Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny maminky prvnacku
Zkousela jsem obnovit tema, ale marne
Chtela bych se prosim poradit. Dcerka pujde do 1.tridy a vybrala jsem ji skolni batoh zn. BELMIL. Nevim vsak jak by mel byt tento batoh velky, jelikoz maji v nabidce batohy, ktere se od sebe lisi v rozmerech. A zajimalo by me zda kdyz je uvedeno „skolni batoh pro prvnaka“, tak jestli vydrzi i do druhe nebo treti tridy
Vybrala jsem takovy s konikem puntikovany, je to u teto znacky ted novinka My Horses. Ndmate nektera prosim zkusenosti? Dcerka je stihlounka a vysoka cca 123 - 125cm. ![]()
Zdravim, za me bych neresila rozmer, ale vahu prazdneho batohu.Kdyz sem chytla do ruky naplneny batoh prvnacka, tak sem cumela jako puk, jak je to tezky.(znacku jsme teda neresili)
Mám extra drobného skoro-prvňáka. Syn má cca 115cm a 17kg. Řešila jsme hlavně, aby mu aktovka seděla dobře na zádech, další kriterium byla váha a dobré vnitřní uspořádání (nědělám si iluze, že by syn vytrvale hledal věci ve čtyřech oddělených kapsách na zip).
Na váhu jsem nakonec rezignovala a budu ji snižovat jinak - malé pouzdro, plastové desky…
Máme tatonka aktovku, koukala jsem na rozměry a ta naše ( 36×32×19cm) je jen o 1cm méně hluboká než tebou vybraná, výšku a šířku mají stejnou.
Synovi ta jeho do třetí třídy určitě vydrží, tak by ta vaše měla taky.
@ajabara ahoj, nerešila jsem rozměry, ale váhu. Máme emipo. kluk je extra velký, aktovka mu sedla výborně
jinak je jak nová, bude ji mít ještě v druhé třídě, pak se teprve porozhlédnem po jiné - a to asi jen proto, aby byl in
![]()
No já doufám, že synovi aktovka vydrží alespoň ještě i do třetí třídy. Schválně jsem nekupovala žádné vyloženě dětské motivy.
Emipo batoh jsme synovi zkoušeli a vůbec mu na zádech neseděl, stěžoval si, že ho tlačí.
@Novire Ja jsem puvodne rozmery vubec neresila, ba naopak tu vahu, polstrovani zad a dcerka si vybrala vzhled batohu. Ale potom jsem jen tak ze zvedavosti na ostatni rozmery a proto jsem se zamyslela. Napadlo me, ze se lisi kvuli tomu jak je ditko velke. A ted prave ctu, ze chlapecek je drobnejsi nez nase cacorka.
No, aktovka je na něm fakt obří - můžu během dne vyfotit - ale právě mu dobře sedí, protože má na zádech stejnou regulaci délky zad jako turistické batohy.
On jak je prťavej, tak se mu třeba Topgal batohy vůbec na výšku na záda nevešly a končily mu skoro pod zadkem
S tím nemohl chodit…
jedinej Topgal, kterej by mu snad seděl je ten novinkový hybrid mezi aktovkou a batohem , ale ten se mi zase zdál dost malý, fakt max. do první třídy.
Máme Topgal, rozměrově 39×18×27 cm, váha 1,2 kg (kopíruju z webovek). Teď půjde syn do druhé třídy, zatím je to bez problémů. Ale je fakt vysoký, takže mu Topgal krásně sedí - při nástupu do školy měl asi 130 cm. Vybírali jsme schválně ne moc dětský motiv, aby ho mohl mít delší dobu.
Necháme ho ještě do třetí a pak budeme asi kupovat nový - ne, že by ten batoh nevydržel, ale aby byl in
.
@ajabara máme tuto, rozměry jsou dole. http://www.dracek.cz/…ktovky-emipo, tu samou aktovku mělo snad půl třídy, jen každý jiný motiv. Za nás na 1*, fakt je dobrá, po roce používání jako nová ![]()
Návod na výběr zde: http://www.szu.cz/…brasna_n.pdf U nás nejlíp sedla Herlitz.
@Milli koukám, že nejsem jediná, kdo bude pořizovat aktovku, aby dítko bylo in
jsem čekala, jestli už se teď neozve, že chce novou, naštěstí zatím ne
taky jsme volili neutrální motiv, aby to tak rychle nevyšlo z módy…
@martina.se - máme ve třídě dokonce i tašku se šmoulama a Křemílkem s Vochomůrkou
. Já vybírala radši něco neutrálního - tmavší modrou se siluetou bagrů.
@Milli píše:
@martina.se - máme ve třídě dokonce i tašku se šmoulama a Křemílkem s Vochomůrkou. Já vybírala radši něco neutrálního - tmavší modrou se siluetou bagrů.
@martina.se - to je přesně to, před čím si myslím je snadné se ubránit. Některý motivy na aktovkách jsou nad míru infantilní. Syn má brýle, pár vypadlých zubů (druhý teprve rostou), tak aby k tomu musel ještě řešit posměšky kvůli aktovce?