Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řekla bych že ta synechie…
Moje dcera to měla taky povedlo se mi to doma rozrusit
Pokud si nejsi jistá pořád se s dětskou doktorkou, naše dr ji na pipku kouká ![]()
@Anonymní píše: Řekla bych že ta synechie…
Moje dcera to měla taky povedlo se mi to doma rozrusit
Pokud si nejsi jistá pořád se s dětskou doktorkou, naše dr ji na pipku kouká
Já právě nevím, jak to tam má vypadat, jestli je normální, že tam má kůži nebo to má být jako u nás dospělých „všechno odlepené“..Omlouvám se, nevím jak to popsat. ![]()
Chápu, těžko takhle radit, no roztahuj a až půjdete na kontrolu zeptej se dr pokud to nekontroluje sama, může to srust pevně a pak se to řeší operativně ( teda to jsem někde vyčetla) mě se to naštěstí povedlo doma, trvalo to asi 14dni než to povolilo
@GabinkaCh píše:Myslis odlepene od klitorisu az po dirku?
Má být vše odlepené, my jsme to taky párkrát měly
@Anonymní píše:
Myslis odlepene od klitorisu az po dirku?
Jejda to se takto těžko popisuje. prostě tak jak to vypadá normálně u ženy jen je to malinké ![]()
Mala to mela v roce, byli sme na detske gynde na rozruseni…mela pres tu dirku takovou blanku..
Jde to poznat úplně jednoduše. Máme už po rozrušení v roce holcicky. Proste když ji od sebe roztahnes stydké pysky musí tam mít vidět vchod do pochvy. Má to stejné jako my jen menší.
Moje malá to měla komplet slepene, pysky nesly poradne odtahnout bylo to hned poznat nešel vidět vchod do pochvy.
Když byla malička pediatr mě na to upozornil, ze se muže stát ať to hlidam ale od toho půlroka co začala malá stát jsem byla rada, ze ji prebalim ve stoje A udrzim ve vane a promazavani a odtahovani pysku Tam dole jsme Přestaly tak trochu dodržovat. Na roční Kontrole se pediatr koukl a potvrdil ze Jdem na gyndu.
Jinak případně bych navstevu Na gynde neoddalovala, my byli už dvakrát, poprvé Už měla prý srust pevnější museli ji to uvolnit sondickou a poševní vchod měl krvavé trhlinky, pak už jsem co tYden roztahovala a kontrolovala ale pak jsem byla dele v porodnici a trileta byla u babiček a tatínka a po navratu jsem ji to opět neoddelila. Ale měla to prý slepene krátce, podle doktorky by se mi to povedlo rozlepit i pomoci oleje a štětičky do ucha třeba.
Pysky prilepene mozu byt. To je v piriadku. Nemoze zrastat ta dirka. Piznas to tak, ze na okraji dierky bliz k zadocku sa objavi ciarka zlepenie. Bohuzial, dcera si vytiahla cierneho Petra a ma to uz 6 rokov
Spasne cakame na tvorbu hormonov. Kazdy den s nou nusi cvicit a na gynde na rozruseni bola uz asi 3×.
Holky, tak jsme byly u mudr. a je to synechie.
Cítím se strašně. V porodnici mi to nikdo neřekl, mudr.taky ne, asi jsem to měla vědět, ale nikdy by mi nenapadlo, že se to může stát. Máme se objednat na dětskou gynekologii.
Bolí to? Jsem hrozně naštvaná. Nejvíc na sebe, že jsem to nevědělá a moje holčička si ted projde něčím tak nepříjemným. A taky na mudr. Dnes se jí tam podívala až když jsem si o to řekla, jestli to zkontroluje, nikdy předtím ne.
Maminky,
narazila jsem náhodou na článek o synechii a jsem z toho docela vyděšená. V porodnici mi o nějakém roztahování nic neřekli, umývám miminko od mázku, ale to je vše.
Jak se to dá, prosím poznat? Já ani nevím jak to „dole“ má u tak malých holčiček (4 měsíce) vypadat..Má mezi dirkou a pysky srostlou kůži, to je normální, nebo je to právě ta synechie?
Děkuju!