Jak na to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6429
15.7.05 18:46

Jak na to?

Ahojky,

napadne vás, jak zachránit jedno tričko?
Je značkové, ale takové to s příměsí umělotin do bavlny, aby bylo elastické. Jenže používáním pudrového tuhého deodorantu se v podpaží ten deodorant zachycuje a postupně se ta látka zanášela - při praní se nevypralo a pak se to tam žehlením asi zapeklo.. Všimla jsem si toho pozdě, až když to bylo fakt opticky vidět a už ta látka v tom místě i tuhla..

Nyní nejsem zaboha schopná to ničím dostat ven.. A jelikož je deodorant bílý a tričko tmavě modré, tak je to i po uschnutí vidět.. nejen že to ztvrdne…
Neporadíte, čím bych to mohla rozpusit, aniž bych zničila barvu a zflekatělo to??

Díky moc za radu, bylo by mi líto jej vyhodit, bylo drahé.. ale je jen k vzteku..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
15.7.05 19:22

Mám dvě rady, snad ti aspoň jedna pomůže. Nejdřív za sucha: dej tričko do mrazáku a pak se pokus to vydrolit buď ručně nebo kartáčkem. Druhá možnost je ta, že to v podpaží proliješ vodou s mýdlem nebo pracím práškem a dáš do mrazáku ztuhnout. Led roztáhne vlákna od sebe a pokud to tam není trvale zapečeno, mělo by to jít ven jak led roztaje.

• Citovat
  • Upravit
6429
15.7.05 20:34

Hezkýýýý, to jsou panečku zajímavé rady!
Hned vyzkouším tu verzi zamokra, protože je právě mokré po dalším mém pokusu o odmočení… :-)
Díky moc za rady,
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
15.7.05 20:35

Sákryš, ale je mokré celé, to je asi špatné, co?
Ještě jsem nikdy hadr do mrazáku nedávala, tak nevím, co se mu může stát :-)
Tak já ho radši dám na balkon uschnout a zítra zkusím nejdřív suchou variantu mražení :-)
Pak ho ev. namočím jen v podpaží.
Díky moc,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.7.05 12:47

C :x O TADY VOTRAVUJEŠ S TRIKEM TY KRÁVO???

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.7.05 15:53

triko

No tedy nechápu proč se tady nadává? To je normální? Když chci poradit, tak se zeptam. A když nechci poradit tak nenadávam, ne?
Anonymní - to není poprvé, co takhle reaguješ, nauč se slušnýmu chování ano?papa

• Citovat
  • Upravit
6429
17.7.05 23:16

Anonym je docela chudák či chudinka… a evidentně jí dělá dobře sledovat naše reakce… jinak takhle netrapčí… já ji/ho jen lituji, to ji/ho snad tak moc netěší… nebo ano? Je to i bolestínek? chachááá

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
17.7.05 23:24

Jinak hlásím, že suchá varianta nepomohla, právě jsem dala zamrazit verzi mýdlovou :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
31.12.05 13:51

Zkousim listicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...