Kravské mléko v 8 měsíci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kravské mléko v 8 měsíci
Ahojte, chtěla bych se optat na jednu věc - malým dětem se kravské mléko prý nemá dávat kvůli alergii. MUDra mi od synova 7.měsíce řekla, že už můžu klidně dávat bílý jogurt. Dávám Activii a Hollandia Selský jogurt( syn dostává příkrmy od okončeného 4.měsíce) - ale v tom přeci mléko už je, ne?
Jde mi o to, že bych namísto „mléčných“ kaší začala kupovat nemléčné a zalívala je mlíkem. K doktorce se mi nechce a k volání jsem se ještě nedokopala. Zajimalo by mě, jestli dáváte takhle malým dětem kravské mléko, nebo jestli je opravdu tak důležité, aby se ho míma vyvarovala…
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím že jogurt má menší obsah laktózy, proto tolik nevadí.. Já dělám kaše z mlíka až tak od roka.. Ona do roka blila i po normálních jogurtech. Alergii nemá, jen jí prostě nesedly..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, zakysané mléčné výrobky se můžou dříve, je tam té laktózy méně, takže se od toho 7-8 měsíce můžou, pokud nemá mimuš alergii. Klasické plnotučné mléko bych taky zkusila až tak od roka a i tak může být problém…kamarádka zkusila dát ročákovi klasické mlíko místo UM a ještě mu to nesedí, v noci hodně plakal…tak zkus ještě počkat:-).
- Citovat
- Upravit
V jogurtech je to mlíko už „natrávené“ jogurtovýma kulturama, proto se může dávat dřív…
Tak můžeš kupovat nemléčné kaše a zalívat sunarem a spol.? nebo babylove je prý dobré levné mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle brzo bych nedávala, snad až od toho roku, dcera má po kravském mléku zácpu (má necelé 2 roky) takže ještě teď dávám UM. Mám bebivitu z německa a i s poštou mě to vyjde na 100Kč za krabici. Jogurty jsou na zažívání dobré, ale hlavně nedávat dobré mámy, activii a podobné
activie není pro malé děti dobrá a myslím si že s jogurtem moc společného nemá
Příspěvek upraven 19.06.13 v 21:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme v 8m zacinaly s jogurtem, pak jsem postupne pridala v malem mnozstvi tvaroh (pomazanky, maly lipanek, okolo 10m jsem zacala pridavat mleko a smetanu do jidla, zacala jsem davat syry a ted v roce najizdim i na cerstve mleko, delam ryze smetanove omacky, polevky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednorázově to zdravému nealergickému dítěti nijak neublíží, dlouhodobě bych nedávala, 8m je málo, počkej tak do roka. Pokud ti jde o peníze, tak babylove a babydream stojí málo, kdysi jsem to přepočítávala a vyšlo to zhruba nastejno s bioselským mlíkem ze supermarketu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siisule píše:
Ahojte, chtěla bych se optat na jednu věc - malým dětem se kravské mléko prý nemá dávat kvůli alergii. MUDra mi od synova 7.měsíce řekla, že už můžu klidně dávat bílý jogurt. Dávám Activii a Hollandia Selský jogurt( syn dostává příkrmy od okončeného 4.měsíce) - ale v tom přeci mléko už je, ne?
Jde mi o to, že bych namísto „mléčných“ kaší začala kupovat nemléčné a zalívala je mlíkem. K doktorce se mi nechce a k volání jsem se ještě nedokopala. Zajimalo by mě, jestli dáváte takhle malým dětem kravské mléko, nebo jestli je opravdu tak důležité, aby se ho míma vyvarovala…
Děkuji
jogurty jsou zakysaný, ty se tráví mnohem lépe. min. do roka bych dávala určitě umělý, mimojiné proto, že tam jsou všemožný vitamíny a minerály, který v normálním mlíku nejsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych počkala. I když za svůj názor jsem si vyslechla od babiček a prababiček tolik keců, dřív přeci nic jiného než kravské nebylo, a jak byli děti zdravé. Nejspíš by mu to nic neudělalo. Kravské mléko jsem začla dávat zhruba před týdnem, chodím si pro něj k sousedům, žádný krabicák. Jinak jak psali holky, UM jsem kupovala Babylove, ani ne tak kvůli cene ( i když je fakt parádní ), jako že mi ostatní blinkal a tohle prostě sedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem zastánce KM, ale 8m dítěti bych ho nedala. Přeci jen v jogurtu je BKM naštěpena, v KM ne. Obvykle nemá ještě pestrou stravu, která by uhradila potřebné vitaminy a minerály, v UM jsou víc vyvážené. Jednorázově by ho to nezabilo, pravidelně bych nedávala. Opatrně bych začala mezi 10-12 m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zajímalo by mne, co by jste holky radily v případě, že by neexistovalo UM ![]()
Zakladatelko. Mléko můžeš, ale ne jako náhradu za celodenní dávku mléka. Na to je ještě čas. Na kaše to je bez problému, ale co do výž. stránky věci jedině plnotučné, převařené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:zajímalo by mne, co by jste holky radily v případě, že by neexistovalo UM
kdyby se ti někdo zeptal, jestli si má pořídit byt nebo bydlet v jeskyni, tak taky budeš radit jeskyni jen proto, že dřív byty nebyly? ![]()
Kdyby UM neexistovalo, tak radím KM. Když je ale volba, radím UM. Kde je problém? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na vaření se může KM od 8.měsíce a na pití od roka. Takže do kaše bych klidně KM dala, jednou denně se kulový stane. Jen pozor na alergie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
kdyby se ti někdo zeptal, jestli si má pořídit byt nebo bydlet v jeskyni, tak taky budeš radit jeskyni jen proto, že dřív byty nebyly?
Kdyby UM neexistovalo, tak radím KM. Když je ale volba, radím UM. Kde je problém?
Nikde není problém, proboha… nežer to tolik, je to jenom Internet.
@prudusinka Můžu se prosím zeptat, kde kupuješ to Babylove mléko za 100,– Kč?
- Citovat
- Upravit