Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim vás, mám teď dilema, hledám nějaký usínáček pro 10ti měsíční dcerku. Vím, je toho tady spousta. Nevím, jestli je lepší hvězdy na obloze, nebo nějaký usínáček na mazlení, špatně usíná od narození, ze začátku usínala u kojení, pak jsem ji musela nosit, aby usnula a to bohužel zůstalo. Chci to teď omezit, aby si zvykla usínat sama. Tak se chci zeptat, co je lepší a co Vám pomohlo? koukala jsem třeba na projekt hvězd co se objevuje na stopě, nevím, jestli by ji to uspalo, nebo zkusit něco, s čím si může hrát a budou ji ty barevná světla promítat u ní.. Naprtklat tohle https://www.mall.cz/…ektor-ovecka?…
Nebo
https://www.lidl-shop.cz/…y/p100301032?…
Jak teď koukám, tak jsem ještě narazila na toto https://www.naau.cz/…vagoods.html?…
Máte s těmito hračkami zkušenosti? Mockrát vám děkuji 🙂
Děti měly oblíbeného hracího koníka se svítícím bříškem od Fisher price. Syn pak dostal ještě nějakého podpobného medvídka, ale ten koník mel větší úspěch. Pokud si dobře pamatuju, tak po zmáčknutí bříška to lehounce svítilo a hrálo ukolébavku.
My jsme koupili projektor, co promita hvezdicky na strop, ale spis ho to fascinovalo nez uspavalo ![]()
Doma máme želvu, co promítá hvězdičky, ale jak tu padlo, spíše to děti rozptyluje než usíná. Dcerka na 4 měsících dostala natahovacího zajíčka Canpol Babies, je tam hrací strojek, takže je třeba zatáhnout za ocásek. Podobný typ hraček, ale v levnější relaci, nabízí i IKEA (mívali ovečku, teď mají tuším housenku - zvířátko se natáhne a hraje). Jako usínáčka jsme na testování dostali ježka od Fisher Price - má několik režimů přehrávání, včetně vibrací, jako mazlík je velmi příjemný ňuňací. Mrkni tady do recenzí, co o něm uživatelky psaly. Fisher price těch usínáčků nabízí víc, mají tuším i vydru, na Modrém koníku je přímo skupina Fisher price, tam Ti uživatelky určitě rády poradí.
Osobně se bojím, jestli dcerce usínáček s usínáním pomůže, mám zkušenost, že je nejlepší dát ho co nejmenšímu dítěti, aby si na něj zvyklo při své usínací rutině, starší dítě už na něco zvyklé je a usínáček ho může rušit. Co zkusit něco vybrat přímo s ní v obchodě? Asi bych už nekupovala kolotoče nad postýlku, pokud si stoupá, může se o ně praštit, může je poničit, ty mají smysl spíše pro menší děti. Zkusila bych asi vybrat s ní, projektor kombinující nějakou jemnou hudbu, ideálně s dálkovým ovládáním pro rodiče, aby nemusel kvůli vypínání šmátrat do postýlky a dítě si nevzbudil.
Ten usínáček-mořský koník od Fisher Price je za mě něj, syn ho vozí všude sebou i v šesti letech
Mladší syn má od stejné značky opičku, ta je taky bezva, jen místo šumění moře pouští cvrnkání cvrčků a cvrlikání ptáčků, prales jak vyšitej ![]()
Jen jsme je dětem taky dávali už od narození, možná ten kýžený efekt
@feijao amado asi ten usínáček takový, je lepší, našla jsem tu ovecku, jak jsem poslala odkaz, že můžu tu parku pak sundat a můžu později po stropě pustit hvězdy.. I když, jak špatně usíná (bez chování na rukou neusne) tak to bude akorát jen hračka a vyhozené peníze 😂 🙈. Když byla malinká, tak jsme ji pořídili plyšák co má tlukot srdce, taky k prdu, ještě že se to pak dá využít jako hračka 😂
@Dendiss četla jsem teď o tom hodně, že spíše to dítě rozptýli, než uspi 🙄.
@nozu tak to tak vypadá, že asi pořídíme něco podobnrho😂. Projektor možná déle 🙄. Buď tu ovecku nebo toho mirskyho koníka 😄. Jen aby to pak k něčemu bylo a pomohlo 😂
Nemáte někdo z vás zkušenost s tímto plysakem? https://www.mall.cz/…inacek-modry?…
Jestli se dá vypnout zvuk atd.. Děkuji 😊
Ahoj. Holky vybírám usínáčka. Máte někdo tu vydru od Fisher Price nebo od Tommee tippee sovu? Ta vydra se mi líbí ale píší, že nesmí do postýlky s monitorem dechu..
@ArumLily0 Na reference vydry se určitě zeptej ve skupině Fisher Price na Modrém koníkovi, hodně uživatelek tam sdílelo příspěvky, že ji kupovalo v akci, některé ji dokonce v rámci skupiny vyhrály. možná tam přímo budou i recenze
. My od FP máme ježka, kterého jsme dostali na testování od Emimina, recenze je na stránkách, za mne až na drobnosti spokojenost. Tím, že jsme dostali Ježka, jsem už na jiné usínáčky nekoukala, ale na MK se o tom maminky hodně baví
.
@PenelopaW Děkuji. Právě jediné co mi na ní trochu vadí je, že se nemůže dát k tomu monitoru dechu…