Jak vařit s dětma

66
3.11.20 07:19

Jak varit s detma

Ahoj holky, mam 10 mesicni dceru a musim varit jen kdyz chodi spat, ale prece to tak nejde delat porad. Jak to zvladate vy? Nehledě na to ze dneska bych treba s ni chtela jit dopo na prochazku ale musim stihnout i uvarit, jde o to, ze lítá po 4, vsude se zvedá a jakmile jsme v kuchyni tak se mi porad šplhá po nohach a kdyz ji nevezmu na ruce tak rve, mam ji nechat tak? Ukázat ze mam taky povinnosti a nemuzu su furt jen hrat? V židličce vydrzi tak 10 minut, pohádky ani hračky v židličce nefunguji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
3.11.20 07:24

A v pokoji si sama hrát nechce? Mám o měsíc starší dceru, též leze, staví se, ale vesměs si vystačí sama, když vařím. Je teda pravda, že máme kuchyni propojenou s obývákem, takže na mě vidí, ale leze si kolem gauče, bere si hračky atd. Doporučila bych, neber dceru pokaždé do náručí, ona se musí naučit vystačit si i sama. :andel: Vezmi ji, doveď k nějaké hračce…ona se to naučí.

Jinak když byla dcera menší, dělala jsem to tak, že jsem vařila večer, když usnula…na druhý den, ale to bylo v době, kdy jsme přes den nebývaly doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
3.11.20 07:27

Vařím večer když děti spí na dva dny většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.11.20 07:28

Nechat chvilku rvat, ona musí pochopit, ze občas musí počkat. Ja si preskladala kuchyň tak, aby dole nebyly “rozbitne” věci a nechala je kramarit. Pokličky, dozicky. Sem tam na zem vysypala varecky a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
3.11.20 07:31

Já mám tedy menší 6 měsíční tak vařim takový jídla co se dělají sami v troubě. Teď mám v plánu zkusit pomalý hrnec, právě abychom mohli dopoledne třeba ven. Starší dceři jsem vytáhla misky, vařečky a ona si s tim hrála a „vařila“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24278
3.11.20 07:35

Když syn lezl tak jsem mu dala hračky tak, aby na mě viděl a o šuplíky teda ještě zájem moc neměl. Ale zkus to. Bude to proto ní zajímavé. Vytáhni na zem hrnce, misky, vařečky a bude o zábavu postaráno. Jinak byl dost v náručí, moc dlouho si sám nevyhrál. Chce to rychlé recepty a po chvilkách se dítěti věnovat. Od té doby co stojí je to už fajn a je v učící věži. Moc nespal takže jsem vždy vařila s ním :lol: jako uvařit s malým dítětem je náročné, ale jde to. Občas plakat, vztekat se bude, ale musí se naučit, že maminka musí i pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
3.11.20 07:37

Prostě vařím spíš rychlovky nebo na dva dny.. když jsem doma, tak si navařím i do mrazáku a taky bohužel kupuju i polotovary (rybí nemleté prsty, různé tvarohové taštičky atd.), polívky se dají taky fajn ohřát..
je to mor prostě.. přes poledne z práce běžím dodělat co holky ještě nezvládnou, ale už třeba brambory okrájí a dají vařit samy atd (11let)..
doufám, že to brzo skončí, protože zvládat práci + domácnost + dohlížet na dom. výuku + to stálé vaření a tahání tašek žrádla domů, to je fakt psycho.

PS : Jé, sorry, četla jsem v rychlosti 10LETOU a myslela jsem, že narážíš na dom. výuku a vaření :mrgreen: ale souvislost to snad trochu má :lol: :mrgreen: když byly holky takto malé, tak vaření problém nebyl, byla jsem doma, holky jsem šupla do ohrádky na tu chvíli..

Příspěvek upraven 03.11.20 v 07:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.11.20 07:39

Ja vecer uz chci mit klid a ne jeste varit ;) takze oka zkusit necim zabavit a kdyztak trochu nechat poplakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
3.11.20 07:53

Doporučuji ohrádku. Nejsem zastáncem toho aby v ní dítě bylo každý den po celý čas, ale když jde do tuhého, fakt se hodi.ja uvařím kotel jídla co vystačí na víc dní a část zamrazim, v lednici mám pro jistotu vždy něco k zakousnutí, kdyby se fakt nestihlo nic, případně aspoň hranolky v mrazáku. Jinak mám holku na zemi na dece a k jejím hráčkám postupně přidávám misky, krabičky atd :-D dokud nemám dovareno :-D a většinou dělám jídla „z jednoho hrnce“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
3.11.20 07:53

Je, to byly casy, na matersky. Mela jsem narocne a urvane dite, ale v devet bylo vareno a sup ven. Ja nejak nechapu, co je na tom vareni casove narocnyho, umyt, oloupat, nakrajet, orestovat, par minut, pak uz se to vari, pece samo, za obcasnyho promichani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
3.11.20 08:01

Ja mela hodny dite, ale mela jsem ohradku.
Davala jsem ji tam, kdyz jsem varila nebo sla na zachod.mela tam hracky, zabavila se.

• Citovat
  • Upravit
6623
3.11.20 08:01

@Petruna83

Mám o měsíc mladší a nechávám ji ať si plazi kde chce a hraje s čím chce ( ty nebezpečný věci zmizely, když ji bylo půl roku). U toho vařím, teď snídam a ona si hraje, když knoura vezmu si ji do ruky a vařím s ni. Zkus ji koupit ucici věž aby viděla na linku kde varis.

Ale teda pardon nechápu, kde je problém. Vaření podle mě není nijak časové náročné aby se to nedalo. Omáčka ta se vaří sama, brambory, ryze, kuskus, atp se taky děla samo, hodit maso na pánev je otázka 5 minut a stát u toho nemusím. O pecenych jídlech ani nemluvím. Navíc jste/jsme cely den doma. To je to samy jak když je ženská doma a má tam bordel.

Příspěvek upraven 03.11.20 v 08:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
3.11.20 08:06
@Eemii píše:
Je, to byly casy, na matersky. Mela jsem narocne a urvane dite, ale v devet bylo vareno a sup ven. Ja nejak nechapu, co je na tom vareni casove narocnyho, umyt, oloupat, nakrajet, orestovat, par minut, pak uz se to vari, pece samo, za obcasnyho promichani :nevim:

My ted teprve vstavame, snidane, zadny stres.

Necham v pokojicku kramarit a jsem jinde. Nebo kdyz usne na balkone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.11.20 08:14

Ja jsem vařila schválně, když byla vzhůru a když spala, odpočívala jsem taky. Procházku jsme dopoledne stíhaly i tak. Zlaté jedno dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
3.11.20 08:17

Já, když potřebuji vařit, tak si dám mimčo do šátku, pustím k tomu nějakou hudbu, a mimčo je spokojené… Na lince si v klidu očistím a nakrájím zeleninu, maso, dám to pak vařit a jen míchám či pridavam potřebné suroviny.. Během toho průběžné uklízím použité nádobí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí