Jak vaříte maso miminu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vaříte maso miminu?
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jak vaříte maso miminu?
Já jsem jí chtěla dneska dát po prvé, kuřecí maso jsem uvařila v papiňáku, pak ho rozmixovala a přidala k zelenině. Jenže malá absolutně odmítá. Má to totiž takovou sušší konzistenci, a to i když přidávám vodu.. Možná že dělám něco špatně, ale Natálka nesnědla ani jednu lžičku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kolim jsi tam toho masa dala? Stačí totiž dát tak 30g do 200g porce. Víc je zbytečné, příliš bílkovin, těžší na strávení.
Máslo nebo třeba olivový olej tam máš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď jsem vařila polívku a dala maso z ní (nesolené) nebo jsem dusila kousky na másle spolu se zeleninou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala jsem 30g masa na 100 g zeleniny, takže asi dost. A olej jsem tam taky nedala, tak snad to bude tím. Jak se probudí tak to zkusíme znovu. Děkuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soleile Dávala jsi poprvé? To jí prostě nemusí chutnat nová chuť..zkus do zeleninky rozmixovat jen malilinko a postupně přidávej. Já jsem po čase (až tak po devátém měsíci) začala maso spíše dusit..zachová si víc chuť a šťávu…a hezky to pronikne i do té zeleninky. Ale nevím, jestli je to vhodné i na začátek…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že chuťově je to v pohodě, když jí něco nechutná, tak nahodí xichtík ale sní. Ale toto plivala ven, nemohla to posunout dál..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje děti taky mixované maso nevzaly do pusy. Nechápu proč, ale asi jim vadila ta konzistence. Takže jsem maso v podstatě od začátku (od konce 6.měsíce) sekala na pidi kousky a to pak baštily jedna radost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soleile určitě bych dala míň masa, někde se i píše. že se má zvádět postupně, nejdřív třeba 5g a po troškách přidávat.
Jinak já maso nedávám každý den a když už, tak dávám spíš vefromě skleničky s obsahem masa, je to tak jedodušší než připravovat nějaké pidimnožství masa extra. Navíc o běžně prodávaném kuřecím mám svoje pochybnosti, takže tak do roka ho vůbec nemám chuť miminu dávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soleile píše:
Myslím že chuťově je to v pohodě, když jí něco nechutná, tak nahodí xichtík ale sní. Ale toto plivala ven, nemohla to posunout dál..
jo, tak to máme obdobné děti, malej taky má problém s hutnější konzistencí, nemluvě o kouscích, i když jsou superměkké a on je nějak zkonzumuje, tak po chvíli začne brečet a už nechce. Ale začínali jsme na konzistenci polívky a už sní většinou běžný příkrm bez keců, jen bramborové skleničky musím trochu víc naředit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vařila zeleninu v páře, takže jsem maso pokrájela na minikousky a povařila to všecko dohromady, nějak mám pocit, že byl dřív hotový půlcentimetrový kousek hovězího než změknul kus kedlubny. Pak jsem přidala olej, popř. tu vodu ze zeleniny a pomixovala nebo pomačkala vidličkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně teda maso doma vařený pro děti vůbec nechutná, jak to má svou vůni a chuť, jak nejsem zvyklá na nekořeněné maso. Z těch skleniček je to přeci jen něco jiného, tam je to všechno zakomponovaný a chuťově mnohem lepší, taky mi to doma vařený nechtěl jíst. Malýmu už teda nevařím jen ve vodě, ale restuju na troše másla se zeleninou, pak zahušťuju třeba rýžovou kaší nebo přidám k rozmačkaným bramborám, tak to už jí. Třeba takový vepřový v mrkvi nerozeznám od originálu s kořením ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ja mam v mrazaku 30g kousky krutich a kurecich prs. Vyberu, za cca 20min je nakrajim nadrobno, nastrouham mrkev (nebo nakrajim jinou zeleninu) a varim asi 10 minut ve vode. Pak rozmixuju. Konzistence - jako husta polevka. Docela mu to zacalo chutnat - sni asi polovinu, druhou pulku ma na veceri. Maso ma cca 5× tydne. Sklenicky nemame.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem mixovala maso společně s tím „vývarem“, aby z toho vzniklo takové řidší pyré a to jsem pak přidávala k zelenině a malá to jedla v pohodě. Když jsem mixla jen samotné maso, tak to bylo takové suché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem vařila v páře všechno dohromady. Maso nakrájený na malý kousky a zeleninu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No možná to ani není v tom jak jsi to vařila ale v tom že je venku naprosto děsně to horko se nedá vydržet a náš jedlík který jí víc jak já mě už 3 dny taky moc nejí ji jen jogurty a zeleninu vařené odmítá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit