznal a v 6.mesici se mi kazdy divil. Vypadala jsem jako pred porodem. Proste poradny pupek.No a v 9.mesici jsem byla jako pri dvojcatech. Taky se me kazdy ptal, jestli je nahodou necekam. A ja se kazdou kontrolu na gynde ptala, jestli nemohl jedno mimco prehlednout.No neprehledl. Proste si chtela ta moje cacorka udelat hodne mistecka ![]()
@Deneriss Já měla ve 13.tt týdnu to samé co ty, takový jakoby špek. Teď na konci 19. tt je to už napůl větší špek a kulatější bříško
Dvě kila jsem přibrala až před týdnem, ale já měla větší základ ![]()
@Majdina82 jeee ahoj my se zname ze skupiny
a jak se jinak daří všechno v poradku na dobre ceste? už víte co to bude? ![]()
No já nemám doma váhu uvidím v úterý kdy jdu na kontrolu kolik tam bude ![]()
Já jsem ve 26tt a všichni mi tvrdí, že mám maliné bříško, na to že jsem v 7.měsíci
Každá ženská to má jinak ![]()
@Deneriss měla jsem to samé, myslela jsem, že jsem tlustá (hned po rodičovské a běhání po hřištích mi najednou začalo sedavé zaměstnání, tak jsem si nadávala a chystala se na nějakou dietku
), „špek“ a nedopnuté kalhoty mi zůstaly tak do 4.měsíce, navíc jsem měla taky tak ty 2 kg, pak už mi rostlo regulerní těhotenské břicho, nicméně třeba moji rodiče si všimli až tak v 6.měsíci (ale to bylo v zimě a za tlustými svetry, to je omlouvá
)
přeju, a´t se daří, bříško naskočí, hlavně, at´je mimčo v pohodě, na hubnutí je pak moře let času ![]()
@Deneriss Ahoj
Máme se dobře, zatím vše v pořádku. Ještě nevíme, co to bude. V pondělí jdu na velký UTZ ve 20. tt, tak už nám to třeba řeknou. A co ty? Vše ok? Už jsi byla na 1. screeningu? Kdy máš termín? Já 4.11. ![]()
@Deneriss mě se těhotenské břicho objevilo nějak po 16tt, do té doby nebylo vůbec nic vidět.
@Majdina82 screening uz mam za sebou, dopadl dobre
pry na 70% holcicka, ale kdo vi takhle brzy. Jsem rada, ze jde vse dobre, ale bojim se te vahy, ze budu proste moc objemna..kdyz uz ted mam bricho. No co uz, po porodu se proste bude hubnout.