Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Co si koupit jiny stul? Ja bych se bala i u většího ditete, nasi se kolem stolku v obyvaku honi, mensi na nej zhruba od roka vyleze a kolikrat po nem skace ![]()
Nic bych neuklizela, maximálně bych dala na ostré rohy ochranu.
Dala bych ho pryč
v živé paměti mám jak moje setra skákala před 25 lety na sedačce a hlavou prorazila nohu skleněného stolu. Prostě design musí jít stranou. A bude to na dýl jak 3 měsíce tipuju, jestli má ostré hrany. Až bude běhat bude to horší.
Proto máme kulatý ![]()
Tak zrovna skleněný stůl bych dala pryč na déle než 3 měsíce. Koupila bych na pár let nějaký dřevěný konferenční stolek. Nejsem zastáncem přílišné ochrany dítěte před zraněním, ale o skleněný konferenční stolek jsem se pořádně přerazila jako dospělá, stolek přežil, ale já musela s nohou na rentgen, jestli nemám naštípnutou kost (naštěstí nebyla, ale noha byla nepoužitelná další dva týdny).
Skleněný stůl bych dala určitě pryč. A teda bude to na delší dobu než jenom 3 měsíce. Ono to není tak, že dítě začne chodit a je klid. Kdepak. Ono to teprve začne… a ty pády, co budou…
Rodiče taky mají v obýváku skleněný stůl, pokaždé, když přijedeme, strkám ho do ložnice.
Od doby, co děti začaly lézt, je náš konferák prakticky zrušen (zastrčen ke zdi) a nikomu nechybí.
Máme taky skleněný stůl, ostré rohy. Pryč ho dávat nebudu, protože chci aby se naučila ze ty věci tu jsou a musí dávat pozor. Stejně tak schody, ani jedny dcery jsem neměla zábrany a kolem roku a čtvrt zvladaly schody nahoru/dolu úplně v pohodě. Takže za mě neuklizwt
Nechala bych a dala na rohy záslepky. Přestala bych dítě bezpečně sundávat dolů a chytat, když padá. Proč jako? Jak jinak se to má naučit? Navíc má na zadku plenu, ta je dobrý airbag ![]()
Okamzite urcite pryc. Proc? Nehodlam diteti stat za zadkem 24/7. Jsem zastance nechytani, tudiz musim prostredi upravit tak, aby bylo bezpecne.
Slotizejsi veci muzu pridat au ve chvili, kdy dite zvladne ty jednodussi.
Taky nepolezu z fleku na Mount Everest s tim, at se to rovnou naucim poradne.
Btw skleneny stul uplne do rodiny s detmi nepatri, az jich bude vic a budou se honit a po vsem lezt, je to zbytecne riziko.
Skleněný stůl bych dala na dlouhou dobu pryč. Nemá cenu riskovat a těžko budeš dítěti několik let 24 hodin za zadkem.
Půjdu proti proudu, ale ja bych nic pryč nedávala. mám děti dvě, stoly skleněné dva, schodiště bez zábrany a nestála jsem nikomu u zadku 24hodin denně a světě div se, prežily mi obě do puberty
čím víc se bude všecko decku schovávat, tím víc ho to bude lákat, např. na návštěvě.. kámoška doma zrušila i květiny, aby jí malý nevyhazoval hlínu a pak u nás byl nepříčetný, když ji viděl
nevím, obě děti mám a měla jsem dost aktivní, ale nikdy jsem nikomu nedovolila lézt na stůl, ani dřevěný.. nevidím důvod, proč by měl lézt na stůl. a když vím, že něco takového nebezpečnějšího mám, o to víc dítě pohlídám a nenechám ho v oné místnosti samotného..
Já taky stoly nerusila, schody taky bez zábran,… kromě jedovatých věci a těch jednoduše rozbitných jsem nedala pryč vůbec nic. Mám 3 děti, 10,5 a aktuálně 9 měsíců. Pády byly, jsou a budou, ale kupodivu na schodech mi ani jedna nespadla a o stůl si hlavu taky nerozrazila. V první vlně korona si prostřední rozšvihala bradu na 5 stehů a to protože sebou flakla o podlahu.
U malých dětí je zcela běžné, že skleněné stoly prostě jdou pryč z domácnosti..on to člověk jako bezdětný nedomýšlí..
střel ho na marketplace, protože to je ještě otázka nejméně dvou let… (pokud nemáš obří sklep, kde stůl v poho počká).. bez konferáku není nutno být, teď letí třeba ty kovové koše kulaté (pokud se ti hodí stylově) a za pětikilo to máš vyřešeno.. https://www.scandishop.cz/…erna-nancer/?…
@petanah píše:
Půjdu proti proudu, ale ja bych nic pryč nedávala. mám děti dvě, stoly skleněné dva, schodiště bez zábrany a nestála jsem nikomu u zadku 24hodin denně a světě div se, prežily mi obě do pubertyčím víc se bude všecko decku schovávat, tím víc ho to bude lákat, např. na návštěvě.. kámoška doma zrušila i květiny, aby jí malý nevyhazoval hlínu a pak u nás byl nepříčetný, když ji viděl
nevím, obě děti mám a měla jsem dost aktivní, ale nikdy jsem nikomu nedovolila lézt na stůl, ani dřevěný.. nevidím důvod, proč by měl lézt na stůl. a když vím, že něco takového nebezpečnějšího mám, o to víc dítě pohlídám a nenechám ho v oné místnosti samotného..
Hele, ono je každé dítě jiné, tvoje jsou asi klidné.
Moje dcera když jsem se otočila, tak seděla na lustru, obrazně řečeno.
To riziko za to opravdu nestojí.
Navíc jsem „líná matka“ a nehodlám si přidělávat práci neustálým hlídáním.
Ahoj holky, malá bude mít 10 měsíců, 14 dní chodí po 4 a týden se umí postavit u nábytku. Učím ji jak bezpečně dolů, ale i tak se člověk nevyhne několika pádům, někdy chytàm někdy ne, ale máme u sedačky skleněný stůl, fakt ostrý tak u toho dáváme pozor opravdu hodně, manžel navrhuje dát stůl pryč, sle není to špatně, jako za prvé být bez konferáku v obýváku je dost blbé ale neměla by prostě se naučit si na něj dáváte pozor? Manžel ho chce uklidit na 3 měsíce