Jak vybělit plínky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vybělit plínky?
Ahoj,
prosím o radu, jak šetrně vybělit starší plínky.
Někdy jsem omylem přihodila jednu k oblečení, nějaká plínka je starší a zažloutlá......... prostě nejsou sněhově bílé¨
.
Na skvrny jsem používala Savo Perex nebo Vanish (dle návodu a ředěné), ale s hrůzou zjiš´tuji, že po čase se mi pár plenek „rozpadá v ruce“.
Protože čekám druhé mimčo, chtěla bych mít zase všechno pěkně bílé..............nevíte štrnější radu?
Díky moc,
Veronika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Juu to je fayn téma také mne to zajímá mám hodně zašedlých plen tak sem zvědavá co poradíte krom Sava.Já znám kypřící prášek na záclony vybělí,ale na pleny zatim nezabral.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já teda nevím, jestli je pro vás opravdu tak moc podstatné mít sněhově bílé pleny????? Na co????? Na návštěvu MUDr. a pod. si můžete koupit nějakou „sváteční“ třeba s obrázkama, aby to teda hezky vypadalo, ale jinak vám do totho mimi přece stejně kaká, nebo matlá jídlo apod. ne? Já tohle teda neřeším, ale na vybělení je prý dobrý peroxid vodíku - ta dezinfekce z lékárny. Vzhledem k tomu, že by se to ale nemělo ředit, aby byl účinek lepší, tak by takové bělení přišlo asi dost draho.......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
je to jako s žehlením. Někdo ho k životu nepotřebuje a jiní bez toho nemůžou být. Stejně tak se mi líbí, že mám prádlo čisté a beze skvrn a mám z toho sama příjemný pocit.
Nepíšu, že je to pro mě TAK důležité. Ptám se na radu, jak na to
![]()
Veronika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bílé pleny
Holky, nejekologičtější, nejlevnější a nejspolehlivější, i když maličko pracnější je ten nejstarší způsob - sluníčko
Takže rozložit na travičce a chodit kropit
Plenky pak budou sněhobílé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jestli nemáte kde bělit, tak dobře a taky ekologicky zabírá Bělící prostředek od Ecoveru, něco podobného má i Popolini.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně teda fleky na plínách a zapranost taky vadí. Do tří měsíců jsem používala i látkové pleny a pak samozřejmě na všechno možné (jsme blinkací). Dělám to tak, že počkám, až se mi těch pořádně nevypraných sejde víc a pak je namočím do Sava perex. Rozhodně ne při každém praní. Posledně jsem zkusila špinavá trička, bryndáky a plíny namočit do Vanishe s Namem, pak dát do pračky na nejdelší program a 60 stupňů a taky se to vypralo. Jo, a a teď na dovolené jsem prala růčo v Lanza mýdle a vyprala jsem i fleky po obědě. Tak nevím, jestli jsem poradila. L + Matýsek 8 měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se mi rozpadly plíny po intenzivní kůře se Savem.Teď používám od Beckmana takový pytlíček,sůl na skvrny,a docela dobrý ![]()
Obsahuje mimo jiné i žlučové mýdlo,které se tu probíralo v ekologické domácnosti,takže na tom něco bude.
No,ale úplně zaprané plíny asi ničím nevybělím…a starší skvrny od ovoce taky nevyperu,tak jsem se s tím smířila a používám je,jen když vím,že se bude „prasečit“
třeba s banánem,řepou…nebo s barvičkama.
Jo,a na inzerát od maminek jsem si sehnala „totalitní“,prostě ty pevnější pleny,na ty si se Savem klidně troufnu ![]()
Ale chce to prát hned,já to zanedbala,říkala jsem si,že to Savo vždycky spraví a ono houby,takže teď,když máme fleky,tak hned namočit a druhý den prát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
padl mě originální nápad, jak naložit s tema našema zapranýma plenkama. Včera jsem viděla ve zprávách, jak v jedné porodnici otiskávají novorozencům nožičky barvou připravenou z potravinářských barev. Možná by se jím daly obarvit i ty flekaté plenky, třeba pro chlapečka na modro. Nevím ale, jestli by to drželo a nepouštělo, nebo jestli by se nedalo použít jiné barvivo. Jde o to, že takové plínky by se dali používat na cesty, nebo do poraden a nemusely bychom kupovat ty drahé potištěné a ještě ušetříme, že ty zničené pleny nevyhodíme. Jinak já,. když už je nějaká plenka úplně čpinavá, tak jí používám na okna. Tak šetření zdar a popřípadnému bělení plen také…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
No já vždy zapírám ve studené vodě s mýdlem, pak dám do pračky na 90 stupňů prát a peru v Lovele. No a jinak, jak už tady někdo radil, tak sluníčko, ale většina lidí nemá tu možnost. Já bych pleny nebělila Savem, už kvůli opruzení. No a staré pleny vůbec nebělit, jinak se rozpadnou.
Oluška a Martínek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky ,už kdysi jsem odpovídala ,malá se narodila za 12 let po klukovi a nějaké plíny mi zůstaly ,šla jsem na to neekologicky a " brutálně" starým dobrým odbarvovačem D U H A a ten nezklamal. Ve velkém hrnci jsem je vyvařila v tomto odbarvovači (bacha mimi ven je z toho plno smradu),ale úspěch je 100% . Pak jsem je vymáchala v pračce a dala ještě na 90° do pračky a byly k nepoznání. Bacha do pračky podle opraváře odbarvovač raději nedávat.
Nevím já jsem byla taky na bílé plíny ujetá ,ale někdo to neřeší ,pokud se stalo byla jsem schopná vyvařit třeba jen dvě plíny,jen aby byly bělounké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my na to ekologicky a ono to vetsinou funguje: v lete slunicko (nic noveho, ja vim) a v zime tem plinam pridam do pracky sodu krystalickou a kyselinu citronovou, davkovani bohuzel nenabidnu, jednou mi to opravdu prepenilo, ale aspon jsem videla, jak to funguje
a bere to i skvrny od ovoce (ty cerstve, nezaprane)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bora: prosím ještě radu, dáváš tam oboje najednou?? Vím blbá otázka, ale radši se ptám.
Mě se podařilo zaprat podprsenky (Anita), bílá už není bílá
, nevím jak na ně, poradíte? Sodu a kyselinu bych na ně radši nepoužila. Co ten odbarvovač duha, nezničí je?
Sendy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no oboje v poradi soda a pak kyselina, po pridani vody to zacne bublinkovat, namacim tak i ty tricka a pod. a asi bych si troufla i na tu podprsenku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. chtěla bych se zeptat jak bělíte zašedlé látkové pleny? děkuji
- Citovat
- Upravit