Jak vařit bez tuku?

veselabaculka
3.1.11 17:34

Jak vařit bez tuku

Ahojky, chci zhubnout a proto bych se chtěla naučit vařit aspoň trochu bez tuku. Ale fakt nevím, jak začít. Budu ráda, za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
3.1.11 17:41

Ahoj si myslím, že úplně bez tuku to nejde. Ale je dobré používat teflonové pánve, kde stačí jen potřít olejem nebo u některých potravin ani to není nutné.
No a spíš dělat věci vařené nebo na páře(ale podle mého se maso upravované na páře nedá jíst). No, chce to odhodlání a pevnou vůli.
Přeju hodně štěstí.

PS: zkus na netu mrknout na žlučníkovou nebo jaterní dietu-tam je to také bez tuku-jen musíš přidat sůl a koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
3.1.11 17:45

nebo zkus jíst to co vaříš pro dítě, to más nejjednodušší

tadu je pár zdravých recept§ pro inspiraci
http://www.recepty.cz/…ve-i-chutne/

• Citovat
  • Upravit
18651
3.1.11 17:51

úplně bez tuku to nejde, ale pořiď kvalitní pánev a olivový olej! Hodně drahý, tan nejdražší co seženeš a uvidíš že ti bude zatraceně líto ho do jídla lít hodně :mrgreen: Mě se to osvědčilo a je fakt že kombinace dobré tlusto stěnné pánve s poklicí a drahého olivového oleje mi dost výrazně pomohla omezit tuk při přípravě jídla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.1.11 18:01

náhodou maso v parním hrnci je velmi dobré. Měla jsem po IVF jaterní dietu. Takže maso a zeleninu na páře, nebo na vodě. Málo soli. Tuk je nutný, ale přidává se do jídla až po uvaření, aby neprošel tepelnou úpravou. Je důležitý pro vitamíny rozpustné v tucích. Takže i do salátu přidávat kvalitní tuky. Třeba ryba na vodě je taky vcelku dobrá. Nejhorší na dietu jsou kombinace tuk+cukr. Takže čokoláda apod. Cukr by možná ani tak nevadil, ale samozřejmě s mírou. Co vím, při dietě, když tě fakt honí mlsná, tak nejlepší jsou cucací bonbóny, nemají tuk jen cukr, ale ne samozřejmě celý balíček, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.1.11 18:09

Tak nevim,mě prostě ten olivový olej nechutná,je moc aromatickej,holt nejsme na něj zvyklí.Jinak se mi osvědčilo jíst i normální jídla,ale malé porce a pravidelně,k tomu hodně pít,ale ne bublinky,nejlépe střídat bilinkové čaje,nebo vodu.Když vytrváš,výsledky se dostaví.

• Citovat
  • Upravit
18651
3.1.11 18:18
bamba píše:
Tak nevim,mě prostě ten olivový olej nechutná,je moc aromatickej,holt nejsme na něj zvyklí.Jinak se mi osvědčilo jíst i normální jídla,ale malé porce a pravidelně,k tomu hodně pít,ale ne bublinky,nejlépe střídat bilinkové čaje,nebo vodu.Když vytrváš,výsledky se dostaví.

no prááávě :wink: :lol: mě taky nechutná :lol: o to míň ho tam dávám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.1.11 18:23
lacenka píše:
bamba píše:
no prááávě :wink: :lol: mě taky nechutná :lol: o to míň ho tam dávám :palec:

Ahá,tak to je jiná.Jo a ještě jsem kdysi byla na předváděčce pánví a na těch se i smažilo bez tuku,mě moc nadchla,ale cena ne.Jídlo z ní je super,ale cena…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.11 18:25

Ahoj,pořiď si římský hrnec,kde se vaří všechna jídla bez tuku a není ani moc drahý.Jídla jsou chutná a dietní,navíc při vaření nemáš žádné jiné nádobí.Nejraději v něm dělám kuřecí maso,ryby,veškerou zeleninu atd.Dá se v něm upéct i chleba.

• Citovat
  • Upravit
187
3.1.11 18:32

Vařit bez tuku je opravdu blbost. Olivový olej je dobrý. I mě ale vyloženě smrdí.
Co moc lidí neví, že klasický řepkový olej (pozor: jednodruhový, žádná smíchanina se sojovým apod.) má mnohem vyšší podíl látek než olivový, který prospívají zdraví.
Taky jsem shazovala, šla jsem tehdy za nutriční terapeutkou. Základem je hodně pít VODU bez bublinek. Nedívej se na množství, ale pij tolik, abys měla bezbarvou moč.
Taky si dej každý den něco od mlíka. Jestli chceš, písnu ti stručnej seznam, co a jak. Nejefektivnější by asi bylo zajít taky za odborníkem, změří ti tuk v těle, dá vzor jídelníčku. Opravdu nebudeš strádat, já měla spíš pocit přežranosti, abych to do sebe nasoukala. Výsledky stály za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.1.11 18:38

však to nemusí být olivový olej, klidně máslo, žádné náhražky, anebo kvalitní olej. Ale zase, s mírou :lol: . Ono celé shazování je spíš o té disciplíně. A pomáhá si psát co jsi celý den jedla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.1.11 18:40

Kup si Actifry od Tefalu, tak se fakt tuk téměř nedává a tak dobrý hranolky jsem v životě nejedla :palec: . Dělám tam i maso a zeleninu a hlavně je to rychle a nemusím to pořád hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
3.1.11 18:57
veselabaculka píše:
Ahojky, chci zhubnout a proto bych se chtěla naučit vařit aspoň trochu bez tuku. Ale fakt nevím, jak začít. Budu ráda, za každou radu.

Kup si parní hrnec.Vařila jsem v něm 3 měsíce a 6kg pryč ani jsem nevěděla jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
3.1.11 19:49
Olivový olej je dobrý,ale musí to být ten obyčejný na vaření a ne panenský… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lacenka píše:
bamba píše:
no prááávě :wink: :lol: mě taky nechutná :lol: o to míň ho tam dávám :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
3.1.11 19:52

Ahojky,tak ja mam panev kam se nepridava tuk je vyborna,ale byla dost draha :mrgreen: Pokud chces zhubnout,tak si ji porid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí