Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěli bychom synovi koupit do školy tento batoh, ale píšou, že je vysoký 40cm, což mě přijde nějak málo, nemám odhad.. nemáte ho některá z Vás? Díky
Vybírej podle toho, jestli mu tam vleze největší knížka na výšku. 40 cm mi nepřijde málo, to by mohl mít rovnou kufr
Ale osobně bych koukala po batohu s ASPOŇ 2 samostatnýma kapsama + 1 menší nebo „tajnou“, na klíče, mobil atd…
Podle fotky mě to přijde spíš jako sportovní batůžek (na bazén, na výlet) než do školy. Měla bych i obavy, že nebude mít dostatečnou nosnost. Aby se nezačaly trhat popruhy. Do školy bych volila raději něco propracovanějšího, třeba něco takového http://www.topgal.cz/…ske/hit-811/?…. Myslím typově, ne značku.
@olinka11 brala bych propracovanější batoh. Mám tento „na ven“ a skoro nic se do něj nevejde
do školy určitě néé, zvolila bych jiný, ať má víc kapes..
Pro jak staré dítě? Školní batoh toho musí vydržet docela dost, používá se denně, to, co v něm děti tahají, není zrovna nejlehčí… Myslím, že batoh, který je přímo určen pro školáky, bude na tuto funkci propracovanější i pohodlnější.
Já jsem si to myslela, škoda, ten se mu líbí.. už půjde do 4. třídy, tak by chtěl něco „normálního“ a ne vyloženě školní tašku, neměly byste teda nějaký tip? Jsou ještě nutná ty anatomicky tvarovaná záda? Do školy to má cca 10 minutek, takže to nijak dlouho nevláčí
@olinka11 hodně kvalitní jsou topgaly, myslím, že nahoře je odkaz, dělají i pěkné designy
určitě si vybere, ta paleta je hodně pestrá a batohy rozdělené právě i podle věku a potřeb. Záda to chce pevná, ale už je nemusí mít jako prvňáček… ![]()
Nemusí mít anatomicky tvarovaná záda, ale nalož těch cca 5kg (to je spíš lehce naložená aktovka) do sportovního batůžku, dej si ho na záda, a pak do školního batohu a porovnej. Je to fakt rozdíl. Je to sice 10 minut do školy, ale ve škole poponášení (určitě se už občas taky stěhují), pak na oběd, do družky, domů, občas to domů vezme ještě procházkou… ono se to nasčítá. Zrovna třeba Topgal má hezké motivy i pro starší školáky, myslím, že se u nich dá vybrat. Já prvňákovi koupila obyč. aktovku, druhému dítku se nám poštěstilo výhodně koupit lepší a je to obrovský rozdíl, nějakou lepší dostane i ten starší, právě i proto, že už bude třeťák a učebnic i sešitů přibývá, sami kluci mi řekli, že ta aktovka mladšího je krásně pohodlná.
Myslim si, ze znacka BELMIL je stejne dobra jako TOPGAL. Cetla jsem nejake diskuze a mamci chvalily
Ja ted vybiram dcerce od teto znacky batoh pro prvnacky a tak jsem zabrousila i na batohy pro starsi a take hezky vyber ![]()
@olinka11 kupujeme tašky od Topgalu. Už jedině
Děti máme v primě osmiletého gymnázia, 5. a 4. třídě soukromé školy. Většina dětí tam má stejnou značku
Ať dobře vyberete ![]()