Časté ublinkávání

243
9.8.12 09:35

Časté ublinkávání

Ahoj Všem, prosím o radu. Mám pěti měsíčního chlapečka, bohužel jsem mu musela nasadit umělou výživu, dávám hami 1 už od 3 týdnu věku, vždycky mi trošku ublinkávál což je i normální si myslím, ale zdá se mi, že je to čím dál víc. Je schopný ublinknout si nemalé množství i hodinu po jídle. Jestli má někdy stejný problém nebo měl prosím o radu. Malému rostou zoubky, můžete to být i tímto způsobené.

Předem děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
9.8.12 10:11

Také to může být reakce na kravské mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.8.12 10:15

Jestli ti ublinkával i dřív, nehází šavle a přibírá, tak o nic nejde. Ve většině případů to samo zmizí se zavedením příkrmů. Mě je malá schopná se poblít 3hod po jídle :roll: Dokonce někdy blije i srajdí stejný jídlo, nechápu 8o
A nebo můžeš zkusit změnit mlíko, jestli začal blinkat víc po UM, třeba mu tahle značka moc nesedí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.8.12 10:26

Ublinkávání je normální - pokud Ti vyloženě neblije obloukem. Syn blinkal od narození jak Amina, taky to z něj šlo klidně dvě hodiny po jídle. Mimča nemají vyvinutou hrtanovou záklopku, takže se to zkrátka vrací. To mlíko se dá zahustit třeba Nutritonem, ale já s tím dobré zkušenosti nemám - někdy to to mimčo zahustí tak, že má potom problém se vyprázdnit. Jsou i různé sirupy, ale takové to běžné ublinkávání je zbytečné řešit, většinou s najetím na příkrmy se to potom upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
9.8.12 10:39

Dekuju moc to se mi ulevilo :) obloukem mi neblije, ale nekdy je to celkem velke mnozstvi, ale pribiva mi pekne, tak snad se uz nemusim bat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.8.12 19:24

Nejsi sama komu děti ublinkavaji moje děti dělaji to same.syn to dělal asi pul roku a dcera mi to taky od narozeni děla. ma asi reflux ale to se samo spravi neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
9.8.12 20:16

No nekdy me to uz celkem desi…ale ted uz aspon vim ze to nemame jenom my takze me to uklidnilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.8.12 20:25

Tak to je dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
9.8.12 22:24

Barunka ještě taky pořád ublinkává - pije Nutrilon AR - je to lepší (předtím jsme zkoušeli antirefluxní opatření, Gastrotuss, Nutriton do MM i UM a ani po příkrmech se to nezlepšilo), přírůstky na váze máme malý. Dlouhodobé uklidňování Dr., že se to časem spraví mi už nestačí, tak jsem ji objednala radši do Gastro poradny, tak uvidím za 2 týdny, co nám k tomu řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.8.12 10:11
@Marcelka146 píše:
Barunka ještě taky pořád ublinkává - pije Nutrilon AR - je to lepší (předtím jsme zkoušeli antirefluxní opatření, Gastrotuss, Nutriton do MM i UM a ani po příkrmech se to nezlepšilo), přírůstky na váze máme malý. Dlouhodobé uklidňování Dr., že se to časem spraví mi už nestačí, tak jsem ji objednala radši do Gastro poradny, tak uvidím za 2 týdny, co nám k tomu řeknou.

pokud špatně prospívá, tak jsi udělala dobře. ublinkávání může být i projevem nesnášenlivosti složky v potravě, nebo větší reflux, oni ti poradí a ty budeš klidnější, když budeš vědět, na čem jsi. držím palce. taky máme gastro za sebou, ale z jiných důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
10.8.12 11:51

No mě skoro neublinkával…ale když jo, tak to bylo způsobený tím, že měl ještě pořád bublinu v žaludku, ikdyž si předtím ukázkově krkne… my krkáme vždycky minimálně 3×..a od té doby je velice spokojený a i usíná spokojeněji, žádné vrtění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí