Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemůžem se dohodnout na jménu pro malou, furt jsem si říkala, že máme času ještě dost, jsem ve 33tt ale odedneška v nemocnici - hrozí předčasný porod a jméno ne a ne vybrat
podle čeho jste se rozhodovali?
@LouLou píše:
Jak??? no asi tak, aby se vam to jmeno libilo…
U nás jméno vybral syn, měl ve školce kamarádku stejného jména a tak jsme dali jméno Adélka
Normálně podle kalendáře. Každý dal svých pár tipů, pak jsme proškrtaly ty, které byly dle statistického úřadu mezi hodně častými a z toho, co nám zbylo, nám vyšlo něco stejně oběma ![]()
Ale my měli dohodu, že na kluka rozhoduje při valhání manžel a holčičku já
Hodili jsme si o to korunou hned při těhotenském testu, aby to bylo spravedlivé…
My jsme taky vzali kalendář. Každý svůj a napsali si jména, co se líbí, co se nelíbí a co nevadí.
První dítě jsem měla v nevadí a manžel na to jméno dočista zapoměl. Druhé dítě vybral manžel. Ale protože mě překvapil, že nešel do klasických jmen a že vybral takové, které se líbilo i mě, tak jsem mu to odsouhlasila. Jsem si říkala, že budu moct u třetího tvrdit, že teď vybírám já. ![]()
Tak na nějakých pravidlech se shodnete, ne? A z jakých jmen vybíráte? Manžel mě nutil do Pepy a to jsem nedovolila. Ale holku bych třeba Pepu dovolila.
CHlapeček by byl po přítelovi Marek, to si přál. Ale čekáme holčičku, to jsme navrhli asi 3 méně klasická jména - a shodli jsme se ![]()
My jsem taky projeli kalendář a každý si vybral, co se jemu líbí. Nakonec jsem to dali dohromady, ale stejně jsme se neshodli
Nakonec jsem přišla, že by mi líbilo i Matyáš a přítel mi to odsouhlasil, že je to fakt hezký jméno…
U mě to bylo nějak jednoduché
kdysi jsem si (asi v 10letech) řekla, že můj syn bude Alexandr. A šup cca za 3 tydny by měl přijít na svět ![]()
My jsme taky napsali jména na paír a shodli jsme se na třech - Terezka, Nela a Nikola - Nikol ale teď jsem koukala tady v nemocnici na nejčastější jmána a všechny jsou v top10 a tak jsem začla váhat ![]()
NA to, jestli jsou třeba moje vybraná jménav Top 10, bych nehleděla. Důležité, je aby se vám líbila.
U nás je dcera bez problému - buď Nina anebo Julie
Kluka zatím asi mít nesmíme, protože jsme se neshodli na žádném zatím
V krajním případě po tátovi, ale to nechci, protože se mi to jméno opravdu nelíbííííí…ale to jsem mu, samozřejmě, neřekla ![]()
mě se líbí třeba Marco nebo Noel nebo Alex i k příjmení by to šlo, jen to musím nějak prosadit
mám na to ještě 8 měsíců, tak snad…
![]()
@ep14035 píše:
My jsme taky napsali jména na paír a shodli jsme se na třech - Terezka, Nela a Nikola - Nikol ale teď jsem koukala tady v nemocnici na nejčastější jmána a všechny jsou v top10 a tak jsem začla váhat
my budem mít nelu a byla to jasná volba, takže měnit nebudu a už ani nemůžu ![]()
Já jsem si šla 2.2. pro těhu průkazku a dala jsem to podle toho, kdo měl v ten den svátek..
Takže čekáme Nelinku a měnit to taky nebudu..
Jinak u nás jsme vybírala já jméno pro holčičku a tatínek pro kluka..
My vzali kalendář a škrtali jména, co se jednomu či druhému nelíbí… zbyly nám 4 a z těch jsme vybrali.