Jak velkou pračku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak velkou pračku?
Ahoj, mám doma pračku Zanussi na 5kg prádla, pere sice dobře, po 6 letech používání žádná porucha a to jsme ji už 2× stěhovali, ale mám 2 problémy, jednak má jen 600 otáček, je to málo, v zimě mi prádlo hodně špatně schne a druhý problém - nedávno mi zjistili na alergologii alergické astma, konkrétně na roztoče, tak mi bylo doporučeno že mám vyhodit péřové peřiny a polštáře, koupit z dutého vlákna a 1× měsíčně prát. Tak jsem je koupila a zjistila jsem že se do té naší pětikilové pračky nevejdou.
Navíc od doby co jsme 3, tak mi přijde ta kapacita fakt malá. ![]()
Už dýl uvažuju o koupi nové pračky, tak teď přemýšlím na kolik kg ji mám koupit, aby se tam ta peřina vešla, poradíte? Stačí na 7kg, nebo spíš na 8?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My máme Elektrolux přední plnění na 6 kg a deky tam peru a v pohodě.
Rodiče mají Brandt, horní plnění, na 7kg a vejdou se tam taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju Lemaz
Mimochodem, teď jsem četla tvou diskuzi o praní prádla a pěkně jsem se pobavila.
Taky zbožňuju praní prádla i věšení, ale nesnáším ty procedury po usušení, tzn. žehlení, skládání a uklízení.
Jinak mně se tam teda ta peřina nechce vejít ani náhodou, koupila jsem si thermo, takže teplou silnou peřinu, náplň 1400g, no prostě ji do té pračky nenarvu kdybych se zbláznila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak často to budeš prát? Jestli by líp nevyšla nějaká prádelna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1× měsíčně, bylo by to na 3 pračky, jedna peřina, druhá peřina a pak 2 polštáře, ty by se tam snad vešly naráz. A ještě budeme kupovat velkou peřinu s polštářem synovi, takže to by byly další 2 pračky měsíčně. Navíc od doby co máme malýho, tak bych větší pračku využila i na praní oblečení, no až budeme mít druhé dítko, tak to mi bude snad i ta 8-kilová pračka malá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se podívat po značce Brandt. Je to poloprofesionální a profesionální výrobce (ale dělají i do domácnosti). Jsou ohromně spolehlivé a dělají i „těžkotonážní“ ![]()
Jsou sice dražší, ale stojí to za to. Já až si budu kupovat další (asi taky větší nebo druhou
), tak půjdu do Brandtu. Elektrolux jsme koupili velice na rychlo, protože mi v pátek klekla pračka a já musela v sobotu prát (zase ta moje mánie!!!!!). A takhle mi vyhovovala jak programama, tak vzhledem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že když koupíš tu větší, že tím nic nezkazíš.
Já mám pračku hlubokou 40 cm, takže na 4,5 nebo 5 kg prádla a s dvouma dětma je to katastrofa. Bohužel ani po deseti letech sloužení nechce pračka odejít do věčných lovišť, takže musím čekat, až se rozbije. ![]()
I když mi bude v koupelně trochu překážet, určitě půjdu do nějaký větší, pokud možno na 8 kilo prádla. Zatím mám vyhlídlou parní pračku od LG, ale uvidíme, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám tuto a spokojenost,je nás 5 ![]()
http://internetelektro.inshop.cz/…009924-Fa%5D
- Citovat
- Upravit
Nety máme AEG Lavamat na 7kg prádla. Myslím, že pro nás 5 je velikostně akorát. Do pračky se bez problémů vejde i peřina, kterou máme s manželem společnou - 200×220
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky já jsem si koupila Hotpoint-Ariston na 8kg prádla. Spokojenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám LG F1056 LDP s direct drive motorem http://www.s-lg.cz/…lg-f1056ldp/ , je na 5 kg a úzká - kvůli místu, potřebovali jsme ji nacpat do prostoru pod okno a pasuje tam přímo úžasně. Jsme zatím dva, ale protože peru až mám opravdu hodně nastřádáno, tak peru teda najednou hodně prádla a prala jsem už i peřiny a naprosto bez problémů, mě ta moje „pětikilovka“ zkrátka vyhovuje a nedám na ni dopustit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit