ocet místo aviváže
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ocet místo aviváže
Ahoj všem eko-pradlenkám ![]()
mám dotaz - ten vinný ocet se přidává kdy a kam?? bohužel jsem to v debatách nenašla…
Dáváte ho do „kolonky“ určené na aviváž? (čiliž se vlastně pak už to prádlo v čisté vodě nemáchá?) Nebo to dáte místo aviváže a pak to znova vymácháte v čisté vodě??
Děkuju za odpověď.
Olivia
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj,
nejprve vyperu prádlo běžně bez přidání aviváže. pak dám program na machání znovu a dám do kastlíku na aviváž asi necelou půlku octa. Doporučuji nedávat program na poloviční plnění ( i když máš málo prádla), čím víc vody, tím lépe se prádlo vymáchá.
Irias
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě to doplním : dermatoložka mi říkala, že mám dávat ocet do posledního máchání,nebot neutralizuje. A fakt to prádlo příjemně voní po prášku - i bez aviváže ![]()
I.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irias, jaky ocet je nejlepsi do prani? Ten vinny? Kdyz ho doma zrovna nemam a chystam se prat, muzu pouzit i obycejny? Diky
Mroe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můj manžel má na ocet nos! Když dám vinný ocet, tak to nepozná a prádlo mu voní, ale jak dám obyčejný, tak se domáhá abych prádlo znova přeprala, přestože já z toho nic necítím.
- Citovat
- Upravit
Aha, tak to jsem tu ekologickou diskusi nečetla dost pořádně. Přišlo mi divné, že prádlo jde trochu cítit po octu.
Už jsem chytřejší, díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mroe, já dávám na máchání ten obyč. ocet. A když se to nepřežene ( i to se mi stalo), tak vůbec není cítit,jen vůně prášku.
Irias
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak fajn, ale kolik to asi tak je, ‚kdyz se to neprezene‘ (nerada bych to prehnala)
Stejne jako avivaze, nebo mene a davate ho tam redeny nebo jen tak?
Dik
PS: yrovna se chystam k prani, uz mam skoro ocet v ruce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mroe, určitě o hodně mín. Já mám na aviváž malou vaničku, tak nedám ani polovičku octa. Ale to pak odhadneš. Já to jednou trochu přehnala a pak to bylo trochu cítít octem,ale nic strašnýho. Normálně v tom Štěpán byl oblečený.
Irias
- načítám...
- Citovat
- Zmínit