Jak vám spí 2 měsíční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
pkz
4491
2.9.14 09:07

Jak vám spí 2měsíční dítě

Maminky, jen pro srovnání, jak vám spí vaše 2měsíční miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
2.9.14 09:15

Dcera do půl roka spala ve dvouhodinových intervalech: vzbudit, nakojit, hrát si na dece pod hrazdičkou, vytuhnout tak na dvacet minut, vzbudit, nakojit… Tak to šlo cca do 11 večer, kdy usnula. V noci kojení po cca 3h, vstávání v sedm a pak zase znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.9.14 09:17

Ve 2 měs. mi holka spala celou noc, a přes den taky skoro furt pospávala. vydržela max hodinku vzhůru a zase šla chrupat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.9.14 09:20
@martulkasloník píše:
Ve 2 měs. mi holka spala celou noc, a přes den taky skoro furt pospávala. vydržela max hodinku vzhůru a zase šla chrupat

Tak tak, jen teda holky celou noc spaly až asi po dalších dvou týdnech, ve 2m měly kolem pátý mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
2.9.14 09:39

Budí se mi mezi 23-0, mezi 3-4 a pak okolo 6 už vstává… přes den jak kdy, většinou hodinku dopoledne a hodinu až dvě odpoledne, na noc ji ukládám po 18 hod. A někdy má noci kdy vstává po 2 hodinách :zed: :mrgreen:
jak se to dělá aby spala celou noc? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
2.9.14 10:03

Spinká mi pěkně v noci, jen se budí na krmení, večer jí naposledy v 8hod, pak vstává většinou tak ve 2hod, pak různě, za 3-4hod. Přes den po 3hod, ale většinou musím budit, jinak by spal déle. Nají se, přebalíme a v podstatě jde spát znovu. Někdy má neklidné spaní, někdy o něm ani nevím. Spánek přes den se zlepšil, jak starší dítko nastoupilo v září do školky, tak má více klidu, ale zase se obávám, že si zvykne na klid na spaní a pak bude mít problém, když bude více hluku. Jen se obávám, zda nespí moc, že pak není ani času dávat na bříško a jinak dítě stimulovat, hračky a tak. Co si o tom myslíte vy ostatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.9.14 10:36
@pkz píše:
Spinká mi pěkně v noci, jen se budí na krmení, večer jí naposledy v 8hod, pak vstává většinou tak ve 2hod, pak různě, za 3-4hod. Přes den po 3hod, ale většinou musím budit, jinak by spal déle. Nají se, přebalíme a v podstatě jde spát znovu. Někdy má neklidné spaní, někdy o něm ani nevím. Spánek přes den se zlepšil, jak starší dítko nastoupilo v září do školky, tak má více klidu, ale zase se obávám, že si zvykne na klid na spaní a pak bude mít problém, když bude více hluku. Jen se obávám, zda nespí moc, že pak není ani času dávat na bříško a jinak dítě stimulovat, hračky a tak. Co si o tom myslíte vy ostatní?

myslím si že si nevážíš toho že ti děcko spí. kámošce malá od 6 týdnů nespí, jakože vůbec v kočáru ani v postýlce nikde, tohle je nenormální!! mě obě děcka spali furt, teď mám půlroční holku, vstane v 7, usne v 8, spí do 12, pak oběd, chvilku si hraje a pak od 13 do 15-16 hod. spí, pak je vzhůru hodinu, max dvě ale to už fakt padá únavou a v 18večer už jde okoupaná spát a spí celou noc. když jdeme ven tak je to trošku jiné, v kočáru spí hůř, takže kolikrát jdeme ven jen na tu hodinku co je vzhůru kolem oběda a pak šupajdím dom jí dát spát do postýlky. taky máme starší holku, v době léta bylo to spaní prostě jiné, teď jak má klid tak včera taky skoro celý den prospala a dneska taky. užívej si klidu, nebude to navždy:-)) jen dodám že moje starší holka je taky spáč a i v tomto věku je schopná vstát v 9 ráno a po obědě chrupnout 3 hodiny i víc, dle počasí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3458
2.9.14 11:04

Nějak se s tim spaním pereme…Každý den je jiný, nevim, jak to srovnat. Obvykle ráno kolem půl osmé budíček, nakrmit atd., pak usínal kolem deváté, dvě hodinky spánku, zase nakrmit atd.,někdy do dalšího jídla neusne a chce nakrmit dřív než po třech hodinách. Odpoledne do kočárku, spí hodinu až dvě, zase nakrmit, to bývá kolem šesté, pak ještě někdy usne pokud jsme venku a spí třeba do osmi, pokud jsme doma, už nespí a večer je protivnej, unavenej. Pak do vany a večer je to pokaždý jinak, záleží na tom předvečernim spánku. Takže někdy se vzbudí v osm a řičí hlady, tak ho nakrmim, pak si chvíli hrajeme, pak teprve do vany, znova nakrmit a je vzhůru třeba do jedenácti, pak se vzbudí až kolem třetí. Někdy jde do vany už v půl osmé, hned se nají, v devět spí, ale je vzhůru už kolem půlnoci. Takže nevim, co je lepší, jestli ho večer držet déle vzhůru a spát až do tří, nebo ho dát dřív spát, ale vstávat už kolem tý půnoci…No a třeba dnes je vzhůru od půl osmý a doteď neusnul…Hrůza.
Už bych chtěla, aby se to nějak srovnalo a byl by v tom alespoň trochu nějaký režim, ale zatím teda nevim jak na to, když spí pokaždý jinak dlouho…Tak poraďte, jak na něj :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
2.9.14 11:13

@martulkasloník Já jsem ráda, že spinká, to zase ne, jen že není moc prostor na to rozvíjení, ale to asi není potřeba nějak hrotit, že? Zase kdyby nespal, tak by byl protivný, unavený, přetažený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
2.9.14 11:14

Je možné, že tak pěkně spí, že zavinujeme i s ručičkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
2.9.14 11:18

@rezulka My to máme taky někdy jinak, i když většinou fakt drží ty tři hodiny přes den, ale třeba dneska jedl ráno v pět, pak v sedm, v deset jsem ho musela budit po třech hodinách. Zkus to pevné zavinutí, třeba vydrží spát déle. Večer máme taky problém usnout, většinou spí do těch 18hod, nakrmím ho a už ho nedávám spinkat a jdeme se koupat a tak, zkoušíme vydržet do 20hod, aby se naposledy najedl a pak spát. Ale je fakt, že je protivný, ale po té 18hod, někdy už po 17hod už neusne, jako kdyby vstřebával celý den a nejde mu zabrat, ale chtěl by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.9.14 11:24

@pkz spaní dětí je natolik vrtkavá záležitost, že zatímco teď řešíš pasení koníků, o vánocích můžeš chodit s černými kruhy pod očima a úpěnlivě si budeš přát, aby proboha to dítě aspoň jednou místo pasení zas hezky spalo, jako to myslím vážně :lol: Ručičky klidně zavinuj, moje mladší by jako malinká jinak nespala, ale nohy mají být volné, jednak kvůli kyčlím a dvak když s nimi nebude hýbat, nevyprdí se tolik a bude břichabol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3458
2.9.14 11:27

@pkz Právě že on taky chce zabrat, vidím, jak mu padaj víčka, ale strašně s tím bojuje. Ale už se zlepšily ty večery, že sice nespí, ale nevříská :-) První snad měsíc jsme se u něj s manželem střídali a oba na nervy :-) Včera šel do postýlky po osmé a do devíti usnul, sám, bez pláče, jen si tam povídal. V noci se nají a okmažitě usíná, kromě dneška, kdy se po jídle třikrát po sobě pokadil, takže se tim přebalováním totálně probral a nešlo mu usnout a byl vzhůru hodinu a půl, já samozřejmě taky :-( Zavinování jsem zkoušela, když nemohl zabrat, ale jakmile ho stáhnu do zavinky, tak by se vzteknul. Možná to ale dělám špatně, nevim. Jo a taky nechce dudlíka, mám snad všechny typy a prostě si ho nevezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.9.14 11:34

@pkz Ve dvou měsících ho chceš rozvíjet? ;) Nech ho chrnět, jak potřebuje, proboha… na rozvíjení bude času :D

Jinak moje dcera začala rozumně spát v půl roce (21-7:30), víceméně to drží doteď (3 roky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
2.9.14 11:58

@zuzouš to máš pravdu, zbytečné obavy, raději ať se pěkně vyspinká :) A s tím zavinováním - já ho dám do takové tenké bavlněné zavinky na sucháče, ale ty moc nedrží, tak ještě ovinu plenkou ty ručičky, nohy si vykope, tak ty jen přikryju. Takže myslíš, že nevadí, že je jak ve svěrací kazajce? Jako ne tak napevno, ale že ty ruce nevytáhne. Takto zavinutého ho dám do postýlky, trochu si tam pofňuká nebo i ne, občas dáme dudlík, někdy bez dudlíku a usne. Po usnutí povolit zavinutí nebo nechat tak, prosím tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí