můžou děti od 6m pudink?

464
1.8.05 18:31

můžou děti od 6m pudink?

Ahoj, chtěla bych naší malé udělat domácí přesnídávky z ovoce. Mám recept, kde se k ovoci přidává prášek vanilkového pudinku. Chtěla jsem se zeptat, jestli takhle malé děti mohou pudink (je tam škrob, pak myslím barviva beta - karoten, riboflavin), co vy na to? Díky, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
1.8.05 19:47

Nevim, jak ta barviva, zni prirodne, ale jestli to tak je? V kazdem pripade jogurty se maji davat bez skrobu a aditiv. Takze ja bych asi pockala tak do roka.

Mroe

• Citovat
  • Upravit
515
1.8.05 23:30

Ak tomu rozumiem dobre, tak to chceš konzervovať, čiže papať to bude priebežne, aj keď bude staršia. Ja by som miesto vanilkového pudingu zvolila asi obyčajnú Maizenu alebo Gustin, myslím, že tie obsahujú čistý kukuričný škrob, bez farbív, príchutí, arómy… - Ja to chápem tak, že škrob je aj v kukurici, ktorá sa vo forme kukuričnej múky alebo kaše dáva aj malým miminám. Inak betakarotén a riboflavín sú vitamíny, takže ublížiť by nemali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.8.05 06:37

Souhlasím s Rozetou, raději bych zvolila Maizenu nebo Gustin, to jsou jen škroby buď z brambor nebo kukuřice (nevím který je který) a můžou se podávat i při bezlepkové dietě. A vlastně z toho nebudeš dělat kaši, ale použiješ to jen na spojení ovoce, takže ti toho mimčo nesní moc. Já bych se toho nebála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat