Lze obarvit deku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
pavlats
2.7.15 17:26

Lze obarvit deku?

Ahoj všem, potřebovala bych poradit.
Mám krásnou růžovou chlupatou deku do kočárku, kterou jsem u dcerky velmi využívala. Je moc šikovná, dá se částečně zapnout. No prostě byla fajn. Teď čekám další mimčo a tuhle deku bych měla moc ráda v kočárku znovu. Jenže čekáme kluka.
Nemáte někdo radu, jak tu deku nějak šetrně obarvit na nějakou neutrální barvu, abych jí pokud možno nezničila?
Nebo nevíte někdo o nějaké čistírně-barvírně v ČB a okolí, kde by to uměli?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
2.7.15 17:40

Jestli je z umělého materiálu, počítám, že je, tak to myslím půjde těžko. I když, uvědomuju si, že jsem zaznamenala, že si některé maminky barví boudičky kočárků - ty jsou také z polyesteru, daly odkaz např. na tuto barvu http://www.silktrade.inshop.cz/…1456%5D.html?… - upozorňuji, já s tím zkušenost nemám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
2.7.15 17:43

@pavlats Napadlo mě nabatikovat - kombinace se zelenou ;), ale jestli je to zrealizovatelné, bohužel netuším :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
2.7.15 18:28

@zuzkasim Děkuji, to vypadá docela zajímavě. Přemýšlela jsem o nějaké červené, oranžové nebo fialové. To by mohlo jít celkem snadno (ta růžová je celkem světlá) a u kluka by se to sneslo.
Jo a je to 100% polyester.

• Citovat
  • Upravit
6509
2.7.15 19:05

Tak já mám zkušeností docela dost, ale do toho bych nešla. Já bych šla cestou aplikací v kontrastní šedé či bych vše ladila po námořnicku a volila modrou. Případně bych i částečně touto látkou podšila (klidně i proužek či puntík)
Edit: Pokud tím „nevládneš“, zkusila bych nějakou šikovnou maminku v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
2.7.15 19:15

Ja bych do toho nesla, deka je vec, ktera pujde neustale do kontaktu s miminkem, pokozkou, do pusy… Domaci barveni bych si fakt netroufla, boudicky se preci jen nijak nedotyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
2.7.15 19:19

Přesně.. navíc se v ní může opotit či pročúrat/počúrat či jinak zvlhnout, kdy ustálení barvy samo o sobě je věda..

@LadyTommy píše:
Ja bych do toho nesla, deka je vec, ktera pujde neustale do kontaktu s miminkem, pokozkou, do pusy… Domaci barveni bych si fakt netroufla, boudicky se preci jen nijak nedotyka.

@LadyTommy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
2.7.15 19:29

Myslím, že malýmu to bude jedno ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
3.7.15 08:40

Ach jo holky, to jste mě nepotěšili, ale něco na tom bude. Aby mi ta barva pak nepouštěla.
@jajda32 No jo, malému určitě. Popravdě, kdybych jí měla jen na doma, tak mě je to šumafuk taky. Jenže ona byla právě tak moc šikovná do toho kočárku a to se asi okolí picne. Já vím, že mi to může být fuk, ale je pravda, že by to vypadalo opravdu blbě.
@Magdaleeena No tak těmito dovednostmi opravdu bohužel nevládnu.

• Citovat
  • Upravit
17
14.12.16 14:35

barvení dětské deky

Já jsem barvila různé textilie, které jsou přímo „ve styku“ s dítětem, jak by napsal odborník na hygienu. Umělé tkaniny obarví zmiňovaná barva I-Dye Poly spolehlivě a rovnoměrně. Pokud se potom při máchání již neuvolňuje barva, má člověk jistotu, že ani oslintaná deka nebude pouštět. Mě tedy děti nikdy ani deku nejedly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný