BIO drůbež-víte kde sehnat???
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Marty, pokud vím, kuřecí v bio kvalitě se v ČR zatím neprodává. Jediná možnost je sehnat si od někoho domácí. Já zatím synkovi maso nedávám, ale až budu chtít začít, mám v úmyslu řešit to tímhle způsobem. To, co prodávají v obchodech, bych mu nedala ani za nic; nejím to ani já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hmmm, hmmm, hmmm a co teda, Siamino, jíte? Hovězí ze stresovaných a týraných zvířat z velkochovů? Ty příšerně pronaftované mořské ryby? Nebo vám stačí zrní? Že si vůbec do tohohle zkaženýho světa pořizujete děti…!
Linda
- Citovat
- Upravit
Lindo klííííííííííd,
asi mají možnost masa z domácího chovu. Známí jim třeba krmí prasátko a pak si jím narvou mrazák. To bych brala taky. Radši než z krámu. Takové možnosti nemám, tak kupuju co je..
A má-li někdo možnost lepšího, nevezme ani za nic to horší, to je snad jasné,ne? Nemusí hned být na zrní.. A i kdyby, makrobiotika apod. je taky zajímavá (nicméně ne pro mne) ![]()
E.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proboha a co když někdo tyhle možnosti sehnat „bio maso“ nemá?!?!?
Nevzbuzujte tady v těchle maminkách pocit, že svoje dítě poškozují !!!!
Nebo je to maso opravdu tak škodlivé ?
NiKina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marty,
jestli ti mohu poradit,tak v Praze v Truhlářské ulici je prodejna s Bio produkty.Nevím,jestli tam mají maso,ale poradí ti.Je to ulice proti hlavnímu vchodu Kotvy.My máme maso pro holky od rodiču z venkova.
Ahojky Pavla
- Citovat
- Upravit
Nikino,
nic s tím nenanděláme,ale bohužel je to strašný.Známý je ředitel banky a byl služebně v drůbežárně,kde mu vedení prozradilo jak to opravdu chodí.Dovedeš si představit,že za 6 týdnů kuře nesmí onemocnět-proto je cpou antibiotikama a musí do té doby vyrůst a vyspět-proto zase hromada hormonu. ![]()
Je to hrůza a koho to nechává chladným,jeho věc.Mnmě tedy ne.
Zdravím M.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
známá mi říkala, že bio maso snad mají v Carefouru, ale ne pořád, jenom občas… Ale ověřené to nemám, ještě jsem tam od té doby nebyla ![]()
Viťka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaký je cenový rozdíl mezi bio masem a masem normálním ???
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, zajímala by mě jedna věc, kolik takové BIO kuře stojí? Já bohužel musím hledět i na finanční stránku (a asi nejsem sama, viděla jsem nějaký bio chléb, no chlebíček asi za 30,– KČ) a nedovedu si představit, že bych každou chvíli jezdila někam, kde BIO potraviny mají.
Smokie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bio hovězí mají i v Tescu a taky mívají BIO mrkev, celer a brambory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen mě tak napadl ještě jeden dotaz a doufám, že se na mě nebudete zlobit. ![]()
To vaše dítě bude papat Bio potraviny už pořád ?? Co když až půjde do školky a školy až pojede někam na tábor ?? Pochybuju, že tam vaří z bio potravin. Co to udělá s těma tělíčkama ?? Když jsou z domova zvyklé na čisté maso a pak tam dostanou ,,špinavé,, ??
Jinak klobouk dolů před maminami, které Bio potraviny shánějí.
Nedokážu si představit, že lítám po celé Praze a sháním a sháním. Nehledě na to, že i my jako většina musíme počítat s každou korunkou a tak na Bio potraviny jednoduše nemáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Mikino,
bio potraviny, nebo alespoň těm podobné se snažím kupovat nejenom mému dítěti, ale také celé rodině.. Nejedná se mi ani tak bio vločky, zrní a podobně, ale hlavně o maso.. Bio maso kupuju hlavně proto, že mi je líto těch zvířat. Například vejce z klecového chovu.. Ty slepice tam chovají narvaný v klecích jednu na druhé tak, že jim vypadá peří.. Slepice se neůžou pohnout. Jsou tak blízko sebe, že jim musejí stříhat zobáky, aby se navzájem neporanily. Místo zobáku mají až nadosmrti bolavý pahýl.. Místo vajec z klecového chovu se přitom už běžně dají koupit vejce z chovu na podestlýce.. (např v Carefouru, v Delvitě) Samozřejmě to pro ta zvířata taky není ideál, ale alespoň si tam mohou uspokojovat přirozenou potřebu hrabání, mají trochu více prostoru. Nevím, jakým způsobem se běžně chovají kuřata na maso, ale dokážu si představit, že to bude taky hrůza. I když se to nezdá, člověk svojí nákupní silou může ovlivnit spoustu věcí.. Čím větší bude poptávka po bio mase a vejcích, tím méně zvířat bude trpět ve velkochovech. Doufám a věřím, že jednou budou tyto zvířecí koncentráky ze zákona zakázany. Zatím to tak bohužel není, takže se snažím alespoň svoji trochou přispět do mlýna a zmírnit jejich utrpení. Samozřejmě tyto potraviny jsou trochu dražší, ale stokrát raději si dám trochu menší porci, než abych jedla levně to největší svinstvo. Samozřejmě, stravování v restauraci apod. je problém, tam si dávám co je. Pokud ale mám svým chováním alespoň malou šanci ovlivnit způsob chovu zvířat, tak jej využiju. Žádné řeči typu „stejně se tomu v jídleně nebo v restauraci nevyhneš“ nejsou pro mě morálně odůvodnitelné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky Marty,
je to pro mne trochu citlivé téma, takže když jsem si přečetla některé reakce, tak jsem začali vidět rudě ![]()
Nechtěla jsem se ale nikoho dotknout.. Je jasný, že když se o to někdo třeba nezajímá, tak mu téma bio potravin nemusí připadat až tak citlivé
Takže pokud jsem byla moc ostrá, tak se dodatečně omlouvám.
Nicméně mě těší, že klub příznivců bio potravin se rozrůstá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
já se pro syna taky snažím kupovat zeleninu v BIO kvalitě. Hodně potravin tam nakupuji i pro nás. Někdy se to nedá, to je fakt a taky je pravda, že okolí (rodina) tomu moc nakloněno není. Já už se ale kvůli tomu nerozčiluju, chci jíst zdravě a taky trochu přispět tou troškou. Myslím si, že BIO kvalita by měla být samozřejmostí, bohužel je to přesně naopak a kde kdo si klepe na čelo, že jíme zdravě…není to paradox?
Škoda, že je to tak drahé
Jinak to kuře v Carrefouru sice není přímo v BIO kvalitě, ale nic lepšího se u nás asi v obchodech stejně sehnat nedá. Taky ho Ládíkovi koupím, ještě jsme s masem ale nezačali.
Slepic je mi taky moc líto, tak kupujeme vyjíčka z chovu na podestýlce, ty v BIO kvalitě jsou na nás už moc drahé.
Ivka a Ládík (8 měsíců)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit