Jak vnímáte pokojíček

8086
5.7.15 21:35

Jak vnímáte pokojíček

Ráda měním a rekonstruuju pokojíček a pořád jsem nenašla to práve u čeho bych zůstala delší dobu.
Ráda se koukám na jiné pokojíčky a inspiruji se. Včera mě zaujal pokojíček u jedné známé. Mají syna 4 roky. A pokojík mu zařídili jako ložnici. má tam 140cm poste, l velikánskou skříň, jednu knihivnu a pár polic na hračky. Měl tam křeslo (takové to jak se dává normálně do obýváku, myslím že je to ektorp z IKEA a u toho podnožku lenošku k tomu velkou lampu a vedle pár knížek. Kamarádka říkala, že to mají jako takovou klidovou zónu a že v křesle si čtou a tráví hezké chvilky. Nikdy jsem takto o pokojíčku nepřemýšlela.
Pokojík na mě působil velmi útulně ale byla to spíš jen jako ložnice. Většinu hraček měl dole v obýváku.
Tak by mě zajímalo jak kdo vnímáte dětský pokojík. Jestli jako nocleháru a nijak to neřešíte a nebo se snažíte aby byl útulný. A taky mě zajímá jestli mají děti v pokojíčkách vše. myslím tím oblečení, hračky, knížky, psací stůl. A nebo máte něco v obýváku a nebo ve společné šatně věci atd…
Já se snažím klukům vymýšlet pokíček tak aby tam měli vše. Nemáme dvě patra, takže ani nehrozí hračky v obýváku. Jo něco si přinesou pak zase odnesou.
Zajímá mě, jak kdo jste pokojík pojmul. Jestli je to herna a nebo spíš ložnice a nebo směs a neřešíte to. A kdo má starší děti, tak jak vnímají pokojíček? Já jako dítě jsem neměla moc pěkný útulný okojíček a dodnes mě to mrzí. rodiče to tenkrát neřešili
Děkuji, pokud se chcete podělit jak kdo to máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6611
5.7.15 21:42

No právě klukům dokončujeme pokojíky a budou tam zatím mít jednu komodu s prádlem, jednu na hračky (starší na učení) postel, rostoucí psací stůl a tegál na cokoliv.
Skříně s oblečením budou na chodbě ( 20m dlouhá vestavná skřín.) ale předpokládám že stejně budeme většinu času trávit dole. Obývák má okolo 42m2 a tak jsme skoro furt tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
5.7.15 21:44

@jakanas a jak jsou staří kluci? oba už tam mají psací stůl? pochopila jsem jen, že jeden chodí do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.7.15 21:44

Naše děti mají v pokojíčcích vše, co potřebují. Skříně s oblečením, spací zonu, ralaxační (křeslo, kancelářské židle), hračky v boxech a regálech. A psací stoly.
Dcery mají barvy, textilie a dekorace zdobnější, kluci takové věcné, klučičí.
Hračky mi tahají i do obýváku, ale nemám to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
5.7.15 21:45

Zrovna to řeším. Dcera (6) má svůj pokojíček, kam chodí jen spát, dospělí synové mají druhý pokoj spolu, já spím v obýváku. Starší syn je ve fázi odstěhování se.
A napadlo mě, že stejně dcera většinu času tráví se mnou v pokoji, takže jí ho nechám, bude to takový „obývákopokojíček“. Možná i s rozkládací postelí, kdyby tu měla třeba kamarádku na noc. Je největší v bytě, navíc u kuchyně, její pokoj je bokem. A udělám si pidipokoj v tom jejím, občas bych ráda soukromí.
Ještě nevím, kam přijde televize, já na ni skoro nekoukám, dcera občas na pohádky.
Vždycky jsem se dělila o pokoj se ségrou a pořád to byly boje…já ponocuju, ségra chodí spát se slepicemi, vstává v 5, já spím, jak dlouho mi to práce a dcera dovolí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
5.7.15 21:47

@jakanas Náš největší pokoj (obývák) má 16 metrů čtverečních + dvoje dveře, ten Váš bych si nechala líbit. A mohli bychom tam být všichni 4 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
5.7.15 21:53

Vnimam to podobne jako tvoje znama. Vim, o kolik ochotneji jdu spat, kdyz necham tablet dole v obyvaku nez kdyz si ho vezmu k posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.7.15 21:54

Školkové dcery mají v pokojíku vše, v obýváku mají jen dětskou kuchyňku. Mimino má svůj pidikoberec s chrastítkama v obýváku, zbytek hraček má u holek v pokojíčku. Spí v ložnici. Za pár let to budem ale muset překopat (i když manžel si to nemyslí..ale víme, jak my ženský dokážeme být manipulátorky :andel: ), protože tři děti se se vším do jednoho pokoje nevejdou. Chtěla bych jim nechat i ložnici a ložnici přestěhovat do jídelny, stůl z jídelny do obýváku. prostě klasický panelákový předělání 3+1 na 4+kk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
5.7.15 21:57
@oblacek píše:
@jakanas a jak jsou staří kluci? oba už tam mají psací stůl? pochopila jsem jen, že jeden chodí do školy.

jojo jeden jde v září do první )6let)a druhej má 4 ale stůl využije taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
5.7.15 22:00
@laducha píše:
@jakanas Náš největší pokoj (obývák) má 16 metrů čtverečních + dvoje dveře, ten Váš bych si nechala líbit. A mohli bychom tam být všichni 4 :palec:

tak 18m2 maji ty jejich pokojíky, až ted si uvědomuju že to budu muset všechno vysávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
5.7.15 22:01

Přemýšlím i nad psacím stolem do budoucna. Zpoustu kamardek píše úkoly s dětmi v kuchyni. někdo naopak využívá psací stůl s dětmi už mnohem dřív než jde do školy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
5.7.15 22:05

@oblacek Já mám zatím psací stůl v obýváku, tak ho tu dceři nechám, do toho jejího pokoje bych ho nenacpala. Teď si na něm maluje a tvoří, máme ho asi dva roky, využíváme ho dost. Úkoly budeme taky asi ze začátku psát v kuchyni, dcera jde po prázdninách do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
5.7.15 22:10

Nocleharna. hrAcky meli v obyvaku i v byte tsk i ted v dome. a to i presto, zeaji pokojil na spani a ppkojik n hrani. v zracim pokoji s hrajou pbcas ramo o vikendu a pak s lamarady. sami ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.7.15 22:12

Pokoj maji decka na hrani, spi tam, teď teda jen přespávají, že snídani vystřelime ven na zahradu a dom jdeme pozdě večer do sprchy a spat, takže pokoj teď jen na přespání, ale v zimě nebo když je skarede furt probíhají mezi pokoji.
A dcera má taky od 4r. rostoucí nebo dá se říct studentský pokoj, nechtěli jsme pro malé a zachvilku kupovat nový. Nebo barevný to se ohledi.
Postel má 140/200 menší jsem nechtěla aby měla pohodlí na rozvalování a řeší to i přespání návštěvy víc velkých posteli doma, má tam stůl psací, svoji TV, velkou posuvnou skříň ikea. Chybi sedaci vak koupit. Mladším dvoum zaridime stejně pokojiky, velkou postel, skříň. Postupně dokupueme ať to mají stejně.
Jinak zatím to mají rozdělené tak, že nejmladší dvouletý má ve svém pokoji krom místa na spaní i hernu, prostřední čtyřletá tam má prolezaci stany a nejstarší sedmileta tam má tu TV. Je to tak záměrně, aby byli nuceni se v těch pokojích potkávat, ale do budoucna, aby měli dostatek svého prostoru a soukromí až ho budou vyžadovat.
My máme už víc jak rok loznici jen pro sebe 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
5.7.15 22:16

Tak dokud byl v pokojíku pouze starší měl tam vše a byla to spíš herna spostelí na přespání. Když jsme k němu přistěhovali mladšího kompletně jsme ho předělali. Mají tam postele, skříně na oblečení, starší psací stůl a oba maj u postele velký pojízdný box, kde mají vybrané hračky. Zbytek hraček mají v obýváku (v komoře-taková uzká pidi místnůstka, kam se vlezou jen ty hračky, kluci si to vždy vyndají a večer uklidí.)A musím říct, že toto uspořádání mi přijde lepší. I se nám povedlo zařídit nejen barevně, ale i stylem staršího část jako spíš studentský a mladšího víc dětsky a dohromady to ladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný